reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

ałaaa witam porannie z mego bólem głowy i niewyspaniem nocnym.
Przez tą zmianę czasu jakoś mój organizm się zbuntował i nie chciał wstać z łóżka (a musiał, bo o 9 lekcje prowadzilam) :cool2: Alicja w nocy też nam nieźle dała popalić, gdyż budziła się mniej więcej co godzinę z rykiem i zaduj-zgadula o co chodziło, bo nic na to jej marudzenie nie pomagało :shocked2: teraz zalicza 2gą drzemkę a ja ledwo co widzę. Ech.
Uwielbiam takie dni po prostu :wściekła/y:

aniawa, nat - co do zasypiania to młoda też tak ok 19.30 zasypia, więc dla nas opcja "będę zasypiać godzinę później" nie jest za fajna.
mamaagusi, onesmile, kania, emiliab, roxannka, iduś - dziękuję:)
dagisu - :* i wzajemnie of course:laugh2::laugh2::laugh2: Aluntek? hihi rzeczywiście łeb w łeb idziemy:))))
dziulka - ja się kotku nie chcę mądrzyć ale to jest DEPRESJA POPORODOWA cd. i to samo z siebie nie minie. Chyba coś hormony namieszały w Twoim ciele i duszy przy okazji i stąd te nerwy, poczucie niekochania, osamotnienia, wybuchy złości [w sumie o byle co] itp. itd. Martwię się o Ciebie :( i pomyśl nad tym co napisała SUGAR. może to coś da? poza tym GRATKI DLA LEANIE !!!! i mam nadzieję, że dzisiaj nastał nowy, lepszy dzień?:) [edit] i tak jak napisała Ida: post happybeti do zapamiętania, wydrukowania i czytania codziennie!
nat, happybeti - ja pieluchy sleep&play dostałam niedawno i powiem Wam, że są całkiem spoko. Tylko te rzepy nie są elastyczne, co mnie lekko wkurza.

i chyba wsio. aaaa madlein ja tak na100% nie pomogę, bo nie wiem :/ powinnaś chyba coś na maila dostać z info o wpłacie, zatwierdzić i wtedy dopiero przekazują środki na rachunek bankowy, który podałaś (i wtedy zaksięgowanie tych środków na Twoim rachunku zależy już od sesji międzybankowych itp.) ale mogę się mylić, bo w praktyce tego nie stosowałam nigdy...

Ostatnia edycja:
reklama
Makuc,tulaski:***.I życzenia naprawy Alutka:).
A z tą depresją pp.i psychologiem to bardzo możliwe,na pewno rozmowa z psychologiem nie zaszkodzi.Dziulka,to,że piszesz,że byś go rozniosła chyba,to no problem- oni przyzwyczajeni:)- wiem dobrze,bo z Maksem się po psychiatrach nałaziłam,to pamiętam,jak sie nieraz zachowywał w stosunku do nich i jakie cyrki odwalał.No i ok było,przeciez psychiatra czy psycholog sie nie obrazi,jak mu nawet pacjent nawrzuca,bo taka jego rola:).

happybeti - thx :* oby się Alut szybko naprawił, bo inaczej zamknę ją w szafie bez jedzenia i zobaczymy kto wtedy będzie górą;)
co do depresji i tym podobnych to ja jestem na tym pkcie baardzo wyczulona, bo mój D. miał swojego czasu ciężką depresję (nie znaliśmy się wtedy jeszcze) i z tego co mi opowiadał to była masakra jakaś. I jak przeczytałam mu kilka pierwszych zdań z wypowiedzi Dziulencji (mam nadzieję, że dziulka nie ma mi tego za złe) to od razu zapytał "czy ona nie ma depresji?" bo u niego czymś podobnym to się objawiało. I gdyby nie był taki anty lekarzowy to ten stan trwał by znacznie krócej niż dwa lata prawie....

Hej!
Dagisu
najlepszego z okazji wczorajszej 5.
Dziulka gratuluję 6 i tak jak pisała Happybeti czasem trzeba sobie odpuścić. A jak masz nerwy to polecam wyjście na spacer, spotkanie się ze znajomymi, oderwanie się od codzienności.
Ida pytanie stąd, że kiedyś coś pisałaś o czymś i z tego wychodziło, że mieszkasz w małej miejscowości. Moja niewiele większa.
Aniawa wsiadaj w samochód i się możemy spotkać. Przecież do Z-cia masz bliżej niż nad morze :)
Doris a Ty gdzie? A tak w ogóle to pojawiasz się na Operacji Południe? Ja byłam 2 lata temu.
Makuc głowa nadal boli? Może na spacerek wyjdź. A Alutek niech się szybko naprawi.
Madlein gdzieś tam w opcjach allegro trzeba odblokować sobie, żeby te pieniądze zostały przelane na Twoje konto. Ankietę wypełniłam.
Mother&Care wybieracie się w tym roku? W Krakowie są 7-8.05. Chciałam wyjechać wtedy na wakacje, ale przełożę wyjazd :)
Joli gratki 6.

A u mnie noc ok jeśli chodzi o Laurę, bo zasnęła po 20.00, a jadła o 1.30 i o 5.00 starego czasu, a wstała o 10.00 (też starego czasu). Za to syn mnie wnerwił, bo o 5.30 już przyszedł i mówi, że go brzuch z głodu boli. Zrobiłąm mu śniadanie i poszłam spać. Nie zdążyłam zasnąć, aa słyszę, że poszedł na kupsztala. No to wstałąm znowu i już spać nie poszłam, bo ciągle coś. Zdążył z rana kaktusa z parapetu zrzucić i jeszcze kilka razy za skórę zaleźć. Dobrze, że jutro do przedszkola to trochę odpocznę.

Ostatnia edycja:
elona- oj boli, boli :( na spacer pewnie nie wyjdziemy, bo na dworze zimno tak że szok (ja nie wiem gdzie ta wiosna się podziała) ale za to zaraz strzelę sobie drugą kawę i powinno być lepiej.
A Twój urwis może jakiś kryzys wieku młodzieńczego przeżywa? taki skok cztero-latka? no bo jak to wszystko tłumaczyć? ból przucha z głodu o 5.30? nieźle, nieźle... może Ty mu zacznij na noc jakieś przekąski w pokoju zostawiać;)?

kurcze zamiast zabrać się do jakiejś konkretnej roboty to ja na BB siedzę. D. "wygoniłam" po zakupy, Alicja bawi się podkładem do przewijania a ja mam włączony system olewczy. Łojjj niedobrze się dzieje w domu makuców, niedobrze :p

Madlein - wchodzisz na swoje konto -> Moja sprzedaż -> Saldo i wypłata środków -> i tam pokazuje Ci się opcja "Wypłać" :) I czekasz aż Ci przejdzie na konto.

DZIULECZKO kochana gratki!!! wszystkiego najlepszego dla Leane!!!
...

DZIEKUJEMY !!!!!!!!!!!!!!§§ WSZYSTKIM MOIM KOCHANYM BB-SIOSTRZYCZKOM ZA GRATKI!!!:))))) WSZYSTKIM -NIE BEDE WYMIENIAC- DOSLOWNIE W SZYSTKIM KTORE O NAS PAMIETALY!!!
a co do powrotu do pracy-najlepiej nigdy ale tak na serio 31 maja koncze wychowawczy i chce do tego czasu znalezc nowa prace a poza tym w piatek mam spotkanie w 1 instytucji odnosnie rozkrecenia wlasnego interesu o ktrym juz pisalam.
najbardziej mnie dobija ze nieraz mam dosc leane a bez niej to juz w ogole kaplica... ale chyba nie tylko ja tak mam.

a u nas nocka niezle- mldoa wstala o 7.30 nowego czasu, butla i do wyra wstala cos po 8h ale z racje ze w tv byla formula 1 to maz ogladal i zajmowal sie a ja spalam do 9.30:) bo glizda mala tak dawala czadu ze ciezko spac jak slysze hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii az szyby dzwonia.

HAPPY, IDA,KANIA,MAKUC i inne ktorych nei wymienilam- dziekuje ze jestescie sloneczka moje. nie mam deprechy tylko po prostu nabilam sobie leb mslami sama i sama sie zestresowalam i po prostu sie przelalo wszystko. depreche poporodowa mialam jak wrocilam ze szpitala a wtedy bylo apegeum wszystkiego. masakra doslownie i jakby nie maz to nie dalabym rady. ogolnie czuje sie dzisiaj juz niezle i gdyby nie te sliwy na pietach od butow to nawet bym byla zadowolona. do dzisiaj zywa krew mi sie leje i boli i szczypie ze plastry zmieniam non stopem. od czasu do czasu po rpsotu musze sie wyzyc, wyryczec i to wg mnie byly dwa zwykle dni handry i tyle. od jutra atakuje diete i juz na sama mysl jestem glodna:)))

Ostatnia edycja:
Witam się niedzielnie!
2)ja pierdziu!!!!!!!!!!!!!!! jak ja wam zazdraszczam tego spotkania:sad::sad::sad:

No i czego zazdrościsz? Czekamy przecież na cieplejsze dni:cool::cool:. No chyba,że zazdrościsz uczestników spotkania:crazy:. Tego ci zapewnić nie mogę,ale moją skromną osobę owszem:cool2:.

A co do telefonu Nokia(też jestem zwolenniczką tej firmy:tak:), to ja mam 6700 classic z aparatem 5mpx i naprawdę nie narzekam.

makuc współczuję nocki
dagisu gratki wczorajszej 5
dziulka,JOLI gratuluję szósteczek
E-lona jak ja cię dobrze rozumiem. Mój Jakub może nie wstaje o 5.30 na śniadanie,ale jak tylko się obudzi to jego pierwsze słowa: możesz mi zrobić coś do jedzenia????????????? I też mi lżej,jak idzie do przedszkola:tak:
natolin nie miej wyrzutów sumienia,że oddajesz dziecko do rodziców. Pamiętaj,że szczęśliwa(czyt. wyspana,wypoczęta) matka,to szczęśliwe dziecko.

dzieki EMILIAB, no zapomnialam o JOLI-jej dziecie urodzilo sie 5 minut po Leane:))) JOLIIIII GRATKIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!$

co do telefonow to mam nokie taktylna X6 00 czy cos tendy, aparat 5mpx a pamiec 16 giga, w telefonie mam ponad 2000 zdjec i dopiero zapelnilo 3.5 giga:ppppp gdzie tam do konca:))) serio ten telefon wymiata:)))

TO JA ZNIKAM I POJAWIE SIE PEWNIE WIECZOREM BO DZIS POSTANOWILAM POSEGREGOWAC RZECZY MALEJ I WYWALIC DO WOROW TO CO ZA MALE JUZ NA GLIZDUSIA. a jest tego... kurde ciekawe ile ma cm bo juz niektore rzeczy na 74 male sa!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
aaaaaaa! cywilizacja! dopadłam sie do iPlusa szwagra :-D jak mi sie tęskni normalnie szoook!

to tak w skrócie co u nas:

w piątek teściowa oczywiście nie wyszła z roli i już od wejścia zabrała mi małą która oczywiście wystraszyła sie nowej twarzy i rozpłakała.Zostałam więc powitana tekstem: "nastawiają cie wnuczusiu przeciwko babci nastawiają" :oo2: później było nawet ok do czasu aż sobie nie popiła :confused2: generalnie nie będę wchodzić w szczegóły, obiecałam sobie że nie damsie wyprowadzić z równowagiwięc znęcałam sie nad nalepką z piwa wyobrażajac sobie że to teściowa...następnegp dnia było już nawet,nawet wyszła z małą na spacer więc była przemiła bo mogła sie wszystkim sąsiadkom pochwalić :confused2: a ja w tym czasie miałam wspaniałe spotkanie z przesympatyczną osóbką - E-loną :-D:tak: teraz znów teściowa porwała młodą na turnee po uliczkach ale niech ma Isia przynajmniej pośpi na świeżym powietrzu :tak: dziś wieczorem będę już u moich rodziców więc Was wieczorem nawiedze :-D

Dziuluś Robaszku Ty mój gratulacje dla mniejszego Robaszka z okazji 6 !!!!!

idę Was czytać :rofl2:

Do góry