reklama

Pielęgnacja maluszków

Dziewczyny to mam jeszcze jedn pytank bo mały ma nalotna języku po mleczku i siostra mi mwiła że trzeba dać mu na smoczek |APHTIN żeby mu to zeszło bo jak będzie miał tego nalotu dużo to mu będzie przeszkadzać....
Ale ja nie wiem czy tak małemu dziecku można podać to:eek:
I czy w ogóle na ten nalot trzeba coś stosować????

reklama
Dziewczyny to mam jeszcze jedn pytank bo mały ma nalotna języku po mleczku i siostra mi mwiła że trzeba dać mu na smoczek |APHTIN żeby mu to zeszło bo jak będzie miał tego nalotu dużo to mu będzie przeszkadzać....
Ale ja nie wiem czy tak małemu dziecku można podać to:eek:
I czy w ogóle na ten nalot trzeba coś stosować????
na nalo nic sie nie stosuje- mozna go zetrzec gazą i jesli sie go zetrze tzn. ze to był nalot a nie plesniawki

a na plesniawki podobno aphtin nie jest taki dobry bo powracaja, lepszy jest krem na recepte od pediatry

moja tez ma nalot ale nawet nie scierałam jeszcze - to od mleczka

mam nadz. ze to nieplesniawki;-)

na nalo nic sie nie stosuje- mozna go zetrzec gazą i jesli sie go zetrze tzn. ze to był nalot a nie plesniawki

a na plesniawki podobno aphtin nie jest taki dobry bo powracaja, lepszy jest krem na recepte od pediatry

moja tez ma nalot ale nawet nie scierałam jeszcze - to od mleczka

mam nadz. ze to nieplesniawki;-)
http://www.fotosik.pl

Wczoraj byłam u pediatry, bo moja ma pleśniawki. Dostała lek na recepte i mam przecierać gazą zmoczoną w tym płynie języczek małej.

Malbertka Twoja mała ma typowy nalot od mleczka.

mojej Malutkiej dziś odpadł kikut pepowinki hurrraaaaaaaaa!!!

Moja pomimo 9'tej doby życia nadal ma kikucik. Pediatra powiedziała, ze z pępuszkiem wszystko ok. Ciekawa jestem ile to może jeszcze potrwać :baffled:

A to moze byc tez nalot od mleczka??:eek: Ja nie wiedzialam...i dzwonilam dzisiaj do poloznej pytac co mam kupic na plesniawki:szok: Nie wiem co moja mala ma...ja tego nie odrozniam,jutro przyjdzie polozna to obada.Jezeli tylko nalot to znowu niepotrzebnie kupilam kolejny ''specyfik''i to wcale nie tani...pozaopatrywalam sie tez w przerozne preparyty na kolke,co majatek w aptece za nie zostawilam a jak narazie nie sa mi wcale potrzebne...i bardzo dobrze,tylko,ze to polozna kazala mi kupowac a ja glupia kupowalam.:shocked2:

[QUOTE=mitemil

Moja pomimo 9'tej doby życia nadal ma kikucik. Pediatra powiedziała, ze z pępuszkiem wszystko ok. Ciekawa jestem ile to może jeszcze potrwać :baffled:[/QUOTEMitemil,moja ma 8 dobe i tez jeszcze nie odpadl.....czytalam ze moze nawet do 2 tyg jeszcze siedziec....:sorry:

Moja ma 11 dni i nadal ma kikut suchy ,ale jeszcze nie odpadł:-(.Kurcze wczoraj "zagotowałam " małą i ma troszke potówek co z nimi zrobić ma któraś jakąs radę?

reklama
nie wiem czy tu pisac, mam taki problem- rzepy od pampersów słabo trzymaja zakładaniu, a dziś w nocy nawet jeden całkiem puścił:shocked2:, czy Wy też tak macie?

i jeszcze jedno, jakoś nie zawsze wyczuję Małego i wtedy Starszy Sikawkowy;-) polewa mi podkład, ubranko i pól pokoju:szok:, najczesciej mamy tak w nocy. Chce zeby był czysty przed jedzeniem, a jeszcze nie bardzo krzyczał jeść.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry