reklama

Październikowe skarby :)

Ania no nieźle ale przeżycia, dobrze że juz po wszystkim no i gratulacje zdania egzaminu.
Podziwiam że tyle Ci się na głowę z waliło ale jakoś udało CI się ze wszystkim uporać super!
Basiu oj biedny ten Mati ale dobrze że jakoś to się uspokoiła zdrówka dla małego.
No u nas ciężko.. nie byłam na zakupach bo jestem chora całkiem mnie rozłożyło wszystko strasznie mnie boli to chyba grypa :(
NIestety Robert sam musi zająć się zakupami i wszystkim innym bo ja poprostu nawet nie jestem w stanie obiadu ugotować a jeszcze małą trzeba się zająć. Bardzo źle się czuję nawet teraz leżę sobie Robert przyniósł mi laptopa do sypialni bo on mówi że ja chora jak tutaj nie zajrze i moze mi to pomoże hehe.
O świętach przestałam myśleć nie mam nawet do tego głowy.. a już w ogóle chęci.
Zdrówka maluchom życzę jutro też do Was zajrzę ;)

reklama
WITAM !

WIDZĘ ,ŻE WSZYSTKO PO TROCHU SIĘ WAM UKŁADA - CIESZY MNIE TO BARDZO !
MONIAA , BIDULKO ZDROWJEJ ! I OCZYWIŚCIE WPADAJ DO NAS CZĘSTO ;) BO SŁOWA TWOJEGO ROBERTA SĄ ŚWIĘTE ;)

A U NAS BEZ ZMIAN . NIKOLA CIĄGLE CHODZIŁABY NA SANKI ( Z GORANEM RZECZ JASNA ) , STARAM SIĘ SPEŁNIAĆ JEJ ZACHCIANKĘ BO NIEDŁUGO MAJĄ BYĆ ROZTOPY ,
A TO I DLA NAS WIELKA PRZYJEMNOŚĆ WIDZIEĆ JĄ SZCZĘŚLIWĄ NA MAXA :laugh:

PREZENTY MAMY JUŻ KUPIONE , PODSTAWOWE ART. SPOŻYWCZE RÓWNIEŻ ,
DZIŚ PRZYPRAWIŁAM MIĘSA DO PIECZENIA , ZAWINĘŁAM W FOLIĘ I UPIEKĘ JE W WIGILIĘ RANO .
WYMYŚLIŁAM JUŻ JAKIE DANIA PODAM WIĘC - DO ROBOTY ;)

POZDRAWIAM , MAGDA.

Dobry wieczór
Ja się czuję trochę lepiej :)
Mała juz sobie śpi.. a my oglądamy film na HBO :)
Zakupy i prezenty zrobimy w sobote dopiero.. wszystko na ostatnią chwilę ale dużo dostaliśmy z polski.. moja mama przysłała nam pierogi :D i uszka własnej roboty, a także mrożonego karmia i pstrąga :)
Natomiast Roberta taty Konkubina przysłała nam coś super! udka i skrzydełka faszerowane mielonym... wiecie ciężko jest to zrobic ale smakuje i wygląda super..Wycina się kości z udka albo skrzydełka surowego, ale wycina się tak aby nie naruszyć skóry i mięsa wtedy wpycha się specjalnie zrobiony farsz z mięsa mielonego i smazy na patelni. Wygląda to jak normalne udko czy skrzydełko ale smakuje suuuper! :) My odpieczemy je sobie :) także zbyt dużo roboty nie będę miała.. ale to dobrze bo ciężko by mi było ;)
No to zdrówka dla maluchów i do juterka! :)

Witam,

Fajnie, ze wszyscy powoli dochodza do siebie, ze Nikola swietnie sie bawi z Goranem na sankach i powoli wszyscy zaczynaja myslec o swietach
Monia obawiam sie ze w sobote, to chyba juz swieta w pelnii - nie zapozno na zakupy?

U nas tez juz dobrze, ja zdrowa, Sonia tez.
Jutro tata bierze sie za przygotowywanie potraw, wiec nawet nie mam co marzyc, ze wejde do kuchni ::) Naszczescie, nie musze ja gotowac.

Monia brzmi smoakowicie i podziwiam tych, ktorzy to potrafia przygotowac.

Pozdrawiam,

Witam,

Dzis rano jak dziadek dawal czekoladke Soni (z tego kalendaza adwentowego... nie zebym byla zwolenniekiem dawania czekolady, ale to byla jedyna mozliwosc, by dziadek jej nie dokarmial co chwile innymi slodkosciami) ze wigilia jest w sobote.
Ciagle zylam w przekonaniu, ze juz jutro, dlatego tez pisalam, Monia, ze w sbote to juz pozno na zakupy... gdzie ja mam glowe ::)

Pozdrawiam,

Witam,

Dzis podcielam Soni grzywke, juz strasznie leciala jej do oczek, a jakbym spineczke nie dala to potrafila ja sciagnac. Dziwnie mi sie teraz na nia patrzy.

Magda, dopiero dzis zajzalam na foteczki, widac Nikola dba o porzadek :) Zdjecia super, fajna tez Nikola ma sukieneczke.

Pozdrawiam,

WITAJCIE

KORZYSTAM Z WOLNEJ CHWILKI  ;)

SANDRA ,CIESZĘ SIĘ ,ŻE JESTEŚCIE ZDROWE !
JAK NIKOLA MIAŁA OBCIĘTE WŁOSKI TO RÓWNIEŻ NIE MOGŁAM SIĘ NA NIĄ NAPATRZEĆ  :laugh:

MONIAA , OOOO  DBA O CIEBIE RODZINKA  :D  SUPER !  BO JAK BYŚ SOBIE PORADZIŁA ,
CHORA DO GARÓW ?  A TAK GOTOWE  ;)
NIE JADŁAM FASZEROWANYCH SKRZYDEŁEK , ALE UDKA SAMA ROBIĘ - Z RÓŻNYMI NADZIENIAMI - NAJBARDZIEJ MI SMAKUJE PIECZARKOWE  :laugh:
GENERALNIE NIE PRZEPADAM ZA WIGILIJNYM MENU . KARPIA NIE CIERPIĘ , ŚLEDZIA TEŻ,
Z WSZYSTKICH 12 POTRAW  JEM PIEROGI MOJEJ MAMY I SANDACZA  , CO JA PORADZĘ ,ŻE JESTEM MIĘSOŻERNA.

ODEZWĘ SIĘ JUTRO !
MAGDA.

Sandra heeh wszystko się da tutaj tak ludzie nie szaleją przed świętami jak u nas :) także będzie oki
Jutro idziemy rano na ryneczek więc część się jutro zrobi..
MAgda no to wiesz o czym mówię, Ta babka mówiła ze można je kupić w Białymstoku również w sklepie, ale ona robi je sama bo jakby nie patrzeć robione samemu a kupne to co innego :D.
Ja juz nawet oki tylko żoładek mnie boli że aż szok .. ale mam nadzieję że to minie to chyba po lekach.
Mała oddycha już przez nosek.. ale coś ta chorobą ja rozlegulowała no i mam problem.. wieczorne picie mleka odbywa się na stojąco w łóżeczku ::)
Ale potem zasypia sama.. ale tak trochę dziwnie.
Ja bardziej wolę rybki od mięsa :) a Robert to nie jest wybredy co mu dasz to zje :) Nicole identycznie nie mają jakiś specjalnych wymagań :).
No to buziaczki i kolorowych snów :) do juterka

Witam,

My dzis skorzystalismy z ostatniego sniegu, ostatniego, bo jezdzilismy praktycznie w deszczu na sankach. Rafal robil za pociagowego, milo bylo znow pojezdzic na sankach :D

Monia, jak pislalam, przesunely mi sie dni, myslalam, ze juz jutro wigilia. Ale to fakt, ze w sobote ciezko bedzie cos kupic, bo ludzi wszedzie masa. Dzis jak do marketu po ostatnie zakupy sie wybralismy, to gorzej niz przy wielkiej promocji ludzi ::)

Ja tez bardziej miesozerna, ale rybka nie pogardze. Karpia nie lubie - za duzo osci, o sledziach nie slyszalam, kapusta tylko z grzybkami, bo grochy i fasole odpadaja, tak po za tym to raczej lubie potrawy wigilijne. Aaaa odpada kompot z suszu - wyjatkowo mi do gustu nie przypadl, dla mnie zawsze gotowany jest sam jablkowy.
A najbardziej to lubie swiateczne wypieki mojej babci ;D

Pozdrawiam,

reklama
DROGIE PAŹDZIERNIKOWE SKARBY I RODZICE !

NIECH ŚWIĘTY MIKOŁAJ PRZYNIESIE WAM W PREZENCIE TO ,
CZEGO NAJBARDZIEJ PRAGNIECIE .
TO "COŚ" NIE MUSI BYĆ ANI WIDOCZNE , ANI DOTYKALNE ,
MOŻE NAWET NIE PACHNIEĆ ,
ALE NIECH BĘDZIE CZYMŚ BEZ CZEGO NIE MOŻNA I NIE WARTO ŻYĆ .

Z CAŁEGO SERCA ŻYCZĄ :
MAGDALENA , ROBERT I NIKOLA

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry