reklama

Pielęgnacja dziecka

Hahha no a moja Oliwka ma już 4-9 i ma wsam raz. POmimo tego ze ma 5 kg. Jak kupke zrobi to czasem jest brak miejsca;)

reklama
co do pieluch to tylko kilka dni uzywalam tetrowych jak maly zapalenia malego dostal na tylku zmienilam na pampersy... a sudokrem na pentakrem - najlepszy kremik pod sloncem na pupe niemowlaka...sudokrem wysusza tyleczek :-( a pentakrem nawet wygoil moje poparzenie (tak gotowalam tworczo i zawziecie ) teraz juz jedziemy na pampersach - 3 cos tak z aktive w nazwie ...2 juz za mala na mojego byla - mial optarte udka... 3 jest super bo sa bardziej chlonne w pasie mozna dostosowac je nawet do maluszka najmnijeszego wagowo jestem bardzo z nich zadowolona...

No i jeszcze zauważyłam, że odkąd jedziemy na samych pampersach - bo chcemy skończyć to mega pakę to pupcia śliczna. Zobaczę jak przejdę znowu na tetrę - jak sie pogorszy to tetra tylko do ulewania bedzie

My od samego początku na pampersach - tetra służy wtedy gdy ma się nam odbić ;D Też już jedziemy na 3 ;D dzisiaj się zważyłam z dzieckiem a potem sama i wychodzi mi, e Pioruś 7 kg waży. W poniedziałek idę do pediatry to zobaczymy czy się potwiedzi waga ;D

Ja mam do pieluchowania flanelową, do ulewania terowa, a do zakąłdnaia pampersa. Madziu :) strasznie sie ciesze, ze nie tylko my ciągle jedziemy na New Baby nr 1 :) ja kupiłam ciut większe ale Tosia miała zapiecie prawie pod pachami wiec sobie dałam spokój :)

a jutro idziemy na wage sprawdzić ile Tosinek przybral od poniediziałku :)

Ja też tylko jeden dzień próbowałam tetry kiedy małej robiło się ciągle odparzenie na pupie- chciałam więcej powietrzyć jej tyłeczek. Eksperyment zakończył się tym, że mała miła 2x większe odparzenie. Więc u nas królują pieluchy jednorazowe i to z kremikiem od lekarza, bo krostki na pupie cały czas wracają :(

reklama
Wczorajsze zaognienie wszystkich kropek na ciałku Krzysia zawdzęczamy kremikowi robionemu w aptece. Qrcze niby witaminowy i na gojenie się skóry a młody zareagował tak jakbym go spirytusem polała. W każdym bądz razie krem poszedł w kąt. Zostałam przy Oilatum i wróciłam do oliwki (chociaż ponoc przy oilatum nie potrzeba, bo to parafina, ale jakos skkóra jest taka wysuszona ze musiałam). Do tego jeszcze po wczorajszych zabiegach z kremem zrobiły się miejscami jakby obtarcia czy pękniecia - więc bepanten (juz nie potrzebny do brodawek) napewno zużyjemy. ;)

Pocieszające jest to że chociaż ciemieniucha jakby troche mniejsza. Ufff, moze wkońcu schodzi.
A tak na marginesie czy jest określony jakiś wiek do którego ciemieniucha się pojawia ewentualnie nawraca???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry