reklama

Pielęgnacja dziecka

reklama
Kira to strasznie drogo ci te pampersy wyszły. A oni przecież zmniejszyli cenę i jumbo pack jest po 49,99 (no chyba ze w promocji to taniej).
Ja też używałam happy z Matim i byłam zadowolona, ale teraz nie ma specjalnej różnicy w cenie między happy a pampersami.
A o tych pieluchach z liddla o tez słyszałam duzo dobrego (podobno biedronka tez ma jakies OK, ale nie wiem jakie )

Ja używałam huggisów, ale albo źle je zakładałam, albo moje dziecko jest jakies niewymiarowe, ale rzep zazwyczaj wpijał się w nóżkę. Większych zakładać juz nie mogłam bo chyba musiałabym zapinać mu je na szyi. Potem przeszłam na Happy i było całkiem ok, ale chyba podrażniały go troche na udach. To może być przypadek, bo zbiegło się to z ta cholerną wysypką. Narazie zmieniłam i teraz testuje biedronkowe Doda. Kończe druga paczke. Wg mnie sa super i troche tańsze od wszystkich innych. Nic mi nie wypływa, nic się nigdzie nie wpija i (tfu tfu) nie widać zadnych uczuleń ani podrażnień.

Czy którejś z mam zdarzyło się żeby dzidziuś nie zrobił siku przez całą noc??
Nie wiem czy mam jak szybko mam lecieć do pediatry...
Jak ubrałam młodego po kąpieli ok 20 to do 6 miał suchego pampersa i dopiero w trakcie przebierania zrobił troche ale takiego zółtawego. Przeraziłam się tym, ale na szczęście w ciągu następnych dwóch godzin nadrobił i to tak, ze czułam wręcz jak pielucha rośnie. POza tym całą noc się strasznie kręcił jakby go brzuszek bolał, nic nie pomagało. Rano nie wytrzymałam i pomogłam mu termomertem. Poszło kupsko normalnego koloru ale strasznie pieniste. Co mu znowu jest?
Jak nie urok to..., albo przemarsz wojsk.

reklama
Czytałam że im dziecko starsze tym mniej siusia bo nerki lepiej pracują u nas były zmiany pieluch co 2 godz w nocy a teraz raz tylko zmieniam i tak nie była mokra może ciut nasiusiane i kupki już w nocy nie robimy za to rano u rodziców w łóżku idzie w pieluche że ho ho ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry