reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Zapytałam czy mogę pić yerba mate ? Nie
Czy mogę ćwiczyć codziennie ? Tak. Wskazane.
Zapytałam czy mogę kontynuować okno żywieniowe ( od 3 lat zaczynam od 14 godziny min pierwszy posiłek). No i tu powiedział tak..
Też się zdziwiłam bo myślałam że powie proszę się postarać jeść wcześniej, albo więcej. Powiedział że mam jeść tak jak jadłam. Nie starać się zmieniać.
A to twoja pierwsza ciąża?
Te wskazania wszystkie się zgadzają z aktualnymi wytycznymi, co do ćwiczeń były niedawno robione badania, więc facet chyba jest na bieżąco. Fajnie że udało ci się znaleźć takiego pewnego siebie i opanowanego, faktycznie jak tydzień temu miałaś USG i pęcherzyk był w macicy to nie ma chyba sensu powtarzać :). Taki spokój jest bardzo cenny, sama bym chyba chciała, żeby ktoś mi tak powiedział, zaufaj mi, będzie dobrze. 😃

reklama
Ja nie zobaczyłam bicia serca mojego straconego dziecka, więc nie wyszła bym nie wiedząc czy teraz bije.
W wielu gabinetach w prywatnego ubezp nawet nie mają USG, już o tym gdzieś pisałam. Więc nie wiem jakbyś chciała zobaczyć serce bez sprzętu. U mnie przy pozamacicznej koleś zapytał o ostatnią miesiączkę pokręcił kolkiem i powiedział że przyjść za dwa tyg. Ale i tak by usg nie zrobił bo by go nie miał. Zresztą dwa tyg później to już by mnie tu nie było jakbym go posłuchała ale on ma bardzo skrajne opinie i ja do tej placówki już nie poszłam, tylko już do szpitala 🤪No i to też zależy od tego jak się ciąża rozwija, to że u jednej wcześniej a u drugiej później jest widoczne serduszko to fakt, o którym często dziewczyny mówią.

W wielu gabinetach w prywatnego ubezp nawet nie mają USG, już o tym gdzieś pisałam. Więc nie wiem jakbyś chciała zobaczyć serce bez sprzętu. U mnie przy pozamacicznej koleś zapytał o ostatnią miesiączkę pokręcił kolkiem i powiedział że przyjść za dwa tyg. Ale i tak by usg nie zrobił bo by go nie miał. Zresztą dwa tyg później to już by mnie tu nie było jakbym go posłuchała ale on ma bardzo skrajne opinie i ja do tej placówki już nie poszłam, tylko już do szpitala 🤪No i to też zależy od tego jak się ciąża rozwija, to że u jednej wcześniej a u drugiej później jest widoczne serduszko to fakt, o którym często dziewczyny mówią.
No jasne, bez sprzętu się zobaczyć nie da. Ale szczerze to się nie spotkałam z tym żeby ginekolog USG nie miał 😅 co oczywiście nie oznacza że takich gabinetów nie ma. Po prostu nie poszłabym do gina który nie ma USG 😉

No jasne, bez sprzętu się zobaczyć nie da. Ale szczerze to się nie spotkałam z tym żeby ginekolog USG nie miał 😅 co oczywiście nie oznacza że takich gabinetów nie ma. Po prostu nie poszłabym do gina który nie ma USG 😉
A skąd byś wiedziała czy ma? Masz lux med czy inne takie? Bo wiesz tam nikt nie powiedział że w gabinecie nie ma usg okazało się na miejscu, więc takie „ja bym nie poszła” to można sobie mówić ale jakbyś poszła z pakietu i zaliczyła zonka że powinno być USG a nie ma to też by Ci fajnie nie było (jak mi 😂)

@Izz96 mi dzisiaj wszystkie objawy znikły i też lekki stres...
@klaudia16 ty coś czujesz?
@spekoppar_ a Ty jak się czujesz? Miałaś transfer dzień po mnie masz jakiekolwiek objawy? Robiłaś więcej betę czy idziesz na wizytę dopiero do kliniki?

reklama
A skąd byś wiedziała czy ma? Masz lux med czy inne takie? Bo wiesz tam nikt nie powiedział że w gabinecie nie ma usg okazało się na miejscu, więc takie „ja bym nie poszła” to można sobie mówić ale jakbyś poszła z pakietu i zaliczyła zonka że powinno być USG a nie ma to też by Ci fajnie nie było (jak mi 😂)
No jasne, pakietu nie mam. Od 20 lat chodzę do jednej poradni gdzie USG jest w gabinecie. Jak szłam prywatnie w ciąży to tam gdzie jest USG. Tylko koleżanka nie pisała że w gabinecie nie było USG 😉

Do góry