reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

dzięki, właściwie to już sama nie wiem jak to jest, bo przycięłam trochę zdjęcie i w picasa w necie mam przycięte a oryginał na dysku pozostał taki sam
a ten program instalowałaś na dysku??? To może tam właśnie ci zapisało to przycięte a nie w tym miejscu co oryginał.
Ja zdjęcia przycinam w Picture Manager zwykłego Microsoft Office 2003, może rewelacji nie ma ale też coś można podziałać.

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny

melduje sie po dwóch dniach nieobecnosci. dostalam zatrucia pokarmowego i ledwie zyje. maly na cycku więc cos tez mu przeszlo, marudzil cale noce...
w srode was jeszcze podczytywałam, ale wczoraj juz nawet na to nie miałam siły. spróbuje was nadrobic, choc nie ułatwiłyście mi zadania.

natoliku - widze, że malwa niepotrzebna, a na przyszłośc - ja kupowałam w sklepie zielarskim, ale ostatnio jak moja mama mi przywoziła to mówiła, że się nieźle naszukała i w końcu zamówiła w aptece.

ika odpowiem ci na maila jak tylko się ogarne :-)

mamy chorowitków - trzymam kcuiki

Do mnie właśnie zadzwonił teściu, że mam ubrać córcię. Zabiorą ją do siebie, żeby małego nie zaraziła a jak dojdzie do siebie to odwiozą. Kochani są.
Ciekawe dlaczego nie wszystkie karmiące mamy mogą szybciutko schudnąć :-(

bez kitu - pozazdrościć takich teściów:)) a co do chudnięcia po ciąży to główną role grają tu hormony niestety. Pomyśl sobie, że są takie dziewczyny, które karmiąc cycem niesamowicie tyją :dry:
OOO, moja położna ze szkoły rodzenia w DD Tvn była :-)
Super babka, wiecie że ona wykarmiła swoje trojaczki TYLKO cyckiem do 6 miesiąca ? Ale to fanatyczka cycania.
nic tylko podziwiać samozaparcia! Położna na sr mówiła nam, że "cudem" jest jak matka bliźniaki przez 3mies. nic tylko cycem karmi a co dopiero to!:))

Ja już ogarnęłam 1/2 domostwa. Mała ululana, więc idę sprzatać dalej :/

Ostatnia edycja:
Natuś zacznijmy od tego:

1. ściągasz z tej strony picasa:

Picasa 3: Free download from Google (po prawej stronie jest napis:pobierz)

2. zainstalowujesz na kompie

3. On Ci otworzyć może wszystkie zdjęcia jakie masz na kompie - jak dla mnie bezsens totalny i jedno wielkie zamieszanie więc:

nie otwieraj picasa tylko najpierw otwórz folder w którym masz zdjęcia. przeciągnij wybrane zdjęcie na ikonkę picasa - wtedy otworzy ci sie tylko z tym zdjęciem. Bawisz się tam wszystkimi opcjami - zrób sobie tak ze weź jedno zdjęcie i sobie wszystkie opcje na nim posprawdzaj. jak już skończysz obrabiać to nie klikaj w "zapisz" tylko ZAWSZE w "zapisz jako" dzięki temu uchronisz oryginał na kompie ewentualnie możesz kliknąć w opcje poniżej "zapisz jako" tam jest "stwórz kopie" czy jakoś tak wtedy też ci sie zapisze obok oryginału ;-)

nie wiem czy wytłumaczyłam to o co ci chodziło, więc pisz jakbyś miała jakieś problemy to postaram się w miare możliwości pomóc. buziole

Ostatnia edycja:
żeby ci został oryginał to go najpierw skopiuj i szalej na kopii, albo jeśli w programie masz taką opcję "zapisz jako" to oryginał ci zostanie a to przerobione osobno zapisze. :-)
Kobietki czym mam usunąć rysy z paneli ??? Młoda mi wczoraj szurała po podłodze leżaczkiem z Krzysiem w środku i mi tak porysowała że szok. A zapytacie gdzie mama była??? A na BB siedziała:zawstydzona/y:
:-Dno ładnie.

