Najlepiej robić między 12-13 tyg. Wtedy dziecko na 100% nie będzie za małe żeby ocenić serduszko i nie będzie jeszcze wyprostowane co by przeszkodziło w pomiarze przezierności karku.Ja bym zostawiłaSama będę miała w podobnym terminie prenatalne. Wydawało mi się, że tutaj własnie lepiej szybciej niż później, ale nie wiem, czy to wymysł mojej głowy, czy jakaś rada z pierwszej ciąży
![]()
reklama
matylkafm
Fanka BB :)
Ja bym przełożyła i moje będę przekładać. Im większe dziecko tym lepiej widaćDziewczyny ja po radę. Zapisałam się na prenatalne na 11 +5 przełożyć na 12+6 bo cała noc o tym myślałam
KundaKunda
Jak nigdy sie niczym nie przejmowałam, zawsze podchodziłam do wszystkiego spokojnie i z otwartą głową, tak teraz... coś strasznego. Jak chciałam conajmniej 3 dzieci, tak teraz sie obawiam, że nerwowo nie udźwignę.![]()
Spokojnie, hormony robią swoje

AsiaaaT
Ja na twoim miejscu bym przełozyła bliżej 13stego tygodnia, ale tylko dlatego ze tak doradzała mi położna. JEśli masz książkowo rozwijająca się ciążę to pewnie bez większej różnicyIdealnie om zgadza się z usg. Różnica chyba 1 dnia
Agnieszka_1988
Ale tu dziś spokój. Czyżby wszystkie zdychały tak jak ja ? [emoji854]
Celia89
AsiaaaT
Ja zdycham... ale od ilosci pizzy ;D. Poza tym w ferworze pracy, bo w klasie mam koronę i przechodze na zdalneAle tu dziś spokój. Czyżby wszystkie zdychały tak jak ja ? [emoji854]
Celia89
;D o wlasnie a co wiecie na temat suplementacji wapnia w ciazy bo mnie swedzi facjata po zabiegach upiekszajacych. Zawsze fryzjerka zalecala zeby w ogole kazdorazowo po wizycie w takim przybytku polykac sobie chwile wapno. Hymymy
reklama
AsiaaaT
Z tego co wiem (a pytałam ew. na alergie skórne, bo takie mi sie zdarzaja) to można wypić bez problemu i obawy.;D o wlasnie a co wiecie na temat suplementacji wapnia w ciazy bo mnie swedzi facjata po zabiegach upiekszajacych. Zawsze fryzjerka zalecala zeby w ogole kazdorazowo po wizycie w takim przybytku polykac sobie chwile wapno. Hymymy