reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2023

Ooo jakie słodkie porównanie 😅, o tych żebrach słyszałam, bo miałam w szkole koleżanke z ławki w ciąży to miałam zakaz dotykania już brzucha 😅, bo mały po szkolenie nadrabiał wtedy kopaniem, a przy ciotce nie chciał 😅

Mój dobrze kopał jak usłyszał muzykę. I do dziś nu zostało, niedługo konczy 7 miesiąc a jak muzykę usłyszy to nóżkami wierzga i się cieszy. Za to jak mu sie śpiewa od porodu to płacze

reklama
@Lejdiii @Sylwanka89 jak już mamy bardziej doświadczone dziewczyny, to na co zwrócić uwagę, o jakie badania się upomnieć itd. Jakieś rady dla nas 💚
Ja tu gościnnie, uwielbiam te początki, kiedy dziewczyny robią pierwsze bety, pierwsze wizyty nawet nie to wszystko przed nimi. Zaraz mnie tu nie ma. 😁 ja rady mogę dać tylko takie, nie słuchajcie głupich rad od babci, cioci itd ze nie jedzenie mięsa wpływa niekorzystnie na dziecko. Dla mnie to glupia rada, kocham mieso, ale w zadnej ciąży go nie spożywałam. Za to dostałam od lekarza leki na żelazo i nie krytykowała mnie, ze nie jjek mięsa, tylko rozumiała, ze zwyczajnie odrzuca mnie. I udało mi sie i wyleczyć anemie i urodzić zdrowe dzieci. A druga to nie porównujcie swoich usg do innej, tygodnia do innej, że powinniscie juz czyc ruchy, że macie to a tamta tamto. Ciaza jest indywidualna i tak do tego proszę podejsc. Zdrowych ciąż, cudownych dzieciaków i dużo zdrówka.

Ja tu gościnnie, uwielbiam te początki, kiedy dziewczyny robią pierwsze bety, pierwsze wizyty nawet nie to wszystko przed nimi. Zaraz mnie tu nie ma. 😁 ja rady mogę dać tylko takie, nie słuchajcie głupich rad od babci, cioci itd ze nie jedzenie mięsa wpływa niekorzystnie na dziecko. Dla mnie to glupia rada, kocham mieso, ale w zadnej ciąży go nie spożywałam. Za to dostałam od lekarza leki na żelazo i nie krytykowała mnie, ze nie jjek mięsa, tylko rozumiała, ze zwyczajnie odrzuca mnie. I udało mi sie i wyleczyć anemie i urodzić zdrowe dzieci. A druga to nie porównujcie swoich usg do innej, tygodnia do innej, że powinniscie juz czyc ruchy, że macie to a tamta tamto. Ciaza jest indywidualna i tak do tego proszę podejsc. Zdrowych ciąż, cudownych dzieciaków i dużo zdrówka.
Dziękuję 💚💚💚

@Lejdiii @Sylwanka89 jak już mamy bardziej doświadczone dziewczyny, to na co zwrócić uwagę, o jakie badania się upomnieć itd. Jakieś rady dla nas 💚
Lekarz sam Cię będzie napewno kierował ,ale morfologia i mocz pilnujemy ,glukozę sprawdzić . Toxo igg i igm , zrobić grupę krwi jak nie masz oznaczonej , comsa odczyn , HIV , vdrl , hcv i badania na różyczkę igg i igm . Później badań będzie mniej ;)

Właśnie przyszły mi wyniki progesteronu :

Załączniki

• IMG_2703.jpeg
    IMG_2703.jpeg
    20,5 KB · Wyświetleń: 128
reklama
Do góry