Rysia, Efa zazdroszczę nocki. Mój P. po 2:00 się obudził, zaczął się trzaskać po domu i obudził wszystkich po kolei. Stary chłop a głupi. Rano mu powiedziałam, że jak się nie nauczy po cichu zachowywać w nocy to go gdzieś eksmituję :-) Najgorsze, że młody jak się obudził to do rana nie miałam za bardzo spania- smok i cycuś na zmianę. W efekcie ja padam.
Dzisiaj za oknem śnieg, córcia chora i chyba nawet nosa nie wystawię z domu.

Elizabennett dobrze, że jesteś. Przytulam cieplutko.

Monimoni dużo zdrówka.
znam ten ból. mój mąż swego czasu też hałasował jak np z pracy po ncy w pracał ale jak mu kazałam później małą usypiać to teraz wchodzi na paluszkach:-D
DZIULKA, daj mi trochę tych cycków! Ja ważę już tylko 51kg i czuję się, jak wieszak. Dziewczyny, od porodu straciłam już ponad 24 kg, normalnie nic ze mnie nie zostało!!! A w ciąży przytyłam tylko 9kg, więc sobie nawet nie chcę wyobrażać, jakie spustoszenie się dzieje w moim organizmie. Trzeba będzie na jakieś badania wreszcie się wybrać.
No nic, dobranoc, mamusie.
o kurcze. to nieźle lecisz. ja przytyłam 13 i nadal mam połowę do zrzucenia. a nawet jak karmiłam piersią to nic nie zeszło...

Melduje sie piatkowo, zeby powiedziec, ze Pawel od srody wieczora jest przeziebiony :-( : katar okropny i maruda. Wczoraj bylismy u lekarza i na szczescie osluchowo ok. Nie mam czasu na net, bo Maly miauczy non stop i jest bardzo rozdrazniony.Jak sie polepszy, to zajrze.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty u lekarza lub w szpitalu, szczepienia i pozdrawiam chorowitkow. No i gratuluje suwaczkow.
Zmykam, bo Maly wzywa.

Hej dziewczynki
Efa martwie sie o Ciebie. Ty znikasz, rob badania jak najszybciej - please......
Nat , Alicja pytacie o Doris. Wczoraj zle sie czula i miala goraczke i dzis do lekarza poszła, wiec pewnie jak sie lepiej poczuje to pewnie i sie odezwie
Strip co za glupi babsztyl i ona jest lekarzem? az mi sie wierzyc ojjjjjjjjjjjjjjjjjjjj. Trzymam kciuki za Wojtusia
Monimoni zdrówka kochana. I udanych wizualizacji i dobory materiałów
Mala mi kciuki zacisniete
Ida Ty i kochanek hehe dobre:) jak Ty taka w mazusiu zakochana :)....

To chyba tyle, ja nadal bez weny tworczej :( i chyba tez cos mnie rozklada i jest mi zle i smutno i nic mi sie nie chce , a za oknem szaro i do du................

Edit: One smile gratki dla Was :))) przecież dziś piękna 4 u Pawcia.

Ostatnia edycja:
reklama
a moje dziecko zrobilo mmi dzis pobudke o 7:( troche wczesnie jak dla mnie. Dziewczyny które robią te piekne albumy dla dzieciaczków a mogłybyście zrobic fotke choc jednej strony takiej ozdobionej? ciekawa jestem jak to robicie, moze tez pomysle o tym, fajna pamiątka:) ale nie wiem czy wyobraźnia mnie nie zawiedzie:)
Efa ty nam tu nie znikaj tylko porządnie sie weź za jedzenie!
Onesmile gratki z okazji pięknego czwórkowego suwaczka!
Ciekawe co u Strip, mam nadzieje ze wszystko ok i wyjaśnią sie te problemy kupowe. czy coś przegapiłam?

Do góry