No właśnie mój też nic nie gada o centylach.Wytlumaczy mi ktos jak dokladnie sprawdza sie te centyle?
Wiekszosc z Was ciagle o tym wspomina a moja Pani doktor nigdy nic na ten temat nie mowila, zawsze tylko sprawdza wymiary i szacowana wage ale nigdy nic nie mowila o siatce centylowej![]()
reklama
crainte
Fanka BB :)
Moja poprosiła o wgląd do pomiarówMój diabetolog nawet nie pyta na jakim centylu jest dziecko...

crainte
Pierwszy tydzień był ciężki, ale potem już masz w głowie, że 22,5g płatków owsianych, to 1,5 WW, czyli połowa mojego II śniadaniaMam nadzieję, że nie zgłębię się w temacie i jakoś dotrwam na niskim ig. Tyle czasu zajmuje przygotowanie tych posiłków a jakbym miała jeszcze coś przeliczać to już w ogóle...ciężkie życie z tą cukrzycą

Tydzień 28+1, waga 1076g centyl 16.7, tak dokładnie nie wiem jak to lekarze liczą, najważniejsze dla mnie że urosła bo ostatnio była na 10 centylu i lekarka zastanawiała się czy nie położyć mnie na patologię, teraz stwierdziła że może po prostu będzie taka chudziutka. Bo główka wyszła ok ale brzuszek mały.A który masz tydzień i ile waży bo mnie te centylem zastanawiają. @crainte też ostatnio pisała że jest na 25 a według pewnego wykazu 50centyl. To ja już nie wiem jak to lekarze licza
Anulka4247
A są też apki które to przeliczają automatycznie. Ja używam Fitatu do liczenia kalorii, ale pokazuje na również te wymienniki. Jak miałam wysoki cukier w trakcie infekcji to też liczyłam WW w tej apce i całkiem było to wygodne. No tylko trzeba wpisywać dokładnie ile się używa składników.Pierwszy tydzień był ciężki, ale potem już masz w głowie, że 22,5g płatków owsianych, to 1,5 WW, czyli połowa mojego II śniadania![]()
No u Ciebie to się akurat sprawdza te centylem bo myślałam,że może ten wypis jej do dupkiTydzień 28+1, waga 1076g centyl 16.7, tak dokładnie nie wiem jak to lekarze liczą, najważniejsze dla mnie że urosła bo ostatnio była na 10 centylu i lekarka zastanawiała się czy nie położyć mnie na patologię, teraz stwierdziła że może po prostu będzie taka chudziutka. Bo główka wyszła ok ale brzuszek mały.
Wyżej wstawilamA jakiego wykazu?![]()
reklama