reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

czarodziejka to trzymam kciuki zeby jednak ten dramat z plesniawkami sie skonczyl za max tydzien :-) I nie smutaj się , bo my Cię tu wszystkie kochamy !!!
.

:-******

Davidowe odpowiadam na pytanie :-) Pleśniawka - powierzchowna infekcja błony śluzowej jamy ustnej drożdżakiem Candida albicans. Występują one w jamie ustnej, na języku i na podniebieniu w postaci białych plamek przypominających ścięte mleko. Pojedyncze plamki mogą zlewać się w większe wysepki, niekiedy tworzy się jednolita biała warstwa grzyba, który jest przyczyną pleśniawek, tak, że cała błona śluzowa pokryta jest białym kożuchem. W niektórych przypadkach zakażenie może przejść na przełyk, krtań, tchawicę i oskrzela.

Ostatnia edycja:
reklama
a ja ponowie pytanie. Któas robiła zakupy internetowe spozywcze typu np Piotr i Paweł? Zadowolone z zakupów? czy oni wnosza towar np winda na 7 pietro? i jak płaciłyscie?
ja zamawiałam tylko ze str dodomku.pl i tylko słoiczki dla małej. no mi wnieśli do domu ale ja na parterze mieszkam.
e-lona jakie ciastka:-) szkoda, ze nie ma jak spróbować
czarodziejka życzę szybkiego wyeliminowania tych plesniawek

wróciłam od siostry. zmarzłam jak diabli. rany jaka ona maleńka. normalnie niby długość i waga jak mojej ale chyba już zapomniałam jaka była. szok przeżyłam, że to takie maleństwo. moja siostra wygląda lepiej niż ja wyglądałam po porodzie. śmiga po sali jak nie wiem. prawdopodobnie w piatek wyjdą do domku.

emiś, 1) oby nast tydzień faktycznie był lepszy bo ocipieję:baffled:
2) to co wyczarowałaś na obiad?:-D
3) a jak już mam "wylać żale" to nagle tak błahe mi się wydają, że wolę nawet paszczy nie otwierać:nerd:
4) jak szczypiorek się chowa?;-)

magnolia85, no, ja myślę!:laugh2:bo będzie nu nu nu;-) a co do snu: natuś nie ma na imię Kasia, w przeciwieństwie do Dobranocki, która w zeszłym tyg mnie się przyśniła:-D

frogg, co do ślubnych butów: ja też z obcasem zaszaleć nie mogłam;-) i też miałam "nawiedzonego" fotografa - do dziś buci są czarne(ale słomę powyciągałam):rofl2:

sugar_and_spice
, pisałaś, że król ci się buntuje - Prince Polo otworzyć się nie chce?:-D:-D:-D no i martwię się, że już w maju menopauza ci się zaczyna;-);-);-)

mamaagusi
, przekaż siostrze żeby się cieszyła że na normalne piguły trafiła. u mnie jak już dały dzidzię to miały gdzieś jak się czuję:crazy:

beti
, mam nadzieję że piecowe problemy szybko się skończą!!! my w tym roku (no, zeszłym:-p) rozwaliliśmy ostatnią kaflówkę, do tej pory jakoś mi tęskno:zawstydzona/y: secundo, ty ciśnienia mieć nie musisz - ważne że my mamy:-D
E-lona, super że Laurce lepiej!!! a ty trzymaj się twardo:tak:
doris, ja się nie napinkalam :-D:-D:-Dkochana, mnie mąż pół godziny oświecał taka jestem bystra w sprawach kompowych:rofl2: ps. ja też mam teraz ciemny brązik:-)

moriam, co z tego że ja polskie znaki mam, jak pisząc jedną ręką (95% przypadków) po prostu mi nie "wychodzą" a poprawiać nie mam czasu ani cierpliwości, bo Principessa czas na kompa mi wydziela:-pwięc ja ci nic za złe nie mam:-D

malutka
, ja Ince dałam najpierw jabłko, potem jabłko z marchewką, jabłko z dynią i dynię z ziemniakami.
zdrówka dla męża!

mała mi
, prędzej dziecko znajomej "pani ze sklepu" bym zostawiła na twoim miejscu niż tej kreaturze:angry:chciałam napisać "krowie" ale krówki są w porzo;-)w porównaniu do niej to już w ogóle krowy są the best:crazy:

onesmile
, qrczę współczuję nocki!!! zdrówka dla Was!!!

Ja nie mam, ja nie zmywam, ja nie potrzebuje, a mąż nie chce ;-)
u mnie tak samo:-D:-D:-Dz tym, że ja chcę, bo nigdy nie wiadomo kiedy mu się to natchnienie do zmywania skończy:rofl2:na razie trwa od 6lat;-)

kahaaa, dzięki!:* mąż na pewno się dzisiaj poprawi - jedzie na nockę więc moje odciski będą bezpieczne;-)a Inka w nocy mimo że po cycu ok.21 , to ok.1ej dostaje butlę 180 + 2 miarki kleiku, a ok.4 woła o jeszcze:crazy:

makuc
, ty nerwusku;)))lecę sprawdzić czy pisałaś o co kaman...
mamaagusi, doczytałam o siostrze: mówiłam, że będzie już tylko lepiej?!super, że tak dobrze się czuje!!!

Ostatnia edycja:
No,to super,że u siostry wszystko ok.Ech,fajnie takie maleństwo potrzymac w ramionach...:).Noworodki są takie rozczulające ...To oczywiście było do Mamagusi:)

Ida
,a czemuś Ty zawstydzona,że tęsknisz za piecem,a?Do mnie jak ktos przyjeżdża,to od razu pod piecem ląduje,bo tam najprzyjemniej plecki wygrzać:))).

Ostatnia edycja:
Ida przekażę;-) ja też miałam nie takie złe ale to w tym samym szpitalu rodziłyśmy.
Happybeti żebyś wiedziała :-) jak mi ją dała na ręce to normalnie takie piórko i taka malusia...

Dobranocka mam nadzieje, że szybko sie pozbędziecie tych pleśniawek!
Moja królewna dzis taka marudna ze juz mi głowa pęka od tych jej krzykowi płaczów, obiadki blee, deserek blee, kaszka blee, mleka jako tako ale bez rewelacji. nie wiem o co kaman, chyba dama ma zły dzień

Iduś dłuższych postów się nie da pisać?? :eek: czytam, czytam i znowu mi się humorek poprawia, a dziś już go chyba nic nie zepsuje bo jutro domowe przedszkole zamknięte :laugh2:\
Mamagusi fajnie że wszystko w porządeczku z sis i teraz oby jak najszybciej do domku wróciły.
Makuc luzzzzzzzzzzzzz

coś jeszcze chciałam ale zapomniałam

magnolia ja nie dobranocka ale dzięki heh;-)

No właśnie! Dobranocka jak się czujesz?

chciałam jeszcze do makuc- kochana szkoda nerwów na chłopów,że tak brzydko się wyrażę.Czasem mnie ręce,cycki i wszytko co może opaść to opada jak mnie mój wnerwi,no ale co zrobić....taki z nich dziwny gatunek

reklama
[
sugar_and_spice[/B], pisałaś, że król ci się buntuje - Prince Polo otworzyć się nie chce?:-D:-D:-D no i martwię się, że już w maju menopauza ci się zaczyna;-);-);-)
Ależ Ty pamiętliwa jesteś :-) Oj nagłowiłam się o co chodzi :-)

Ja po wypadzie zakupowym, szczegóły na zakupowym.

Teraz sobie cyckamy, zaraz kąpiel, toaleta z masażem, docyckanie i lulu, a mamusia na rower :-)

Do góry