reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Jeden raz wymiotowałam i parę pierwszych dni po teście mnie mdliło, a tak poza tym nic mi nie doskwierało. Ja jestem gruba i mój synuś troszkę mnie podjadał :-D Ale jadłam absolutnie normalnie i właściwie niczego sobie nie odmawiałam. Po porodzie ważyłam tyle co przed, ale dramat się zaczął jak już Lolka przestałam karmić i przytyłam 15 kg, którym za cholerę nie mogłam si pozbyć... :-(

To fajnie, że tak malutko przytyłaś. Ja też nie jestem szczupaczkiem. Poprzednio przytyłam 14 kg i ciężko mi było to zrzucić, tym bardziej że mam typową budowę jabłka i wszystko mi w brzuchu zawsze siedzi...i ciężko się tego pozbyć. :angry:

hmmm! to ja sobie musze chyba koniecznie wage sprawic..:-) bo jak narazie wazylam sie tylko raz u lekarza na pierwszej wizycie i bylo 67...:zawstydzona/y: moj M. pani doktor powiedzial, ze ja to juz chyba przytylam i na karcie pani mi wpisala 65 ...takze jak teraz pojde do lekarza to bede sie musiala pewnie rowno tlumaczyc jak bedzie 70 czy powyzej...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bo rosne i to napewno tylko nie wiem ile dokladnie mi przybylo...
mnie tak jak i Wam urosl biust spoooooro :-) no i w przeciagu ostatniego tygodnia naprawde zaczyna mi wypychac brzuch... poza tym to chyba bez zmian..ale moze zaczne robic tak jak Losek i sie mierzyc to bede miala jakies bardziej wiarygodne zrodlo co do rzeczywistych zmian a nie tego co mi sie wydaje...;-)

Mnie na pewno :-p
Teraz mam w pasie (na wysokości pępka) uwaga, uwaga .... 101 cm:szok:

I chciałam się trochę pokazać, bo wydaje mi się że przed ciążą "potworem" nie byłam...

1. fotka z wakacji 2007
2 + 3 - wakacje w zeszłym roku...

Załączniki

• wakacje07.jpg
    wakacje07.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 51
  • korfu08-1.jpg
    korfu08-1.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 44
  • korfu08.jpg
    korfu08.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 53
Ostatnia edycja:
A ja jestem ciekawa ile przytyje... i nie wiem ile na razie przytyłam, bo waga się spie.... i trzeba kupić nową :-p Wiem tyle, że w 9 tygodniu ważyłam kilo mniej niż zwykle, a ostatnio, czyli w 13 tyg., ważyłam nadal tyle samo... dowiem się w niedziele czy coś udało mi się utyć, a pan dr powiedział mi, że zdrowo będzie jak waga końcowa będzie u mnie 70 kg. Zobaczymy w lutym jak to będzie :-):-)

Po porodzie ważyłam tyle co przed, ale dramat się zaczął jak już Lolka przestałam karmić i przytyłam 15 kg, którym za cholerę nie mogłam si pozbyć... :-(

No widzisz a jak ja przytyłam w ciąży 20 kg to wszyscy mi mówili,że karmiąc piersią szybko to zrzucę. Po porodzie miałam 10 kg mniej i ta waga się zatrzymała w miejscu. Karmiłam piersią 15 miesięcy i cudem zrzuciłam jeszcze 3 kg. Pomimo tego,że córka miała jakąś wysypkę i wszyscy podejrzewali alergię na coś. Jadłam tylko chleb z masłem i zupę jarzynową. I nie schudłam.
Teraz nie chcę tyle przytyć , bo mam 6 kg więcej niż przed pierwszą ciążą.

hmmm! to ja sobie musze chyba koniecznie wage sprawic..:-) bo jak narazie wazylam sie tylko raz u lekarza na pierwszej wizycie i bylo 67..o
Ja wszystkim dziewczynom w ciąży powtarzam,że waga to podstawa.W pierwszej ciąży nie miałam i tylko lekarz mnie ważył. I to był błąd, bo na co dzień myślałam,że nie tyję. Na przełomie 5 i 6 miesiąca przytyłam 5 kg w 3 tygodnie. Gdybym się co dzień ważyła -nie jadłabym tyle. Bo ja się obżerałam . A że chodziłam w spodniach ciążowych to zawsze miałam w nich dużo luzu i myslałam,że nie tyję....

reklama
Do góry