reklama

Październikowe mamy 2019

reklama
@Carenik ja 6.12. Nigdy nie przypuszczałam, że tak szybko będę znowu w ciąży! ;)

@Kimpossible dziękuję, staram się myśleć pozytywnie, ale gdzieś w środku siedzi ten ogromny strach i chyba nigdy nie uda się go tak po prostu pozbyć...

Ja z objawów na razie tylko te przeklęte bóle brzucha :(

przeczytalam caly wateczek :) nie powiem troche mi to zajelo i czuje sie jakbym juz was znala od dawna :)

niesmialo dolaczam :)
heh z terminem fiuu na 28 pazdziernika wedlug kalkulatorow, do terminu @ jeszcze kilka dni a ja juz od poniedzialku wiem ze jestem w ciazy :) w poniedzialek w 9dpo poszlam na bete (wariatka ;P) i wyszla ok 10 wczoraj zrobilam powtorke i mam juz 37 mlU/ml :) . Termin @ niedziela / poniedzialek
ale objawy ciazy byly eweidentne stad tez pomysl tak szybkiego testowania ;)

chyba jestem tutaj najstarsza.. mam 40 lat :O corke w wieku 13 lat i syna 11 letniego oraz 3,5 coreczke - wszystkie dzieci wystarane i wyczekane. te kilka lat temu myslalm ze to bedzie nasza ostatnia ciaza :P ale jak i u niektorych z was nam tez zdazyla sie wpadka w pazdzierniku 2018 ale niestety w 8tc poronilam (moje drugie poronienie wczesniej poronilam pomiedzy starsza corka a synem)... ale z mezem zdazylismy sie przyzwyczaic do mysli ze bedzie jeszcze jedna dzidzia i postanowilismy sprobowac jeszcze raz :) i sie udalo . od poczatku jestem na duphastonie (zreszta jak we wszystkich ciazach) i licze na to ze wszystko bedzie dobrze
gratuluje wszystkim i zazdroszcze wam ze juz widzialyscie serduszka ja jeszvze musze tyyyyle wytrzymac ;)

Dla dziewczyn co maja krwiaczki - z pierwsza corka mialam krwaiaka wiekszego od zarodka ale sie udalo, 7 tyg lezenia w domu i leki i wszystko dobrze sie zakonczylo :)

madzix a nie chcesz isc wczesniej do lekarza moze leki z progesteronem by ci sie przydaly. moja ginka po poroeniuniu bezwglednie mi dawal leki,

wlasnie w przyszlym tyg musze isc do lekarki bo duphaston mi sie konczy .. a to bedzie dopiero 5tc wiec nic na usg nie bedzie widac jeszcze :(

@babydust sama nie wiem, ostatnio poszłam 2 tyg po pozytywnym teście i było tylko puste jajo, więc było za wcześnie. Miałam poronienie zatrzymane - serduszko przestało bić samo z siebie w 7 tyg. Rozmawiałam na kontroli z lekarzem i powiedział, że skoro zaszłam wcześniej bez problemu, to znaczy, że z hormonami wszystko ok.
A i, że duphaston nie jest lekiem na podtrzymanie ciąży, jak ma się nie utrzymać, to i tak się nie utrzyma.

Agabre , i wiesz już coś?
Wiem tyle, że zarodek jest w macicy, czyli tam, gdzie powinien być, wielkością odpowiada połowie-końcówce 6 t.c czyli też tak, jak powinno być, żeby potwierdzić, czy rośnie mam scan na 25 lutego, powinnobyć widać czy rośnie, no i powinno być serduszko. Mam też jakąś torbiel na prawym jajniku, jakby nie pęknięty pęcherzyk, pewnie się niedługo wchłonie. Pocieszyło mnie, że póki nie krwawię i temperatura w okolicach 37 stopni się utrzymuje, to nie ma powodu do zmartwień. Mam odpoczywać i myśleć pozytywnie.

@babydust to Ty chyba najbardziej z nas doswiadczona!!!! Powiedz.. nie boisz sie takiej duzej roznicy wieku? Moj starszy ma 10 i jestem lekko przerazona...

@Madzix88 ja bylam tydzien temu u gina to bylo samo jajo!!! Wczoraj 4,4mm z serduchem. Ile ja sie naczytalam przez ten tydzien.. juz siebie widzialam. Na oddziale [emoji29]
Bedzie dobrze, ja Ci to mowie i przytulam [emoji173]️

Aha!!! Jak polazlam do sklepu to kupilam taka oto herbatke i wlasnie ja pije i .. GULA W GARDLE ZNIKNELA!!!!
Chybamusze hurtowo zakupic..
IMG_4995.JPG

reklama
Cześć dziewczyny,

baaaardzo nieśmiało chciałabym dołączyć. Na początku grudnia poroniłam swoją pierwszą ciążę, nie obyło się bez zabiegu. OM 3.01, test pierwszy zrobiłam w 34dc i był negatywny, drugi w 40dc popołudniu pozytywny, dziś 42dc i rano też pozytyw.
Bardzo chciałabym się cieszyć, ale tak naprawdę okropnie się boję, że znów będzie to samo :( Na pierwszą wizytę umówiłam się 7.03, nie mam pojęcia, w którym jestem tygodniu, bo nie wiem kiedy była owulacja.... Na bank później niż trzeba, skoro w 34dc miałam biały test.
Przykro mi ze poronilas:( a mialas jakies plamienia wtedy?znaja przyczyne?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry