reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

sheeney- jeszcze raz dzieki za linki. e pierwsz to bardziej na imprezke, bo cekiny, ale drugie-nie mowie nie:)) zapisze sobie linka:) chociaz tam spod podeszwy czerwony..wiem, wiem wybredna jestem;) ale natchnelas mnie i tez poszperam na e-bayu, moze jakies biale znajede:)
mala mi- wspolczuje sytuacji, tesciowa pod reka, powinno Ci byc z tego powodu lzej, a tu tylko nieporozumienia i brak pomocy, gdy jej potrzeba:( nie zazdraszczam,, ale dacie rade z Lukaszkiem zakupy zrobic, w koncu to juz duzy chlopak:)
onesmile- bidulko, toz ty ciagle niedospana chodzisz.
Mi Maurunia dzis zrobila surprise i zjadla pol sloiczka ziemniaka z dynia!! Owocki na razie sie nie sprawdzily, no to bedziemy probowac z obiadkami. Pierwsza proba zakonczona sukcesem:))
e- lona-smakowite ciasteczka

reklama
doris, kochana, nie zamarzliśmy :-*. Ale to było ledwie 5 minutek spacerku. Za to Olek zachwycony: bez wózka, nie owinięty niczym, tylko u mnie na rękach. Głowa mu chodziła na wszystkie strony gadał sobie do piesków :)

A co do fotelika samochodowego, to ja w Lidlu wstawiłam dziecko w foteliku do wózka i dawaj na zakupy :). A jeśli wychodzę tak na moment gdzieś, to tez na rękach.

no własnie chodzi mi o takie na chwile. Jak np musze wyskoczyc po syna do szkoly . Jak idę na zakupy to zawsze zabieram stelaz od wózka i fotelik wpinam no i sobie smigam.

hejeczka

ratunku! dziecko mi się zapsuło. sypia od 20 do 22, je, potem spi do 1 i koniec! gada, krzyczy, placze wszystko tylko nie spanie. ja tak juz nie daje rady. chyba na mm przejde, bo takie pobudki to nie dla mnie....

kahaa to dziwne, bo w Prawie Kanonicznym jest jasno napisane, że rodzice chrzestni mają być bierzmowani
natolinku ja się nie znam na prawie kanonicznym więc się nie kłóce, tylko skoro tak to by sie mogło wydawac, że prawo takie samo na całym swiecie, a wychodzi na to, że nie skoro tu jeden z chrzestnych nie musi byc katolikiem... także może kasi33 się bez tego bierzmowania uda i wcale nie będzie to wbrew regułom...
jak ci poszło wstawanie?
mamagusi jak siostrzenica i siostra?
onesmile - na zastój to raczej kapusta nie podziała - trza ssanie właczyc
rzutka - ja mleko do oka zakraplałam i pomogło, ale ine wiem czy wam o tym pisałam...
dziulka - fajne buty
moriam - twoje tez. znalazłam nawet angielską stronkę, zęby sprawdzic cene u nich ale albo oslepłam albo jej nie ma :( Paradox London - Wedding Shoes and Bridal Accessories
a co do butów to moje ślubne mniej więcej tyle kosztowały, za to sukienke miałam za 40 funtów wiec mi sie zrównoważyło. buty to najważniejsza częsc stroju. podobnie jak i torebka.
idus - mam nadzieje, ze dzis mąż się poprawi
smoniq - ja mysle, ze ona nie jest gotowa. jak widzialam dziecko cyckowe, które chciało juz jesc inne pokarmy to ono calym soba to manifestowało i ja zamierzam poczekac na taki wyrazny znak od mojego syna. zresztą WHO i wielu lekarzy zalecaja karmic tylko mlekiem do 6 miesiąca, więc jeszcze masz czas
rysia - tak jak pisałam do rzutki - mleko z piersi na ropiejące oczko u nas sie sprawdziło w 100%
sarisa - głos oddany
czarodziejka, elona - udanej wizyty
happibetti - współczuje
sugar and spice - jak sie dowiesz czemu nie masz "ciii" to powiedz. mnie się jakis iSaver odpala przy alt+c
dawidowe - zdrówka dla Laury
małami - na pohybel teściówce!

Ostatnia edycja:
No niestety z moją teściową jest jak jest. Ja już odliczam dni aż stąd oderwę się na parę dni i pojedziemy do moich rodziców.

moriam to super że Maurnia zjadła ziemniaczka + dynie. Wiesz nie przejmuj się tymi owockami też , bo mój Łukasz za bardzo też ich nie lubi. Wciskam w niego. Może teraz już trochę lepiej ale z początku ciężko było w niego je wcisnąć. Za to warzywka chętniej jada.
e-lona nie rób ochoty człowiekowi, bo moje zbędne kg i tak już wołają o pomstę do nieba!

A ja dziś w roli pielęgniarki. Mąż chory na grypę i leży w łóżku (chłop chory to prawie umierający;)) I Niestety nie mogę liczyć na jego pomoc bo ma zakaz zbliżania się do Wery, więc przez najbliższe kilka dni musze radzić sobie sama:-(najważniejsze zeby tylko małej nie zaraził!!

Łączę się w bólu. Mój właśnie przyszedł od lekarza. Zwolnienie i antybiotyk. Wściekła jestem bo zachorował po turnieju w nogę. Kuźwa, powinien bardziej na siebie uważać skoro małe dziecko jest w domu. Teraz będę miała dwójkę dzieci. Ciekawe kto będzie zakupy robił :no:

malutka ja na zakupy szybko pobiegłam jak mała spała ale i tak wszystkiego nie kupiłam bo niestety prawka nie mam i wszystko muszę dźwigać w rękach:-(

Mała_mi ale to są specjalne ciasteczka, dietetyczne ;-)
Mąż mój też chory. Jedynie ja się trzymam.
Onesmile, Kahaaa spróbujcie podrzemać w dzień.
Piszecie o słoiczkach to idę dać mojej małej marchewkę. Może jej posmakuje.

My już z powrotem. Wyprawa nawet udana, bo młody był grzeczy. Wszystko załatwione, słoiczki, mleko i pampki zakupione. Tylko ja umieram bardziej niż rano. Głos już praktycznie mi zaniknął.
Rano Wojtuś był grzeczny, a po południu znowu nie chciał spać, ale na dobre mi to wyszło, bo zasnęłam razem z nim :-)

Dziewczyny, tak z innej paczki, zdecydowaliśmy się na zakup zmywarki, czy któraś mogłaby coś polecić? Zmywarka będzie mała 45cm.
Ja uważam, że nie ma sensu przepłacać. Miałam Boshkę i zmywała tak samo jak Amica, którą mam teraz. Faktycznie popatrz sobie na długość trwania programów. Inne bajery ja osobiście uważam za zbędne, bo rzadko się z nich korzysta.

Malutka, ika współczucia. Nie dość, że zostałyście same ze wszystkim, to jeszcze koło męża trzeba będzie pobiegać.

Kahaaa na mm też nie masz pewności, że nocki będą przespane. Mój wypija flachę mm z kaszką przed snem i budzi się co najmniej dwa razy.

Dorisday my też od jakiegoś czasu rezygnujemy z noszenia fotelika. Dla mnie Wojtek + fotelik to stanowczo za dużo noszenia.

Moriam gratuluję sukcesu jedzeniowego.

Efa muszę pomyśleć o takich 5-minutówkach, bo na samą myśl o dłuższym spacerze w tym zimnie dostaję drgawek. Mojemu też się powinno spodobać.

Margerita trzymam kciuki za odzyskanie pieniędzy.

Kiedy ja was nadrobię na innych wątkach. Ledwo tutaj daję radę nadążyć :-)

reklama
Do góry