reklama

Pielęgnacja dziecka

Od początku ssała superowo-usteczka rozwarte na maxa. A teraz zaczęło mi się wydawać, że dziecię przyzwyczajone, że leci jak z kranu, ledwie sobie tą moją nieszczęsną brodawkę do dziobka pakuje. Leniwa sie jakaś taka zrobiła. I jak leci już tresciwe mleczko, małym strumieniem i trzeba się wysilać, to jej nie w smak. Nie mogę jej szerzej usteczek otworzyć.Ale z butli mojego mleka nie chce, a przecież z butli leci prawie samo.

reklama
U mnie to samo. Ja nawet czasami dokarmiam butlą, a on i tak ciągle głody. Sama już niewiem czy produkuję za mało czy mam takiego żarłoka. A na dotatek jak się dossysa do cyca to nie 15 min. tylko ok 40 min. do godziny i dopiero sam puszcza cyca. A jak mu sama zabiorę, albo uśnie to za 10 do 15 min. i karmię znowu i tak ciąlgle.....

Dziewczynki a ja mleko pije od początku czyli juz dzien po porodzie dali nam zupe mleczną i w ogóle mam mega ochote na mleko i pije ok litra dziennie
takie w butelce szklanej kilkudniowe i wlasnei Olcia 2 dni temu dostała wysypki na buźce, taka kaszka biało0czerwona moja tesciowa mowi że to
trądzik niemowlecy a nei skaza białkowa mam nadzieje .... U mnie położnej nie było grr chyba mają nas w d.... u mojej szwagierki tez nie było a mieszkamy w tym samym rejonie wiec przychodnia ta sama !
Powiem wam ze ja jadam dużó różnych rzeczy oprócz wzdymajacych i słodyczy, i rzeczy konserwowych a mała jakoś kolek nie ma!

Aha czy wasze dzieciaczki tez tak mają że jak tylko pierś wypadnie to jest krzyk i złość, Olcia zaczyna płakać, walic główką w pierś i chwyta w łapki moją piers i
ciagnie sobie do ust - mała złośnica! ;)

Mają, mają...Tylko najgorsze, że Marysia nie zawsze złapie z powrotem brodawkę. Niejednokrotnie przyssie się sama w okolice piersi i efekt jest taki, że mam tu i ówdzie na dekolcie fioletowe znaczki. Oj, ciężko jest jej cokolwiek wyrwać, jak sie już dossie... ::)

Czasem ssie cyca i zaczyna płakać przy tym nie wiem czy może jakiś zapach przejęło mleko i coś jej nie smakuje ? No i jak zaczyna ostro bączyc
przy jedzonku to tez sie wkurza że ja cos rozprasza ;)

Podobno, jak płacze przy ssaniu, to coś tam jej w mleku nie odpowiada. U nas to samo, ale ja juz sama nie wiem, czego ona tak nie lubi. zawsze cos tam po pewnym czasie nie pasuje. Najgorsze, że nie wiem, jak ja nauczyć ssac z butli. Mam w weekend zajęcia, okazało się, że jednak będę musiała trochę chodzić, mleczko w miare możliwości ściągam, próbowalam dzisiaj jej troszkę dac z butli, a ona nie umie z niej ssać. Łyżeczką też nie za bardzo. Nie wiem, jak moja mama sobie z nią poradzi przez cały dzień.

no takczosnek mogl jej nie podejsc :)
Teo jak czasami pusci cysia to tez sie drze straszliwie, a potem "na dzieciola" szuka, az sie boje, zeby sie glowa za mocno nie walnal :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry