reklama

Październikowe skarby :)

Witam,

Monia nie wazne jak, wazne, ze pomaga i nasze skarby moga spokojnie spac.

Sonia dzis przechodzi kryzys - ma zapchany nos taka gesta wydzielina, zrobilam jej inhalacje solne. Nie spala popolodniu i teraz juz przysypia, ciekawe o ktorej mi sie obudzi ::)

Jak zwykle zarazilam sie od Sonii i dzis ledwo zyje. A jak Ty Monia, juz sie lepiej czujesz?

Ciekawe jak Mati. Mam nadzieje, ze to milczenie nie oznacza, ze musieli isc do szpitala :(

Pozdrawiam,

reklama
Witam
No widzę że nikt poza mną i Sandrą nie zagląda? A czemu.. mam nadzieję że z waszymi Skarbami wszystko okI!? Dajcie znać co tam z nimi no i jak tam Mati?! Przechodzi mu??? Biedulek mam nadzieję że szybko mu to przejdzie.. .
Reszcie skarbów również życzymy szybkiego powrotu do zdrowia!? Przecież święta idą i niema czasu na choroby :)
A tak w ogóle znacie jakąś dobrą płytę z polskimi kolędami? Śpiewaną przez polskich artystów?
Ja jakoś nie mogę nic znaleźć.
A my wciąż siedzimy w domu.. choc juz w tym tyg wyskoczymy na zakupy trzeba coś kupić Robertowi pod choinkę... :) choć pomysłów brak.

Cześc dziewczynki,

nie miałm głowy żeby zajrzeć w weekend z Matim nie bardzo - lekarz miał przyjechac dzisiaj ale wezwaliśmy go już wczoraj bo kaszelek zrobił sie taki dziwny - duduniący i dobrze bo oskrzela i płuca czyste ale ewidentnie gdzieś się tworzy przy oskrzelach stan zapalny - dostalismy antybiotyk i lek na "odśluzowanie" żeby mu pomógł odksztuszać teraz czekamy do środy jak nie będzie lepiej to zastrzyki - niestety sa tylko takie na jakie młody w zeszłym roku nie zareagował więc mam nadzieję ze antybiotyk poskutkuje.

Efekt tego taki że nie chce mi się myślec o świętach

Pozdrawiam

WITAJCIE !

ZACZNĘ OD CIEBIE ANIU , CIESZĘ SIĘ ,ŻE MASZ JUŻ KOSZMAR ZA SOBĄ , MAM NADZIEJĘ ,ŻE SZYBKO POUKŁADASZ SOBIE SWOJE SPRAWY I ZASPOKOISZ NASZĄ CIEKAWOŚĆ - CO SIĘ WŁAŚCIWIE STAŁO ?
GRATULUJĘ CI ZDANEGO EGZAMINU NA PRAWO JAZDY - DZIELNA DZIEWCZYNKA Z CIEBIE !

BASIU , WIEM CO PRZEŻYWASZ , TRZYMAJ SIĘ !
NA PEWNO ANTYBIOTYK POSKUTKUJE - ZOBACZYSZ ,
MUSI BYĆ DOBRZE !

MONIA , MY W SOBOTĘ I NIEDZIELĘ BUSZOWALIŚMY PO SKLEPACH ZA PREZENTAMI .
I NIESTETY NIE DOŚĆ , ŻE POMYSŁÓW BRAK TO JESZCZE NIE MA Z CZEGO WYBRAĆ !
ZDECYDOWANIE ZA PÓŹNO WZIĘLIŚMY SIĘ ZA TO W TYM ROKU.
WRACALIŚMY DO DOMU WYKOŃCZENI I ŹLI.

SANDRA , JAK SIĘ CZUJESZ ? ROZŁOŻYŁO CIĘ ? A JAK SONIA - JUŻ LEPIEJ ?

RONDZIA , JUŻ SIĘ " WCZASUJESZ" U RODZICÓW ?
- PEWNIE MASZ GROMADĘ ROBOTY CO ? JAK MICHAŚ SIĘ CZUJE ?

BETI , DAWNO CIĘ U NAS NIE BYŁO , MAM NADZIEJĘ ,ŻE CHOCIAŻ U CIEBIE WSZYSTKO W PORZĄDKU !

MOJA NIKOLA ZDROWA , O DZIWO !
PONIEWAŻ DZIŚ JEST DUŻO ŚNIEGU I ŁADNA POGODA WYBRAŁYŚMY SIĘ NA SANKI
(PIERWSZR RAZ ) - NOOOOO ZUPEŁNY ODLOT :laugh: NIKOLA ZAKOCHAŁA SIĘ W NICH - NAWET OBIAD JADŁA NA SANKACH :laugh:

POZDRAWIAM , MAGDA

Witam

Zaczne wiec od zdrowia:
Sonia juz calkiem niezle, dzis jej splywalo wszystko, ale coraz wiecej przez nosek oddycha.
Cale przed polodnie spedzilysmy na dworze i chyba to mi pomoglo - obecnie nawet nie specjalnie siegam po chusteczki.
Zdobylam prezent dla Rafala. Musze jeszcze cos wymyslec dla ojca, a zupelnie brak mi koncepcji :-[

SIABA - Mati wyzdrowieje, antybiotk pomoze - grunt to pozytywne myslenie.
W zeszlym roku wyladowalam w szpitalu we wtorek tuz przed swietami - nic nie wskazywalo, ze swieta beda wesole, zapalenie oskrzeli fatalne. Pierwszy dzien w szpitalu przeplakalam, noc byla koszmarna. Wzielam sie w garsc i w pierwszy dzien swiat Sonia nawet byla chrzczona w swoim kosciele.

Magda, to Nikola zaszalala. Wybraliscie sie na jakas gorke, czy tak woziliscie Nikole? Ja musze zabrac Sonie na jakas gorke, podonie jak Twoj skarbek oszalala na punkcie sanek, ale narazie jezdzimy po uliczkach parkowych, dosiada sie jeszcze Kacper i obojgu bardzo sie podoba jak przyspieszam.

Pozdrawiam,

Witam
No to super że maluchy już dochodzą do siebie!!
HeHe Nikoli spodobały się sanki suuuper! Sonia też już jeździła ale fajnie.. wiecie a u nas nie ma śniegu i nie będzie :( także moja mała nie skorzysta z tej przyjemności.
Ostatnio mam problem z małą aby wypiła wieczorem mleko.. wydaje mi sie że najada się czymś innym czyli tym co tylko widzi że my jemy :) ale to nic.. grunt że rano wypija choć nasze maluchy powinny dziennie wypijać 0.5 litra mleka.
A tak to spokojnie młoda już sobie śpi a ja buszuje w necie szukam dobrego tła do projektu :).
Basiu Mati na pewno wyzdrowieje, tak jak Sandra mówi że trzeba myślec optymistycznie :)
A no własnie avenue dawno do nas nie zaglądała? Może wpadła w wir świat? :)
Co do zakupów jutro się wypowiem :) z jakim skutkiem może i skonczy się tak jak u Magdy? Ech zobaczymy..

Witam,

Monia ja mam zupelnie odwrotnie z mleczkiem wieczorem - musze robic az dwie butle, bo jdna jej za malo, a w jadlospisie nic nie zmienilam, oiadek i podwieczorek zjada jak zawsze. Rano natomiast wypija na raz pol butli, a pozniej pobawi sie i wraca, a w koncu zostawic cos na dnie i oddaje mi butle, albo wrzuca do mycia.

Ja dzis tez ide na zakupy, ale nie za prezentami, a za jedzeniem bede gonic.

Pozdrawiam,

WITAM MAMUSIE !

CO TO SIĘ W TYCH SKLEPACH DZIEJE !!!!!! MASAKRA !!! WSZĘDZIE KOLEJKI !
SAMOCHODEM CIĘŻKO MI SIĘ JEŹDZI BO CAŁY CZAS PADA ŚNIEG I DROGOWCY NIE NADĄŻAJĄ ODŚNIEŻAĆ .
JA NIE WIEM JAK MY SIĘ WYROBIMY - NA SZCZĘŚCIE ROBERT MI BARDZO POMAGA :)

DZIŚ TO MÓJ MĄŻ BYŁ Z NIKOLĄ NA SANKACH :D WZIELI ZE SOBĄ GORANA .
NASZ PIESEK DZIELNIE SIĘ SPISAŁ - CIĄGNĄŁ SANKI Z NIUSIĄ PRZEZ CAŁĄ WIEŚ :D
SĄSIEDZI IM MACHALI , KRZYCZELI " GORAN SZYBCIEJ" , MAŁA AŻ PIAŁA Z ZACHWYTU.

TAK CZYTAM ILE SONIA WYPIJA KASZY NA NOC - NIKOLA WYPIJE 180ML ALBO I TEGO NIE , NATOMIAST RANO MA APETYT NA 250ML

ŻYCZĘ WSZYSTKIM ZDRÓWKA , UDANYCH ZAKUPÓW I SPOKOJU.
POZDRAWIAM , MAGDA

Cześć dziewczynki,

dzisiaj już ze spokojem do was zaglądam. Dzięki za życzenia zdrówka dla Matusia chyba mu pomogły :)

Wczoraj przeżyliśmy kilka ciężkich chwil u małego było pogotowie wieczorem tak bardzo kaszlał Pani Doktor stwierdziła pseudo krup to coś jak zapalenia krtani. Na szczęście nie zabrali go do szpitala bo ma oskrzela i płucka czyste i szkoda było żeby tam coś złapał. Leki na wstrzymanie kaszlu pomogły i trochę odpoczął w nocy. Na szczęście dzisiaj Pan Doktor nie potwierdził jej diagnozy mały ma podrażniną krtań od kaszlu ale to dlatego że czasem trzeba wybrac mniejsze zło albo będzie kaszlał i oskrzela się wyczyszczą albo bedziemy dbac o krtań. Wybraliśmy to pierwsze i leki łagodzące na krtań pomogły, mały kaszle jeszcze tak "na mokro" ale dużo mniej. i co najwazniejsze rozrabiał dzisiaj jak pijany zając:) Lekarz powiedział że jest pierwsza reakcja na antybiotyk bo gardzieło ciut lepsze.

Nam z Marcinem tez już o niebo lepiej aż nam wróciła ochota na Święta i dzisiaj że byliśmy razem w domu z małym sprzątaliśmy .

Pozdrawiam

reklama
Heelo....
widze że nie tylko u nas kłopoty.Całuyski dla wszystkich dzieciaczków.
Opisze Wam jak to u nas było.
Zauważyłamu Damiana siniaka.Miał go sobie ok. tygodznia i wcale nie giznąął( na lewym łuku brwiowym) ale siniak jak siniak nie panikowałam do momentu gdzie z siniaka zrobiła się taka gulka.Poszłam z młodym do pediatry.Ta przepisała mu jakąś maść.Smarowałam 2 dni po czym żadnej poprawy nie było.Więc na ten drugi dzień poszłam do lekarza....ona nie wiele myśląć wypisała mi skierowanie do chirurga.....Wtedy już sie wystraszyła.Pojechaliśmy do tego chirurga a ona mi od ręki wypisuje skierowanie na odział.Mówi że trzeba to usunac iż może się to przeerodzić w różne paskudstwa .Z ciżeki sercem poszłam na ten odział.....Damian od nocy nic nie jadł ani nie pił....kazali mi czekać do godziny 15 na zabieg z głodnym dzieckiem.Myślałamze ich powybijam tam.Wreszcie dali mu kroplowke....i z tego zmęczeniaod płaczu przy kroplowce zasnął.Byłam z nim non stop.straszne przezycie jak dla mnie WIĘCEJ NIE CHCE.Najlepsze jest to żedostał diete dlsa dzieci do 3 lat.Mowiłam im że ma skaze białkową.A te mu dały na śniadanie zupe mleczną.PARANOJA.
ach szkoda gadać.
wszystko zwaliło sięna moją głowe w jednym czasie.Szpital , otwarcie sklepu, egzamin na prawo jazdy........ale na szczescie wszystko dobrze się skonczyło.
O Świętach w ogóle nie myślę.........nie mam głowy do prezentów.Mało tego chyba ja sie teraz rozłoże bo coś zimno nie telepie.
Buziaczki dziewczyny ŻYCZE DUZO DUZO ZDROWKA, bo to jest najważniejsze
.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry