reklama

Pielęgnacja maluszków

użyłam roztworu soli morskiej kilka dni temu, gdy widziałam (i słyszałam), że malutkiej przeszkadza jakiś babol, ale był dość głęboko i nie chciałam grzebać w nosku; psiknęłam wtedy sprayem (specjalnym dla dzieci, z małym "psikiem"-nie wiem jak to nazwać) i babolek wypłynął sobie z dziurki:tak:

a co robić z tą dziurką jak odpadnie kikut pępowinowy? Nince odpadł wczoraj (w 15 dobie życia) i zostało takie żółtawe miejsce; gdzieś czytałam, że 3 dni po odpadnięciu dezynfekujemy jeszcze - a jak Wy robicie?

reklama
u nas tez odpadł po 9 dniach i jeszcze dezynfekuje ale widze po 3 dniach ze prawie juz tej skorupki nie ma, a wciagnely wam sie do srodka te pęppuchy czy jeszcze na wierzchu?

Dajecie swoim bobaskom wit. K w mikrodawkach? Mnie to przykazali w szpitalu- od 8 doby do 3 m-ca- więc jutro zaczynamy:-pna języczek

To dla dzieci karmionych piersią - a pierwszą dawkę dziecko dostaje w szpitalu zaraz po urodzeniu.

Dajecie swoim bobaskom wit. K w mikrodawkach? Mnie to przykazali w szpitalu- od 8 doby do 3 m-ca- więc jutro zaczynamy:-pna języczek

To dla dzieci karmionych piersią - a pierwszą dawkę dziecko dostaje w szpitalu zaraz po urodzeniu.

dajemy, dajemy :tak:

a oprócz tego jeszcze wit. D, tez w mikrodawkach; przez cały okres karmienia piersią :happy2:

co to znaczy w mikrodawkach??

Moja Julka dostała zaraz po porodzie zastrzyk z wit K który podobno starcza w zupełnosci. Zamiast zastrzyku mozna podawać kropelki raz na 6 tyg ale wtedy nie ma pewności ile dziecko połknie więc połozne tu zalecają te zastrzyki.

O wit D nie było mowy :baffled:

reklama
Megczka- bo niby ze slonca dziecko sobie samo produkuje, takie tu podejscie:baffled:
no i ty mozesz suplement witaminy d przyjac to przeniknie do mleka...

mnie tez to nie przekonuje, zapytam lekarza to...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry