reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pecherzyk zoltkowy a zarodek. Ktos tak mial?

Kwiatuszek1!

Fanka BB :)
Hej. mam pytanko odnosnie pecherzyka zoltkowego i zarodka. Czy ktos mial tak, ze one do siebie nie przylegaly? Jestem w 4/5 tc. I martwi mnie zdjecie z usg.

reklama
Hej. mam pytanko odnosnie pecherzyka zoltkowego i zarodka. Czy ktos mial tak, ze one do siebie nie przylegaly? Jestem w 4/5 tc. I martwi mnie zdjecie z usg.
A lekarz coś mówił? Że to niepokojące? Czasem to zależy od ujęcia. Jakby ruszył głowica trochę w bok albo w górę, to juz by przylegały ;)

Załączniki

• IMG_20220218_104926.jpg
    IMG_20220218_104926.jpg
    713,9 KB · Wyświetleń: 84
A lekarz coś mówił? Że to niepokojące? Czasem to zależy od ujęcia. Jakby ruszył głowica trochę w bok albo w górę, to juz by przylegały ;)
Powiedzial, ze gratuluje ciazy. Na pytanie o serce odpowiedzial, ze w tych tygodniach mogloby byc juz, ale nie musi.... Echhh...i w sumie tylko, ze widzi zarodek w macicy czyli tam gdzie chcial go zobaczyc. Dodalam zdjecia dwa. Moze cos podpowiedza? Jestem zalamana., Ze wyszlam z taka niewiedza

Załączniki

• IMG_20220218_105323.jpg
    IMG_20220218_105323.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 60
Powiedzial, ze gratuluje ciazy. Na pytanie o serce odpowiedzial, ze w tych tygodniach mogloby byc juz, ale nie musi.... Echhh...i w sumie tylko, ze widzi zarodek w macicy czyli tam gdzie chcial go zobaczyc. Dodalam zdjecia dwa. Moze cos podpowiedza? Jestem zalamana., Ze wyszlam z taka niewiedza
Ja w 5+4 to nie miałam nawet pęcherzyka żółtkowego, a co dopiero zarodka. 🙈 A rodzę za niecałe półtora tygodnia. 😂
Moim zdaniem u Ciebie wygląda to naprawdę ok i nie ma się czym martwić. :) Kiedy masz kolejną wizytę?

Wszystko jest ok. Kiepskie ujęcie na zdjęciu. Wymiary w normie. A serduszko będzie widoczne pod koniec 5 tyg. 5 tydz. 6dzień ....więc spokojnie, nie ma tu żadnej anomalii.

reklama
Serdec
Wszystko jest ok. Kiepskie ujęcie na zdjęciu. Wymiary w normie. A serduszko będzie widoczne pod koniec 5 tyg. 5 tydz. 6dzień ....więc spokojnie, nie ma tu żadnej anomalii.
I nie powinnam wg.Ciebie przejmowac sie tym, ze nie ma tu tzw. pierscionka z brylantem? Czyli, ze zarodek powinien byl polaczony z pecherzykiem zoltkowym. W ogole realne jest to, ze moglyby byc nie polaczone? Czy faktycznie takie ujecie wyszlo. W ogole wg.miesiaczki to dopiero 4 tyydz. I 4 dni

Do góry