reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe skarby :)

Siema Rondzia, u nas jak u ciebie, hasło "mamo a może pobawimy się w chowanego albo w berka" wychodzi mi juz bokiem. Puzzle też baaaardzo lubimy - polecam u nas są do kupienia takie ksiażeczki w środku z puzzlami - jest 6 czy 8 układanek i święty spokój na pół godziny. U nas proporcja chodzenia do przedszkola 2 tyg na miesiąc przerwy:) Wyć wyje przez pierwszy tydzień, drugi już nie wyje a w trzecim nie idzie bo jest chory :)

Ania, puszczasz Damiana do przedszkola? Magda a ty Nikolkę?

Pzdr.
Basia

reklama
Witam
Anka postraszyła śmiercią to i ruch się zrobił ;-)

Tak Basiu , Niusia chyba będzie przedszkolakiem od września. Piszę "chyba" nie z powodu moich wątpliwości , a ze względów prawno finansowych .
Prezydent miasta finansuje pobyt w przedszkolu jedynie dzieci zameldowanych w mieście , a moje dziecię przecież rodem ze wsi. . Wójt gminy niechętnie partycypuje w kosztach i jeśli nie wyrazi zgody pozostanie mi zameldować się z Nikolą u mamy.
Nie lubię takiego "załatwiania" spraw , mierzi mnie to lecz nie będę miała innego wyjścia .
Jest i przedszkole prywatne , ale nie podoba się - są nastawieni wyłącznie na zabawy edukacyjne , na uczenie , nie ma tam typowych zabawek..... jakiś wyścig szczurów czy co ?
Uważam , że dzieci w tym wieku powinny się jak najwięcej bawić , socjalizować w grupie , a nie bez przerwy uczyć.
Pozdrawiam

Witam,

Magda, jak to prezydent finansuje pobyt w przedszkolu - o co chodzi. My teraz w Warszawie mieszkac bedziemy i troche mnie to interesuje.

Pozdarwiam,

Nioooo mam takiego plana żeby go dać do przedszkola...teraz mam utrapienie bo Damian nas woła ciągle do M1 na zakupy ... Tam zostaje w przedszkolu i bardzo mu się to podoba.Także mysle że większych problemów z zostaniem w przedszkolu nie powinno być, tymbardziej że czasami chodzi i zwiedza sale...zabawaki. Tata mój pilnuje przedszkola więc czasami go zabiera.
Ale zoabczymy jak będzie w przyszłości.
A co do ruchu w wątku... to to samo sobie pomyślałam co Ty Magda.
Pzdr.

Magda, dziwna sprawa z tym przedszkolem u nas co prawda priorytetem jest miejsce zamieszkania ale masz prawo zapisac dziecko do takiego przedszkola jak chcesz. Szczerze mówiąc przedszkoli u nas pod dostatkiem i rzadko są problemy z przyjęciem. Tak przynajmniej było w zeszłym roku zobaczymy jak bedzię w tym.

Pzdr.
Basia

No i my dodamy swoje na temat zabaw. David uwielbia puzzle, no i zabawe w chowanego takze, zreszta chyba jak kazde dziecko, tyle ze jak sie mowi"gdzie on jest" to David odpowiada niezmiennie "tu jestem!!!":-):-)
A poza tym to uwielbia jak mu sie czyta. Czasami to jezyk juz mi sie placze od czytania wielu ksiazeczek pod rzad :szok::szok:

ale masz prawo zapisac dziecko do takiego przedszkola jak chcesz
A widzisz jaka paranoja ! Otóż nie moja droga - moje wiejskie dziecko z innej gliny ulepione i nie musi chodzić do przedszkola - a krowy paść !
Sandra , rodzice pokrywają jedynie część kosztów pobytu dziecka w przedszkolu.
Większość jest finansowana z budżetu państwa .
Kwota , którą operuje Prezydent Miasta wystarcza wyłącznie dla dzieci miejskich i dlatego w obecnej sytuacji moje dziecko nie będzie przyjęte do przedszkola .
Ja mam możliwość zameldowania nas (na stałe !!!!) w mieście , ale ile jest takich rodziców , którzy jej nie mają !?

U nas z dostaniem sie problem ogromny. Dlatego Michas chodzi do prywatnego, bo nowe i malo kto wiedzial ze otwieraja. Ale klimat jest normalny, normalne zajecia i normalna zabawa.
Posdrufka

Witam,

Magda - to ciekawe, bo my oczywiscie bylismy juz w paru przedszkolach... Prywatnych i panstwowych. Obecnie jestety bedzie chodzila do prywatnego, bo nie mam szans na znalezienie miejsca w panstwowym, ale po rozmowie z kobietami w panstwowych powiedzily, ze nie ma duzego problemu z zapisaniem jej mimo iz nie jestemy zameldowani. Oczywiscie wspominaly o przepisach itp sprawach, ale dodaly - tego nikt tak bardzo nie sprawdza, adres korespondencyjny i tak bedzie warszawski, wiec da sie obejsc...
A o prywatnym moge Ci opisac jak bedzie chodzic - najpozniej od kwietnia, bo tak bedziemy mieli mieszkanko. Przedszkole fajne, ale czy wiecej zabawy, czy nauki - przekonamy sie.

Pozdrawiam,

reklama
Do góry