reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
mała_mi dzięki za zwrócenie uwagi,faktycznie chciaałm napisać do martabartosz o tym chrzestnym.Już edytowałam.Widocznie intensywnie o Tobie myslałam hihi

mam pytanie:

Czy orientujecie sie jak to jest teraz z wyrobieniem paszportu dla dziecka? Kiedys bylo tak ,ze dziecko do roczku mialo paszport za free. Ciekawe czy nadal tak jest? i ile teraz paszport kosztuje , bo i starszemu muszę nowy wyrobic bo 10 latek mija w tym roku.

Witam się z ranka i ja:-)

My dzisiaj na 13 idziemy na szczepienie-nie sądziłam że tak się będę stresowała. Trzymajcie kciuki bym jakoś to przeżyła a Miłoszek by okazał się silnym chłopcem:-)

Dorisday gratuluje suwaczka a Dorianowi gratulujemy wraz z Miłoszkiem ukończenia 3 miesięcy:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam się z ranka i ja:-)

My dzisiaj na 13 idziemy na szczepienie-nie sądziłam że tak będę przeżywała szczepienie dziecka. Trzymajcie kciuki bym jakoś to przeżyła a Miłoszek by okazał się silnym chłopcem:-)

Dorisday gratuluje suwaczka a Dorianowi gratulujemy wraz z Miłoszkiem ukończenia 3 miesięcy:-)

dziekuję w imieniu Dorianka i razem trzymamy kciuki za bezbolesne szczepienie. Oby gładko poszło!

Witam sie i ja z rana
Dorisday gratulujemy Doriankowi ukończenia 3 miesiąca!
Rysia trzymamy kciuki za szczepienie, oby obyło sie bez bólu dziecka i mamusi:) my pewnie za tydzień sie wybierzemy jak mała dojdzie do siebie po przeziebieniu
Happybeti może chociaż do serwisu oddać , może dałoby rade podreperować ten model;)
Jeśli chodzi o spanie to małej raz zdarzyło sie przespać noc, jak zasnęła o 21 to otworzyła oczy o 6 rano, ale to tylko raz tak sie zdarzyło. ostatnio przeważnie budzi sie na jedzenie koło 3 i 6, wstaje o 8.30, zje o 9 i o 10 znowu drzemka. nie jest źle.

reklama
Ja to z paszportem miałam przeboje niezłe. Chciałam z mała pojechac do meza na tydzien. Wiec pojechałam do ratusza popytac sie cos powinnam miec itp. No wiec obydwoje rodzice musza byc przy składaniu aby wyrazic zgode. Ok ja to rozumiem. Wiec ja sie pytam ze maz jest obcokrajowcem i aktualnie nie przebywa w Polsce. Co jesli nie dostanie wizy i nie bedzie mogł przyjechac a wtedy ja wyjade na stałe do niego. A pan mi powiedział ze jak ojciec sie nie stawi osobscie to paszpotu mała niedostanie. Wiec ja mowie ze to jakas paranoja ze co ojciec jak niedostanie wizy niegdy nie zobaczy wlasnej córki? A pan mi odpowiedział ze takie sa przepisy. Cały tydzien przeryczałam az wkoncu walnełam sie w głowe i stwierdziłam ze nie ma takiej mozliwosci aby nie mozna było tymbardziej ze ojciec wyraza zgode na paszport. Pojechałam do głownego biura paszportowego i co sie okazało ze pani z ratusza to powinna wrocic do szkoły bo jak najbardzije mozna. Ojciec dziecka idzie w swoim kraju do notariusza pisze zgode w swoim jezyku albo angielski przesyła do polski ja tłumacze na polski i jak najbardziej jest to osobista zgoda ojca i dziecko dostaje paszport. Troche z tmy zachodu ale nie jest zle

Do góry