reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Też ostatnio o tym myślałam Natolin,jaką będę matką dla dorosłego syna i teściową dla synowej...hmm,tak sobie myślę,że nigdy nie chciałabym być na gorszym miejscu niż moja synowa,ale tez nie chciałabym żeby mój syn w przyszłości musiał wybierać pomiędzy moim zdaniem a zdaniem swojej żony,chciałabym aby był jakiś kompromis,żeby mój syn mnie szanował,ale żeby też bardzo szanował swoją żonę i liczył się z jej zdaniem.Ja co najwyżej mam nadzieję będę służyć w przyszłości dobrą radą,a nie narzucać nachalnie swoje zdanie.

reklama
melduje z wieczorka:) wlasnei wrabalismy na obiadokolacje fryty i kielbase pieczona:)))

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa podjelam decyzje: od poniedzialku DIETA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! chocbym miala sie usrac to bede pilowac diete kopenhaska do samych chrzcin zanim w drzwi sie nei zmieszcze!!!!! jest strasznei rygorystyczna ale mi potrzeba takiego kopa w dupe!!!!!!!!!!!!

IDA pierdziolo jedna jak cie kopne!!! jeeeeejuuu ale ty sie musialas trafffffffki najarac ze tak glupio gadasz:pppppp
NATOLIN kurcze co to za smutas sie wkradl u ciebie??
MAKUC ja zauwazylam ze cie nie ma ale wiem ze jestes jak boomerang-zawsze wracasz:)))
SARISKA gratki kupna mieszkanka !!
ALICJA przez twoja hierarchie prawie zjechalam pod lawe!

no a teraz o nas: 23 w cieniu o 16h. lazilam z Leanderkiem do 17.45, ona lekko ubrana ja typowo letnio bez skarpetek balerinki spodnicospodnie (bo nogi nieogolone wiec rybaczkow niet, koszulka), leanderek -body z krotkim, spodnie i lekki seterek i butki. dzisiaj przez 45 spaceru nie spala wcale tylko sie rozgladala i popiskiwala spiewala robila pfffff az w koncu usnela:))) tak zesmy se pochodzily:) podczas spaceru dzidzius podszedl mi do wozka i zajrzal i mowi: o jaka ladna dziewczynka i ma policzki jak mamusia (qrwa zabic!!-czyli ja wygladam jak chomik??).. noz nic tylko dietam nie ratuje!!!! pieluche wsadze se w dupcko i zaczne lazic na kolanach to bede wygladac 100% corkowo??:///
po powrocie Leanderek sie zrobil w trombe i dalam jej do picia wode zamiast mleczka to po kilku dobrych lyczkach zrobila oczy jak karp "cos ty mi kurna dala?". potem zabawa na macie na podlodze i na chwile zostawilam ja przy takim luku muzycznym co trzeba walic w laleczki zeby gralo no to mloda z impetem tak tlukla jak zawodowy bokser ze prawie te laleczki wnet szlak trafil.... stalam i sie smialam. potem zrobilam mloda w konia i to zdrowo: ponieawz nie lubi jabluszka samego to do tego co w sloiczku dotarla kawal banana wymieszalam i co?? zaczela grymasic i patrzy mi w oczy (juz wiem ze wtedy ona testuje) wiec ja mowie: nie nie nie, jedz bo bede zla. no i jadla. za chwile zas grymas no to zaczelam spiewac debilne pioseneczki i cala miseczka wpadla do brzuszka:))) jak tatus wrocil to mloda zafundola mu seans "pfffffffffffff" az sie oplula po same oczy...:)) no to tyle u mnie

Dziulka wiedziałam że się jeszcze pośmieje dziś, właśnie sobie to wyobraziłam jak chodzisz z pieluchą na czworaka a Leane robi oczy jak 5zł:-D

hahaha, DZIULKA przy Tobie to nie da się mieć złego humoru :-) ale za te 23 stopnie, a jeszcze bardziej za fryteczki i kiełbaskę to masz przechlapane ;-)
CZARODZIEJKA trzeba by znaleźć jakąś fajną drugą połówkę dzieciowi, co by można się było z nią zakolegować :-)

NATOLIN è jutro ma byc OCIEPLENIE! to kurna ile bedzie?? 40???:ppp w kazdym razie do soboty ma u nas byc doslownie lato. ja sie nei skarze:)))a co do zarelka to jak mowilam OD PONIEDZIALKU DIETA!!!!!!!!!!!!!! kto robi ze mna??? w kazdym razie w sobote postanowilam sie nazrec pizzy i nazlopac piwska zeby styklo na 3 tygodnie ciezkiej tortury.
FROGG fotka twojego talibka na zamkneitym mnie zrypala z nog!!!:)) normalnie padlam:))

a zapomnialam napisac wczesniej ze Leane teraz wieczorem stala na moich kolanach opierajac sie o mnie i raczkami majstrowala mi przy uszach i kolczykach -fajnie to wygladalo...tylko zaciskalam zeby kiedy poczuje pociagniecie bo puki co wlosow mam coraz mniej jak z nia wariuje:))

wiem NATUS bo mi tata mowil ze nawet snieg z deszczem podobno ma byc... co za kraj i pogoda w nim noooo... na chrzciny powiedzialam mu i chrzesnej zeby nie zabierali zimowych rzeczy bo rok temu pod koniec kwietnia to ja w jeziorze juz plywalam. (Leane w moim brzuchu hihi). fajnie ze u nas teraz cieplo ale w lato jest przegiecie paly!!! w srodku nocy taki ukrop ze spac sie nie da zero przeciagu a na liczniku nieraz 32-34 W> NOCY!!!!! a w ciazy to fantastycznie jak takie tropiki byly...

ALICJA bo ci zapodam wirtualnego kopniaka w dupencje jak tu zaraz nie wrocisz glizdo jedna!!!nie ma obrazania !!! wr!!

Ostatnia edycja:
no fakt, że to na pewno męczące, chociaż ja to ciepłolubna, więc w to lato jak wszyscy marudzili to mi i tak było dobrze ;-) chociaż wiadomo, idealnie to by było 25 stopni cały rok ;-)
kurcze, znowu DAWIDOWE i RZUTKA gdzieś przepadły

Alicja, no posikałam się ze śmiechu przy tym opisie kolejności !!! Aż to sobie zapisałam ;-)
Jak się ma teściową czarownicę to znaczy, że co należy robić ? Uszy po sobie i dawać sobą pomiatać ? Nie jedna napewno tak robi bo ma za słaby charakter by walczyć o swoje życie i swoją rodzinę.
Ja mam w dupie takie układanie się pod obcą dla mnie jakby nie było kobietę. Skoro ona mnie nie lubi z zasady "bo nie" to ja się prosić nie zamierzam. Ja jestem Panią swojego ogniska domowego i ukształtuję je na swoje, męża i dzieci potrzeby i przykro mi, ale teściowa ma w tym momencie niewiele do gadania.

Jaką ja będę teściową ?? Nie wiem, mam nadzieję, że taką która będzie rozumiała, że syna wychowała dla innej kobiety. Może i przykre, ale prawdziwe.
Napewno postaram się nie popełnić błędów mojej teściowej, czyli ocenianie i wystawianie opini o kimś zanim się tą osobę pozna.

reklama
ok, faktycznie za mało napisałam - jak się mogły przekonać niektóre z Was - zawsze jestem po stronie Was, a nie Waszych teściowych. i nie lubię mamisynków. nie umiem sobie wyobrazić sytuacji o których piszecie, bo moja śp. teściowa była cudowną osobą i w ogóle nie mieści mi się w głowie, że ktoś może być taki jak teściowa MALEJ MI.

Do góry