reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy na zakupach

Na wyjście przewiduję opcję "zobacz jaka pogoda za oknem i odpowiednie ubranie przywieź do szpitala". Po co mam się zastanawiać 3 miesiące przed ile będzie stopni jak może te kilka rzeczy przywieźć osoba która będzie nas odbierała?!
Popieram.
Nawet jak nie zabieramy ciuszków od razu na porodówkę, tylko ktoś ma je przywieźć dopiero na odbiór ze szpitala, przygotować różne komplety można wcześniej i nie zastanawiać się czy tata sobie poradzi. Przecież nawet idąc do szpitala, nie będziemy miały pewności jaka będzie pogoda podczas wyjścia, o tej porze roku w 2 dni temperatura może się zmienić o kilkanaście stopni - tak czy inaczej trzeba być przygotowanym na różne możliwości. A ostatecznie pewnie przed wyjściem ze szpitala zapytam położną, w co powinnam ubrać małą i już.

A jestem zadowolona bo mój mąż wybrał pościel dla juniora:-D Fajnie, że się tak zaangażował, a ja wrzucam fotkę wybranej pościeliZobacz załącznik 484593
Śliczna. Widzę, że od tego sprzedawcy, co moja:-)

reklama
Mój M niestety z grona tych mało domyślnych, mimo ze to jego 2 dziecko.

Ostatnio miałam uszykowane ciuszki, które ma przywieść do szpitala jak dziecko się urodzi i koleja reklamówka z ciuszkami na wyjście. Lepiej zapakować wiecej, najwyżej wszystkiego się nie wykorzysta. Tłumaczenie co gdzie jest mojemu M jest ponad moje siły.

A swoja drogą czytąłam wtedy, ze na wyjście ze szpitala zapakować spodnie które nosiło się w 5 miesiącu...ledwo sie dopiełam;-)

u mnie w mieszkaniu temperatura jest super zależna od tej za oknem. w zimie jest ok 19, 20 w lato znów to nawet nie chcę myśleć, bo mieszkam w blokowisku i mam okna od południa.

co do ubranek. u mnie już wszystkie uprane i poprasowane leżą w szafie, pozawijane w płótno żeby się nie kurzyły. na wyjście też przygotuję pare wersji, bo Luby chyba nie bardzo dałby radę. ma problem nawet z terminologią :-)

emotion super zakupki!
A ja idąc za waszym przykładem też wczoraj pozamawiałam kilka rzeczy, więc mam nadzieję, że jutro wszystko dojdzie:
img.jpg
img.jpg_thumb.jpg
img.jpg_thumb.jpg
img.jpg_thumb.jpg

Niedrapki rękawiczki dla niemowląt super ochrona (2480907972) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Frida aspirator do noska dla niemowląt + filtry (2477648248) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ochraniacz na materac pod prześcieradło 60x120 (2499694717) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Termometr bezdotykowy ThermoFlash LX-26 DOST. 0ZŁ (2472150326) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
FISHER PRICE KARUZELA Z MISIAMI PROJEKTOR PILOT (2477732393) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

bezpieczne cążki do paznokci Tommee Tippee (2480908863) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
szczotka z miękkim wlosiem+ grzebyk Tommee Tippee (2495091070) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Smoczek uspok. Tommee Tippee PURE 0-3m 1szt 3kol. (2481536238) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Silikonowe osłonki piersi na sutki Tommee Tippee (2501619120) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Super PAKLANKI woreczki na zużyte pieluszki 50szt (2470064084) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
belka ale zakupy

)

A ja powoli zaczynam skupowac rzeczy na moj baby shower :) wybralam juz tematyke i jestem z siebie bardzo dumna hehe ;) bo tyle tego, ze nie wiadomo na co patrzec :) narazie zamowilam talerzyki, kubeczki, zaproszenia, ozdoby na mufinki, kartki na podziekowania i torebeczki na prezenciki dla gosci :) no i moje czekoladowe Dzidzie :)

śliczne te rzeczy...fajna imprezka się szykuje trochę ci zazdraszczam

Ja kupiłam komplet pościeli 6-elementowy, tzn. kołdra i poduszka + poszewki + prześcieradło + ochraniacz:
3el_bez_1.jpg
ale na początku kołdry i poduszki nie będę używać (są na później), mała będzie spała w rożku.
Krak, śliczny motyw akcesoriów na przyjęcie, dobrej zabawy życzę:-)
super taka delikatniusia

Ta jeszcze mi się podoba:

O.jpg

Tylko nie wiem czy jest sens zamawiać, skoro jeden komplet na zapas już mam, a i tak dość długo nie będzie potrzebna?

Zastanawia mnie też jeszcze jedno - czy na początek macie tylko 1 ochraniacz na łóżeczko? Czy potrzeba drugiego na zmianę (np. na czas prania)? Bo skoro potrzebny byłby drugi, to może warto z kompletem pościeli zamówić, żeby później do siebie pasowały?
skoro masz dwa komplety to nie wydaje mi się co do ochraniacza to ja miałam dwa komplety z ochraniaczami wiec sobie tak zmieniałam

polcia super zakupy

kobitki [z irlandii] powiedzcie mi czy te nakladki na brodawki widzialyscie jakies inne niz z TT? I czy sa tego jakies rozmiary? - tak z ciekawosci pytam :D

Ja wczoraj kilka 'drobiazgow' kupilam : odciagacz,
cumelki, szczoteczke, nozyczki, cazki, waciki, patyczki do uszow, itp.
Nawet jedno opakowanie pampersow [80 sztuk] :D:D
A pozniej ganialam za siostrzenica 5cio letnia ze niby chce jej pampersa ubrac, hehe Ale bylo zabawy :D

