reklama

Pielęgnacja maluszków

U Małego kikut odpadł wczoraj w 7 dobie, ale co mnie to stresu kosztowało!! Nie zapowiadało sie, ze bedzie odpadać bo był jeszcze całkiem mocno przyrosniety, az tu nagle wieczorem przy przewijaniu patrze, a tam kikut solidnie naderwany, zywa skórka na wierzchu i lekko krwawi!! Ktoś gdzieś go chyba źle nosił/przytrzymał i mu sie naderwał! Jak to zobaczyłam to sie poryczałam, bo juz wiedziałam dlaczego był taki marudny cały wieczór- po prostu go bolało :-(:-(. Kikut ciagle sie trzymał na małym kawałku i ciągnął :-(.
Na szczescie przy kąpieli mu namókł troche i w nocy przy zmianie pieluchy tryumfalnie wyjęłam kikut z klamerką z jego galotków:tak:. Strasznie przezywam ten pępek.... ech... hormony:eek:

reklama
Te zapchne noski to norma u noworodków bo drogi oddechowe sie oczyszczają mozna nosek oczyszczac ale nie róbcie z tego dramatu i nie stresujcie dzieci.Krostki to podobno tez norma chyba ze ponad tydzien nie schodzą to wtedy do lekarza bo to moze byc alergia.A kikutek jak sie złamie i troche krwi z niego poleci to tez nic nadzwyczajnego dopuki skóra w około nie jest czerwona.

Mam pytanie do MAM CHŁOPCÓW: czy wasi mali faceci tez się tak zasikują bokiem? Mojego Antka muszę przebierać x razy dziennie bo co położę go na boczku to od razu zalany - nie wiem czy pieluchę żle zakładam czy coś trzeba z siusiakiem "poukładać" - macie tak? A może jest na to jakiś sposób? Używamy pampersów 2:eek::eek::eek::eek:

Mój mały też tak ma:-D Dziś w nocy dwa razy go przebierałam. Nie wiem jak on to robi, zwłaszcza, że często ma mokre plecy:laugh2: Ale widać taki już urok naszych chłopaczków. Jakoś przeżyjemy:-)

wy tu o sisianiu chlopaczkow a moja Amelka wczoraj nakupkala nie do pieluchy tylko w nogawke spioszkow:eek::-Dtak sie wiercila ze wsio wylecialo.a ze bawilam sie z nia i lezala na moim brzuszku to i ja oberwalam heheh:-D

ja slyszalam,ze te Leko nie najlepiej sie sprawdzaja i nie ma jak spirytus i patyczki owiniete gazikiem. tylko tak mozna dotrzec naprawde gleboko i skuteczne wysuszyc kikut. u nas bardzo szybko odpadl i nic sie nie paskudzilo...No ale jak kto woli. nam tak polecili robic w szpitalu i okazalo sie skuteczne.
pozdrowionka

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry