reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam.Ja niedawno wstałam włączyłam czajnik na kawkę,moje chłopaki jeszcze śpią.Sariska teraz doczytałam o tej dziewczynie pachnącą fajkami jak byłaś u lekarza współczuję no ale co Wy na to jak niektóre nie tylko palą ale też pija:szok::no::wściekła/y: Człowiek dbał o siebie starał się jak najlepiej(A I TAK ZŁE SIĘSKOŃCZYŁO)a taka to bez niczego jak nie pije to pali:angry::crazy: Kroma ja jak byłam ostatnio na wizycie u ginka po tym jak straciłam dzidzię to przyszła laska w ciąży w pogiętych,poplamionych ciuchach,ręce brudne o paznokciach nawet nie wspominam,włosy rozczochrane i nawet z piórkiem w nich:baffled: i ona z takim tekstem do wszystkich babek w poczekalni że ma czwórkę dzieci i nie miała czasu się uczesać :szok::nerd: ja to nie wiem bo ja nawet w domu tak nie chodzę a co dopiero gdzieś wyjść do ludzi,na takie rzeczy podstawowe znajdę zawsze chwilkę :sorry2: Ika widzisz poczytałam niedawno.. ja Kamilka też zatrudniam do odkurzania dywanu zresztą on to lubi i sam bierze co rano i odkurza i nawet szmatką kurze przetrze ale jak idę pranie na strych wieszać to idę wtedy jak on śpi albo jak intensywnie się bawi z kuzynostwem ale jak jest ciepło to wieszam na podwórku sobie.

reklama
witam się i ja :-)

d111e8c8-9fea-4b9b-abeb-33a8588b11fe_20100730124542_Maliny63.jpg

i happy mnie z rana ciastem nęci, a ja kurcze nic nie upiekłam na ten weekend buuu....no i teraz mnie ssie na coś słodkiego, niedobra Ty :-p miłego dnia w pracy :-) i w razie czego bierz wszystko na humor :-) fajnie ze tak tam podchodzą do tych wózków przynajmniej liczy sie wygoda dziecka a nie marka i kasa. A w innych sprawach materialnych typu ubranie itd tez mają takie podejście?

Baśka
nie było mnie tu kiedy pojawiła sie zarówno ta radosna jak i smutna wiadomość. Ściskam cieplutko i bardzo bardzo mocno. Dzielna kobietka z Ciebie :*****

sarisko to ja sciskam kciuki żeby i tym razem szybciutko poszło i bez żadnych problemów :* u nas podobnie jak u czarodziejki było - 5 dni po cc, a mnie już roznieść tam chciało ;-)

czarodziejka
niezła sąsiadka wierna kibicka nie ma co :-D ehh.... ale wiem co to jest bo naprzeciwko mojego bloku jest kamienica a tam element różny..wczoraj siedzieli przed blokiem 10 przedłużaczy, tv na oknie a faceci na wyniesionych tapczanach siedzieli. I k**wy co chwila leciały :/ ehhh....

Patryk chyba przez sen wyczuł że Polacy przegrali bo obudził się z płaczem :huh::surprised::eek:;-)

no to nieźle :-D prawdziwego kibica masz :-)
my wczoraj też obowiązkowo przed tv, z tych nerwów musiałam pół pudełka lodów zjeść :-D

mała mi ale chyba obrona mniej przyjemna niż ślub :rofl: super że taboret wyjechał przynajmniej będziesz mogła sie troche odstresować przed tym ważnym dniem. Będzie dobrze, zobaczysz :*

dawidowe
cóż za skomplikowana instrukcja :-D
ale faktem jest że zasypianie to nic innego jak wyuczony rytuał. ostatnio kuzynka małza była u nas i sie nadziwić nie mogła że Iś po kapieli, zjada kolację, myje zęby, razem ze mną zasłania swoje okienko, przytula sie na dobranoc i odłożona do łożeczka idzie spać. Że dzieci kuzynki to jeszcze dłuugo płakały, wołałay, musiały być na rekach noszone, mama wymykała sie z pokoiku, one oko otwierały i płacz, więc wracała i tak ok półtorej godziny to standrard był. Iś jest po prostu tego wyuczona, czasem sobie coś tam pogada jeszcze, pośpiewa ale nie ma żadnych fochów czy płaczy. Ale to jest po prostu już nawyk, Iś wie co jest po kolei i że to pora na lulu i nie ma sprzeciwów. Ale nie zawsze tak było o nie :-p :-D

dziulka zazdraszczam opcji we dwójkę z małżem ;-)

Ostatnia edycja:
witam z rana.Laura wstała po 5 i teraz pozrobieniu inhalcji biciu, gryzieniu i szczypaniu tej okazji siadła i zasneła na siedziąco. Tak wiec bez śniadania po jednej butli mleka zasneła jak tylko ją wsadziłam do łóżeczka. Jutro ją wioze do mamy i nie idzie do żłobka a ja sobie będę mogła pojsc do pracy bo zostały tylko dwa tygodnie i szkoda mi iść na zwolnienie.

Happy coraz bardziej cizazdraszczam. A co do marki to ja bym sie tam świetnie czuła bo ja nigdy nie patrze na firme tylko na to co mi się podoba, aby było wygodne. Modne rzeczy nosze tylko wtedy kiedy mi się podobają a nie dlatego ż to hit sezonu.

Alicja fakt to rytuał któy mamy wzasadzie od urodzenia. U nas zawsze tak było ze niunia po flaszcze robi odjazd zanim sie wyprostuje. Czasem sa tylko wyjątki.

A pytanie albo ja co nacisnełam albo Laura ale mi się kolor forum zmienił na noebieski.

Hej,
Co do wczorajszego meczu, to jakoś się za bardzo nie rozczarowałam, bo czułam, że tak będzie. Prawda jest taka, że Polacy grali wczoraj słabo i w konsekwencji przegrali. Początek mieli jednak bardzo dobry. Mnie bardziej zaskoczyła przegrana Rosjan. Zresztą dziś gra 'nasza' druga reprezentacja - Niemcy :p A ci są wg mnie faworytem EURO.
Happy, moja Hania w wózku nie zasnęła odkąd skończyła pół roku... Mam nadzieję, że Amelce się to uda. Myślę, że jak będzie bardzo zmęczona, to uśnie gdzie bądź. A od kiedy będzie z nianią? A może łóżeczko turystyczne byście jakieś sobie skombinowali? Bardzo mi się podoba to, co napisałaś o Duńczykach. W ogóle w Skandynawii ludzie mają fioła na punkcie równości i sprawiedliwości społecznej i najwyraźniej przejawia się to nawet w wyborze wózków:) Też Ci zazdroszczę tej Danii. Mnie brakuje odwagi, by wyemigrować...
Sarisa, moja znajoma ostatnio, bo na początku czerwca, rodziła na Ujastku drugi raz i zadowolona jest. Ja chciałam rodzić w Żeromskim, ale koniec końców serią przypadków trafiłam na Galla. Jakbym wiedziała, że będzie CC, to też wybrałabym Ujastek. Hania urodziła się w środę o 12:00, a ja wyszłam do domu w sobotę.

Dziś popełnie hardcore na dziecku.Dam jej obiadkowy słoiczek :tak::szok:. Jeden mi się ostało jeszcze chyba przywieziony w styczniu przezrodziców do szpitala. I tak go trzymałam w razie W. W lodówce pulpeciki w sosie pomidorowym, mielone a księżniczkama wszystko w d. Może raczy zjeść a ja nie to wyrzuce, zreszta i tak kiedys straci termin ważności.

dni mijają zdecydowanie za szybko (szczególnie te niepracownicze :crazy:)

RAGNA całkowicie się z Tobą zgadzam w kwestii naszej reprezentacji i z niecierpliwością czekam na dzisiejszy mecz GERMANII.
DAWIDOWE musiałaś wcisnąć "bb to chłopczyk" na samym dole strony w lewym rogu ;-)
ALICJA dokładnie tak. zasypianie to jest kwestia tylko i wyłącznie wyuczona. U nas jest podobnie - amu, kąpiel, żegnanie się z dzidzią w lusterku, psem i rodzicami i dobranoc.
CZARODZIEJKA tylko "pozazdrościć" takiej sąsiadki :baffled:. U nas na osiedlu "Polacy nic się nie stało" do północy śpiewali. Myślałam, że utłukę.
HAPPY miłego pracowania! powiem Ci, że duńczycy mają całkowitą rację w kwestii wózkowej - liczy się nie wygląd/marka/ zużycie a wygoda dziecka i funkcjonalność. Szkoda, że u nas w PL panuje w tej kwestii czysta rewia mody.
MAŁA_MI :* obrona to faktycznie tylko formalność (przynajmniej u nas tak było) i powiem Ci, że jeżeli już ktoś został do niej dopuszczony to nie było opcji żeby się nie obronił także trzymam za Ciebie mocno kciukasy i zobaczysz, że BĘDZIE DOBRZE!
DZIULKA zazdroszczę tego "sami". Ja ostatni raz na takiej samotnej wyprawie ze ślubnym przed narodzinami Alicji byłam.
WIOLI to "why?!" to się do meczy PL odnosi?
ROXI, IDA, KANIA, STRIP, SARISKA :* dla Was (P.S. KANIU jak nocka?)

dla pytających - dokształcam się w germańskim, bo zdałam sobie sprawę, że jednak spooory zasób słówek gdzieśtam mi uleciał :angry::baffled::szok::crazy:

Makuc hehhe dzięki i nie ja a taka pewna panienka która właśnie wstała z prawie 3 h drzemki i je śniadanie.
A co do "sami" to u mnie "sama" i bywa tylko na trasie żłobek praca i praca żłobek oraz kiedy śpi :-D:-D. Zawsze po dłużeszj przerwie szef mi mówi i co koniec tego dobrego zarobode trzeba się brać a ja odpowiadam przecież ja tu przyszłam się relaksować.

reklama
Dzień zaczął się tuż po 6, pod znakiem gorączki i pewnie się tak skończy, jutro idę z nią do lekarza więc pewnie opieka mnie czeka. A nocka nie była najgorsza. Nadrobię pewnie wieczorem jak Oliwia pójdzie spać. A co do meczu wczorajszego to powstrzymam się od komentarzy ;-)

Do góry