Zostaly mi w sumie jakies drobnoski typu kremy/plyny do kapieli + takie rzeczy z apteki - ale tego nie bede kupowac do wrzesnia gdzies, proszek do prania, a tak to juz lista cala odznaczona ze jest :D

Mam tylko 2 problemy: nigdzie nie moge recznikow znalesc - takich zeby delikatne byly
+ problem bedzie z kombinezonkiem tutaj :// [w Irlandii], moze welurkowe znajde jak mi sie uda:/
wiesz nie powiem ci ja z nakładkami w irlandii ale wiem że z aventu są dwa rodzaje i np. ja musiałam mieć je bo niestety moje brodawki nie sa stworzone do karmienia i bez nich lipa i tu pojawił sie problem rozmiaru pierwsze miałam standard którego wiki nie tknęła i leżałm akurat z babka która miała znów miała odwrotny problem bo miała małe i jej synek nie chciał małych wiec sie wymieniłyśmy nieużywaną i problem zniknął ale jak widać to zależy od dzieck ja teraz kupiłam rozmiar s bo jego ciężej dostać w razie czego w każdej aptece dostanę normal

ślczne

A jestem zadowolona bo mój mąż wybrał pościel dla juniora:-D Fajnie, że się tak zaangażował, a ja wrzucam fotkę wybranej pościeliZobacz załącznik 484593
super mój jakos chłodno podchodzi do zakupów ale taki juz typ:-D.......

co do ochraniaczy to i ja się wypowiem ................ Więc tak nie uważam że ochraniacze źle działają na cyrkulacje ... co do śmierci łóżeczkowej to wiecie szczerze uważam że większe niebezpieczeństwo jest kiedy dziecko śpi w osobnym pokoju ...u nas jakoś wiecie rzadko tak naprawdę słychać o śmierci łóżeczkowej w usa/uk jest ona dużo częstsza a to dlatego że jak wiadomo niestety jednym z czynników jest waga rodziców a tam problem dużej nadwagi jest dość duży i druga sprawa dzieci najczęściej śpią w osobnych pokojach....a argument że używam ochraniacz bo jest ładny też mnie jakoś śmieszy otóż używam ochraniacza bo po pierwsze chroni główkę nóżki i rączki po drugie co ważne bo dziecko będzie spało z nami w sypialni ochroni przed światłem po trzecie daje dziecku intymność co do argumentu że jest ładny to ładne łóżeczko i bez niego jest ładne i w moim przypadku estetyka nie jest dla mnie żadnym kryterium..... co do zakazu używania ochraniaczy za granica to szczerze opieka nad ciężarną i noworodkami w uk czy irlandii z relacji innych czasem jest nie poważna czasami wiec trochę dziele sobie to przez dwa ... w Polsce moja pediatra oraz położna środowiskowa ani położna nie ostrzegały mnie przed ochraniaczami i szczerze pierwszy raz słyszę że są niebezpieczne..... ale każdy oczywiście zrobi jak uważa :-p;-):-)

co do temp to ja znów ciepło lubna jestem :-D:-D:-D ciepłemu bym do pupy wezła :-D:-D:-D ale jesli chodzi o ubranie to ja mam dwie opcje kopienzoik mis na to kocyk lub nie zależy od temp no i ze wzgledu na róznice tem na porodówce i na zewnątrz pieluszk na buzie a druga opacja to nieo cieplejszy kobinezonk poszyty polarkiem nie przewiduje ujemnych tempna początku paździerika wiec może obedzie sie bez zimowych ale na wszeli wypadek pokaże mojemu i zimpwy bo bede musiał przygotować i położyć na wierzchu bo mój to ciężki w takich sprawa bardziej się zastanawiam co ja sobie ubiorę:confused:

Ale ożywiona dyskusja tu byłam na temat ochraniaczy :-D ja tam uważam że gdyby były niebezpieczne to by zostały wycofane i tyle a jeden przypadek uduszenia nie może decydować o tym czy jest coś niebezpieczne czy też nie.Mojej koleżanki mały o mały włos nie udusił się pieluszką która sobie przytulał.To co pieluchy też powinny zostać wycofane? :-p

Ja jeszcze spytam położną w co ubrać zalezy jaka będzie pogoda jak będę wychodzić wtedy przecież mąż dowiezie coś czy grubszy kombinezon czy coś cieńszego zabiore wiadomo kaftanik,body,pajaca czapeczki,skarpetki a resztę to się okaże na miejscu tak myśle :sorry2:

my z kolei całą rodzina jesteśmy zimnolubni, w nocy mamy ok.18 stopni zimą, w dzień max.20-21, powyżej tej temperatury dostajemy wypieków :-) , mam nadzieję, że Michaś się wstrzeli w rodzinkę, a temperatury na noworodkowym też się boję :-)

:-)

śmiało możecie mnie adoptować;-)

mój mąż niestety ciepłolubny, obecnie śpi pod 2 kołdrami a ja bez. Tak już to sobie wypracowaliśmy, bo łatwiej się przykryć dodatkową kołdrą niż próbować się nie udusić. Więc zawsze jest w domku chłodno, mam nadzieję, że młoda będzie lubiła zimno:tak:

śmiało możecie mnie adoptować;-)

mój mąż niestety ciepłolubny, obecnie śpi pod 2 kołdrami a ja bez. Tak już to sobie wypracowaliśmy, bo łatwiej się przykryć dodatkową kołdrą niż próbować się nie udusić. Więc zawsze jest w domku chłodno, mam nadzieję, że młoda będzie lubiła zimno:tak:

nie ma sprawy, przyda się taka dorosła córa z doświadczeniem przy dzieciach :-) :-D:-D:-D

marand - skąd masz mój szlafrok?

reklama
Do góry