Dareczka86
Fanka BB :)
Ja też nie miałam postępu porodu a od pdejścia wód minęlo sppro czasu więc się w końcu zlitowani. Wody odeszły o 1:20, od 7:00 oksytocyna a na blok pojechałam chyba przed 15. Mloda urodziła sie 15:23 
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
To i tak Cię za długo przetrzymali. Chyba max 8 godzin od odejścia wód można czekać, ale mało kto tego przestrzega.Ja też nie miałam postępu porodu a od pdejścia wód minęlo sppro czasu więc się w końcu zlitowani. Wody odeszły o 1:20, od 7:00 oksytocyna a na blok pojechałam chyba przed 15. Mloda urodziła sie 15:23![]()
U mnie zlitowali się po 42h od odejścia wódJa też nie miałam postępu porodu a od pdejścia wód minęlo sppro czasu więc się w końcu zlitowani. Wody odeszły o 1:20, od 7:00 oksytocyna a na blok pojechałam chyba przed 15. Mloda urodziła sie 15:23 [emoji4]
To U mnie bardzo podobna sytuacja jak u Ciebie i przy cc lekarz stwierdził że i tak bym nie urodziła bo główka jakoś się mijala z kanałem.No w sumie może się tak zdazyc ale to wystarczy reagować od razu na delikatne skurcze i już będzie ok.
U mnie w poprzedniej ciazy był brak postępu porodu z powodu wogole nie rozwierajacej się szyjki i zbyt długiej po prostu pancernej.
Jeśli przyczyną jest taka szyjka to w drugiej ciąży szansa na taką samą sytuację jest ogromnie duża.
Ja chcę mieć cesarkę i balam się że właśnie będą mnie zmuszać do porodu naturalnego. A tu się okazało jak byłam na wizycie że jeśli był brak postępu porodu to zalecana jest druga cesarkaco mnie zdziwiło bo myślałam że właśnie odwrotnie. Ale mega się ucieszyłam że nie będę musiała o to walczyć
W pierwszej ciąży nie udało mi się zorganizować cesarki i przeszłam horror
Nie wiem czemu myślałam, ze jesteś z Warszawy![]()
Wiecie co? Kolejny dzien nie mam weny na egzystencjejest godzina 13... ja walam sie w lozku, pies nawet ucha nie podniosl... a za godzine maz wraca z pracy [emoji23] te siedzenie w domu mnie tak rozleniwilo ze masakra
zazdroszcze ! Moje psy podnoszą się o 5:30![]()
U mnie było 172 uderzenie na minutę, lekarka nie skomentowała że to mało więc chyba to normaOglądałam płytę i o ile dobrze zobaczyłam to 163 uderzeń na minutę.. nie wiem czy dużo czy malo