Nie zaszkodzi ci możesz spokojnie iść na masaż aby ci to "rozbił " rozmasowal. Najlepszy będzie osteopatha. Który się zna nie tylko na kręgosłup ale na mięśniach i układzie całym . Mój szwagier miał takie problemy z migrenami okazało się ze mu coś tam prxeskoczylo trzeba było również rozluźnić mięśnie proste nie miał już migreny 6lat a miał parę razy w miesiącu przez 10lat . Migrena nie bierze się od tak sobie znaczy ze się utorzylo ognisko zapalne zaraz pod głową jest taki punkt i trzeba rozluźnić mięśnie. Jak znajdziesz dobrego osteopate 1dna wizyta i masz spokój do końca życia ale pamiętaj o piciu dużej ilości wody . Jedyny domowy sposób na migrenę to pol litra wody i jodowana sól razem zmieszać i wypić tylko tej soli ponad 2lyzeczki a ja nie wiem czy można sól w ciąży chyba można ale wiem ze to pomaga bo mam znajomego osteopate i często z nim rozmawiam na różne rzeczy .Czy myślisz, że moge teraz w ciąży iść do masażysty? Nie pogorszy mi sie coś?
Jak dla mnie to te wszystkie leki hormony steryd to toksyny...bo staram sie jeść zdrowo..moje migreny to powypadkowy skutek uboczny po urazie i operacji głowy. Ale i kregoslup szyjny też ucierpiał.