reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe skarby :)

MONIIA I SANDROS - gratuluje pierwszych kroczków
SANDROS BUZIAKI NA 10 MC spóźnione ale szczere...(nie wchodziłam na BB)
JUST20 STO narobiłas mi stracha..ale dobrze że już wszystko jest o.k.
A poza tym... wczoraj byliśmy na Świecie widzianym oczami dzicka.Było super.Naprawde polecam Wam zaliczyć tą impreze jak będzie u Was w miastach.
Możnabyło rzeczywiście poczuć się jak dziecko_Ogromne meble- fotel-krzesło- stół zastawa stołowa..... ubrania, kredki,łóżeczko.Można było przejść etapy siadania, jak dziecko się wtedy czuje, chodzenie za rączki:) posłuchać co dziecko czuje w łonie matki...(ja jak tego słuchałam to mi łzy w oczach stanęły).SUUPER.Można było przejść etapy raczkowania.... Damian mój był w szoku...siedział sobie w kulkach, spotkaliśmy nawet kolegę który rodził się w ten sam dzień co Damian tylko za ścianą.Eksperymenty na pieluszkach PAMPERS , poza tym porady pediatrów..i innych specjalistów.No naprawde wspaniał zabawa .Serdecznie POLECAM.

reklama
Witam mamuśki - miałam trochę przerwy bo z czasem kiepsko ale własnie nadrabiam zaleglości. Anka oglądałam program a propo tej imprezy i rzeczywiście może być super.Życzenia dla Soni z okazji 10 miesięcy - nam zostały 3 dni i też kończymy aż mi się nie chce wierzyc że ten wątem ma już 3 miesiace :)

Dziewczyny napiszcie mi czy wasze dzieciaki tez zaczęły na was wymuszać różne rzeczy - Mati jest ostatnio nie do opanowania jak mu nie dam tego co chce natychmiast wyje, oczywiście nie dostaje wszystkiego ale sytuacje są czasem cięzkie

Nie wiem jak u was ale w Poznaniu piękna pogoda i cieplutko.

Pozdrawiam

U mnie Damian narazie jest spokojny.Nie wymusza nic póki co....
Ale uwielbia się bawić drzwiami - harmonijkami.Nie pozwalam mu na to....Na początku zwracałam mu uwage...ale były jaja bo im głośniej mu mówiłam NIE WOLNO tym bardziej mu to sprawiało radość.Mówiłam tak aż do skutku NIE WOLNO I NIE WOLNO Teraz omija drzwi nie zwraca na nie uwgi.
Myślę że konsekwencja ma swoje racje....

Witam,

Dzieki za przypomnienie, ze mam juz taka "stara" coreczke, przez ten przyjazd rodzinki mialam urwanie glowy, a teraz nic nie rozumiem, bo wszyscy gadaja po sycylijsku.

A dzis Damian na 10? - wszystkiego naj

Tez widzaialam program o tym swiecie dziecka, nie wiecie, czy beda gdzies na slasku?

Co do wymuszania, to raczej spokojnie. Cos tylko ostantnio niespokojnie mi spi, mam nieprzespane noce.

No tak może mój mały na tym tle trochę cwańszy :) Problem w tym że nie wiem jak reagować - robię tak jak Anka mówię "nie wolno" do skutku ale jak płacze to nie wiem czy dac mu popłakać czy przytulić? Na razie daję coś w zastępstwie albo próbuję zgadać małego, pogilać etc.

A z tego wszystkiego zapomniałam - Anka wszystkiego naj dla Damiana

Sandros my tez mamy problemy ze spaniem - Matiemu przez 4 tygodnie wyszły 4 zęby i tempo jest za szybkie - mały się nie budzi ale popłakuje przez sen. Jak ma bardzo złe dni to dostaje na noc paracetamol dla dzieci no i Dentinox do smarowania

DZIĘKI ZA ŻYCZONKA:)
O to trasa programu PAMPERS

Bydgoszcz Stary Rynek 13-14.09
Łódź ul.Piłsudskiego - parking przed DH Central 2 22-22.09
Chorzów Park Chorzowski 24-25.08
Opole pl.Kopernika 28-29.08
Częstochowa Promenada Czesława Niemena 26-27.08
Poznań Plac przy ul.Za Cytadelą 17-18.09
Gdańsk plac przy ul.Jana Pawła II - dawny pas startowy 11-12.09
Radom Pl.Jagielloński 15.08
Gliwice pl.Krakowski 22-23.08
Słupsk Dziedziniec przy Ratuszu 9-10.09
Gorzów Wlkp. Park Róż 3-4.09
Szczecin Jasne Błonia 5-6.09
Kalisz Rynek Główny przy Ratuszu 19-20.09
Tarnów Parking przed Carrefour 18.08
Koszalin Rynek Staromiejski 7-8.09
Toruń Rynek Nowomiejski 15-16.09
Kraków Błonie naprzeciwko Parku Jordana 19-21.08
Warszawa Park Agrykola 12-14.08
Lublin pl.Zamkowy 16-17.08
Wrocław Wyspa Bielarska 30-31.08
Zielona Góra Parking przed Carrefour 1-2.09
Całuski dla maluszków

Zapomniałam dodać dzisiaj Damian samodzielnie powędrował przy kanapie.Fajnie to wyglądało...a ile radości mu to przyniosło:)

Ale jestem dumna:)

PA
pa

Dzieki za liste (wybiore sie) i brawa dla Damiana za kroczki.

Ja mam burze w domu. Amadusz jest wszedzie. Ciociu a bawmy sie w to, a jezdzimy na autku, a teraz klocki, a pogonimy sie... Do tego te wloskie gadanie non-stop i to w prawdziwie wloskim stylu - glosno. Myslalam, ze odpoczne, wiecej ludzi, to wiecej osob do zajmowania sie Sonia, a tymczesem chodze na czterech ze zmeczenia. Podziwiam matki, ktore maja dwojke szkrabow w roznym wieku.

Teraz musze leciec na wieczorynke z Amdeo, pozniej na spacer z pieskiem i plac zabaw.

Jak znajde dluzsza chwilke, to wam opisze jak wychowuja chlopcow i dziewczynki na Sycyli.

Pozdrawiam

Wyrzucilam wszystkich na dzialke - cisza, nieliczac remontu klatki schodowej.

Napisze wam troche wychowaniu dzieci na Sycyli. Dziewczynki maja bomba - zaglaskane, zasciskane i obdarwywane przez wszystkich. Chlopcy natomast to koszmar. Jak skonczom 3 lata, to za przewinienie bije sie ich po twarzy, nie po pupci, ale w policzek i to mocno. Nie wolno im plakac, bo w twarz; ciaglesie bija by ustalic kto dominuje. Na podworko wychdza tak naprawde ok 18 i sieda do 23. Juz 10-ciolatki jezdza autami i motorami (moj siostrzeniec - 5 lat juz potrafi sam jezdzic na skuterze) i pracuja. Wazniejsza jest praca niz nauka.
Wloch, z ktorym mieszka moja siostra jak mial 9 lat juz pracowal rozwozac czesci samochodowe do warsztatow - wychowywali go dziadkowie, bo rodzice pracowali. Nieraz nocowal na ulicy, sam mial dbac o siebie. (To oczywiscie na Sycyli, nie wiem jak w innej czesci Wloch.)

Jak wam sie podoba?

Dla mnie koszmar. Juz mi sie odwidzialo pojechac do siostry i tam osiasc, chyba wole Polske.

Pozdrawiam

reklama
Do góry