reklama

Pielęgnacja dziecka

Kurczę, a u nas paszcza w kropy jak była, tak jest :(. Nic nie złazi. Czytałam o tym trądziku niemowlęcym, to się może utrzymywać nawet do 2 mcy, ale martwią mnie te łuszczące sie krosty na uszach. Wizja skazy białkowej mnie przeraża i ten śluz, nie podoba mi się to. Na reszcie ciałka nic nie ma, ale cała głowa w biedronkę, cała, setki krostek. I nie śpi w ciągu dnia dłużej niż 2h, przecież niemożliwe żeby nie była zmęczona. To co ja mam jeść??? No i się boję, że pediatra zaleci odstawienie od piersi, jeśli to skaza (niektórzy pediatrzy tak robią). Tylko jak ona sprawdzi, że to skaza, podobno często różni lekarze różnie oceniają takie wysypki. >:( :(

reklama
Karolla, zamrażaj mleko, a nuż się przyda. Ja sobie plułam w brodę, że jak był nawał, to ściągałam do zlewu, a potem na wyjazdy uczelniane nie było.

Madzia, lepiej jedz z mala od razu do pediatry. Ja tez mialam rozne wizje, a u nas okazalo sie , ze to lojotokowe zapalenie skory plus tradzik niemowlecy. Dostalismy masc i powolutku jest lepiej:))

no juz jeden kubeczek stoi w zamrazalniku na piatek czeka jak u gina bede a tata bedzie karmił

wiesz Magda ze dzis moj Tomek był w Mopsie i bez peselu małej nic nie wskurał musiał do UM jechac stac w kolejce po odpis ur z peselem i znowu do Mopsu
kurna mac co za biurokracja!

Kurczę, to ja nic nie rozumiem...Może ja z tymi podkrążonymi gałami wyglądałam na ciężko potrzebującą... ;). A my do ginki w czwartek jedziemy wszyscy razem. Muszę jej pokazać, jak jej wyszło USG... :laugh:

Żeby Marysia miała na uszach po prostu krostki, to bym sie mniej martwiła. Ale one się łuszczą strasznie, odchodzą jej płaty skórki i to jest żółte.

MadziaS u nas podobnie. Chyba. Takie drobne krostki, gęsto usiane na skórze (min. na uszach i za nimi). I dlatego, że to wszystko zrobiło się strasznie wysuszone, poszłam do lekarza.

reklama
Hm,Madzia a ta łuszczaca skóra za uszkami ma jakis zapach????
bo przy skazie ponoc brzydko pachnie???i sa jeszcze jakies inne objawy?? np tzw sapka,ulewanie(spore)
i strzelajace kupki???--to moga byc objawy skazybiałkowej  czesto zaczyna sie wlasnie od tego
a nie od wysypki,wiec samymi krostami sie nie przejmuj.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry