reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja teraz tez idę w poniedziałek do lekarza i ciekawe czy da mi skierowanie na powtórkę badań. Na gbs wlasnie mi jeszcze nie dała a teraz już 36tc wiec być może teraz mnie skieruje albo sama zrobi wymaz.

Toksoplazmozę tez powtarzałam jakoś na początku lipca i bylo ujemne, nie wiem czy będę musiała robić jeszcze raz, ale koleżanki które miały ujemne robiły tylko w pierwszym i drugim trymestrze a pod koniec ciąży już nie
Między 35 a 37tyg się robi i wymaz napewno Ci pobierze bo to jakby kluczowe badanie na koniec dla szpitala. Mi na NFZ dała z krwi na HIV i zapomniałam też do powtórzenia to drugie ale już to robiłam na 30tyg ciąży. O wymazie wspominały co wizytę że one pobiorą mi wymaz. Toxo nie wiem czy będę robić choć mam kota, a myślę nad tą cytomegalia ,która mnie stresuje odkad się z forum dowiedziałam..

reklama
A cycki wam wogole badali jak to powinno być w karcie prawidłowo zgodnie z ciąża badanie odpykane. Mi nawet nie spojrzał🤣

A macie przygotowane jakieś miejsce do karmienia? Jakiś fotel, czy bardziej na kanapie czy łóżku?
Zastanawiam się nad kupieniem uszaka, ale drogie są. Byłam u koleżanki w jej pokoju dziecięcym ostatnio i miała tak cudowny fotel do karmienia z podnóżkiem... ale jak sprawdziłam cenę tej firmy którą ona miała to 1600 zł...

A cycki wam wogole badali jak to powinno być w karcie prawidłowo zgodnie z ciąża badanie odpykane. Mi nawet nie spojrzał🤣
Jak byłam poprzednio w ciąży to dał mi mój prowadzący skierowanie na usg piersi. Niestety nie zdążyłam zrobic bo poroniłam. Wykorzystalam to skierowanie później, zrobiłam w czerwcu 2021 i teraz jak spojrzał, że miałam badane niecałe pol roku przed zajściem w kolejną ciążę to stwierdził, że już nie ma potrzeby znowu badać i wpisał w kartę ciąży że zrobione.

A tak na obronę mojej ociem
Jak byłam poprzednio w ciąży to dał mi mój prowadzący skierowanie na usg piersi. Niestety nie zdążyłam zrobic bo poroniłam. Wykorzystalam to skierowanie później, zrobiłam w czerwcu 2021 i teraz jak spojrzał, że miałam badane niecałe pol roku przed zajściem w kolejną ciążę to stwierdził, że już nie ma potrzeby znowu badać i wpisał w kartę ciąży że zrobione.
Ja jeździłam na kontrolę co roku z piersiami mialam biopsję właśnie w tym szpitalu co mnie odesłali wcześniej i robiłam wynik 5lutego a czytał mi wynik z 10tego...więc to nie był mój wynik ale lekarz mnie zrypal że mu uwagę zwracamy.. ale.w sumie jakby było coś groźnego nie było by mnie tu,za to miałam dużo torbieli a przez covida koniec leczenia bo szpital zamienili w covidowski, nie dość że małe to jeszcze z granulkami na potęgę. A Tu jak wół w karcie narysowane nawet piersi i co nikt się nie czepia że puste pola nie wypełnione.

No cena skromna 🙈 ale jak stać to sobie można poszaleć
Znalazłam w necie sporo tańszych dwa razy, ale trochę strach kupować tak na oko, bo to jednak i tak nadał dobrych parę stów, z podnóżkiem to min 700, a wiadomo czy będzie wygodny. W tym jej to się siedziało jak na chmurce...

firma Puszman, gdyby ktoś był zaintetesowany. Ale dla mnie obecnie to odpada za tą cenę 😀

reklama
Mi badał dwa razy piersi w ciąży plus dał skierowanie na USG, ale ja ogólnie mam sporo zmian i muszę co pół roku robić USG. Więc miałam w listopadzie przed ciąża, potem chyba w maju jakoś 🤔

Do góry