reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
efcia bądź dzielna
kurde to ja sobie przypominam, że jak mój mały był na pepti dwa tygodnie pod koniec drugiego miesiąca jeśli dobrze pamiętam to on już wtedy z 750 ml dziennie wtrążalał

dorisday super że usg główki wyszło ok!
mała_mi moja niunia też się krzywiła jak jej jabłuszko dawałam ale po chwili jej posmakowało. Na razie wstrzymałam się z jabłuszkiem bo od kilku dni bardzo ulewa i nie wiem czy to przypadkiem nie od tego.

A poza tym to mi się przypomniało, że kiedyś na forum odezwała się mama, która spodziewała się bliźniaków. Ciekawa jak sobie radzi z dwoma brzdącami:-)

a moje dziecie chyba ma moj kiczowaty nastroj bo najpierw uspila sie o 11.30 i wstala o 14h (rzadkosc!) zjadla marchewe (a coooo miny robi -ma jesc i koniec), a potem butla 120. ...powojowala niecale 2h i sie uspila teraz niedawno. dzisiaj sliniaczek w marchewce moja geba po kichnieciu Leane w marchewce i wlosy nad czolem tez...ale przezylam. moja mama niedawno byla chcialam sie isc polozyc na godzinke a ona zajela sie mloda, to jakos ostatnio taka jestem zestresiona ze nie umialam i rozryczalam sie jak dziecko bo zmeczona dzis jestem jak fiks, a zasnac nie moglam.... nienawidze tego...

U nas już sytuacja opanowana-dziewczynki siedzą w pokoiku Kamilki i zajmują się sobą tzn-Kamila się bawi a Gabi siedzi w leżaczku i obserwuje!!!Bardzo to lubi:-)
DORIS super że usg jest pozytywne
EFA łącze się z tobA w bólu- przed południem też była mega histeria:-(
DZIULKA super mieszkanko:-)
STRIP moja Gabi też często kręci łebkiem jak zasypia:)

Kurna zamiast wykorzystać czas,gdy Miłoszek po raz drugi usnął to ja dalej lenie się przed kompem-pracy nie ruszyłam i dzisiaj raczej nie ruszę bo zupełnie brak mi chęci;-)
Doris bardzo się cieszę że usg główki wyszło dobrze:-)
Efa przytulam i naprawdę życzę Ci by histeria Olka minęła a Ty byś w końcu odpoczęła:-)A Tobie Joli życzę by histeria już nie powróciła:-)
...no i po śnie Milusia-wstał po 15 minutach snu i marudzi...M dzisiaj nie wraca więc muszę sama walczyć z humorkami mojego dziecka i pewnie trochę to potrwa bo już się histerycznie nakręca;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a ja juz w domku niestety niesypiam i humor mam nieciekawy. Zaczynam sie martwic mezem i napewno wiecie o co chodzi. No ja juz teraz tam nie wyjade a nie wiem czy maz dostanie teraz wize. I w efekcie kiedys ktos nie wytrzyma i wszystko sie rozpadnie.
W lidlu byłam i kupiłam rajstropki a po pampersach sladu nie było. Nawet nie widziałam czy chce je upowac czy nie. Jesli juz to 4 bo mam jeszcze sporo 4 i zanim sie skoncza to moze mała juz wejdzie w 4 ale to jeszcze ze 2 miesiace.
A jutro ortopeda i to tez mnie martwi czy bedzie ok. Najpierw przed wizyta mamy zrobic przeswietlenie bo USG lekarzowi nie wystarczy. heh najgorsze jest to ze bada ja zawsze taka stara lekarka i lekarz który sie od niej uczy. Ciezko dokładnie cos sie dowiedziec bo jakos nie maja w zwyczaju dokładnie informowac. Podobno jedna z najlepsych ortopedów ale tez słynie z bardzo niesympatycznych i czesto mamy płacza po wyjsciu z wizyty. Takie same mam odczucie a ten towarzyszacy lekarz cholernie zarozumiały. Wiec porazka.

reklama
cholera ta pogoda mnie dobija...jest tak pochmurno u nas i przeszywajace zimno ze masakra. zeby kawe zrobic to swiecilam swiatlo a teoretycznie to u nas widno juz do 18h. zdolowana jestem:( we FR jest 300 dni w roku slnecznych nawet jak zimno jest a tu dzis niedosc ze lodowizna bo +3 to jeszcze tak ciemne chmury ze nie moge doslownie:///
w sobotke mamy wizytke u pediatry + 2 szczepienia. potem spokoj az do 9 mca zycia malej. i w sobote tez mamy przygotowanai do chrzcin. cieeezzzka przeprawa hihi.

Do góry