reklama

Pielęgnacja maluszków

Po jakim czasie po odstawieniu mleka i przetworów powinny zejść pryszcze z twarzy w przypadku skazy?

Aga- a lekarz potwierdzil ze u coreczki skaza bialkowa?

u Mojego za uszkami sa krostki czerwone, i nawet na malzowinach,i troche na buzi nie schodza od paru dni wiec to moze byc to, mam wizyte za 3 dni u lekarza to mam nadzieje doradzi co robic...
narazie nie jem mleka i jego przetworow od wczoraj i nic sie nie poprawilo, tyle ze nowych nie ma
ale jak Rubi mowi to moze byc wysypka niemowleca po prostu
moze nie powinnam panikowac?

Aneczka- a moze tak nagle ta skaza sie pojawic w 6tym tygodniu, a wczesniej zero objawow:confused:

reklama
MEWA ja w środę byłam u lekarza - a we wtorek już się żegnałam z jogurtem - bo byłam przekonana, że to alergia. Antek ma krostki na buzi i za uszami - czasem bledną ale jak np. płacze czy sie spoci robią się bardziej czerwone a na niektórych są takie ropne wypryski/prosaki. Lekarka mi powiedziała, że na alergię jej to nie wygląda i mam jeść wszystko -a Antek naprawdę wygląda nie najlepiej - jakby miał trądzik młodzieńczy:baffled::baffled::baffled:

MEWA ja w środę byłam u lekarza - a we wtorek już się żegnałam z jogurtem - bo byłam przekonana, że to alergia. Antek ma krostki na buzi i za uszami - czasem bledną ale jak np. płacze czy sie spoci robią się bardziej czerwone a na niektórych są takie ropne wypryski/prosaki. Lekarka mi powiedziała, że na alergię jej to nie wygląda i mam jeść wszystko -a Antek naprawdę wygląda nie najlepiej - jakby miał trądzik młodzieńczy:baffled::baffled::baffled:
U mnie jest dokładnie to samo :tak:
Już nie mogę patrzeć na tą biedna pryszczata buzię :-(
Przypisała Ci jakąś maśc albo powiedziała czym to przemywać??

Mewa do końca nie potwierdziła że to skaza, ale mam na 2-3 tygodnie odstawić produkty mleczne i po tym okresie spróbować znowu powoli wprowadzać:tak: Moja mała ma obsypaną całą twarz, uszy i główkę tak od poprzedniej niedzieli ale akurat w poprzedni weekend troche zaszalałam i zjadłam dużo różnych rzeczy(kukurydza, pomidory, ogórki, lody waniliowo orzechowe i trochę ciastek w czekoladzie) i teraz sama nie wiem czym tą moją Julenkę tak załatwiłam :-(

Aga u mojej Alicji dokładnie to samo mam! dokładnie, uczulenie może utrzymywac się nawet tydzien po odstawieniu alergenu.
od dzis znowu zaczynam dietę NIC
zal mi mojej kruszynki

a dzis po 3tyg odpadł kikucik;-)

Ostatnia edycja:
Mju- no wlasnie to samo ma moj biedaczek, za uszkami, na uszkach , troche na buzi...
mam nadzieje ze to tez po prostu wysypka,
wczoraj nic z nabialu nie jadlam i nowych krostek nie ma, ale macie racje - calkowiecie nei bede odstawic, moze troche mniej bede jesc bo fakt ze przesadzalm,

tez tak jak ty Aga- ostatnio sie napychalam wszystkim, moze wlasnie cos zaszkodzilo

widze ze to potoczny problem taka wysypka
no nic, mam nadzieje ze to nie skaza, ciekawe czy angielski lekarz wogole o czyms takim slyszal;-)

Tfu, tfu, tfu wypluc ale u nas zadnych wysypek:-DJa od poczatku stosuje mala diete tyczaca sie typowych alergenow bo kazde z moich dzieci bylo i jest na cos uczulone. Tak wiec nie jem cytrusow, bardzo ograniczylam nabial ale nie calkowicie, jem np. chleb z serem ale nie codziennie. nie jem rzeczy kwasnych, ciezkostrawnych bo Miloszek ma bardzo delikatny brzuszek. Wystarczylo ze zjadlam 5klulek winogrona i nad ranem byl pisk. Takze narazie bardzo powoli wprowadzam nowe rzeczy jak mam ochote na gruszke np. to wpierw gryze maly kawalek zeby sprawdzic czy mu nie zaszkodzi. Cizeko sie troche dostosowac do tej dietki zwlaszcza ze uwielbiam wszelkie zakazane w tej chwili owoce ale coz Miloszek wazniejszy;-)

reklama
dziewczyny ja juz tez zdurnialam z ta wysypka.wychodzi mi bardziej na ta skaze bialkowa.mala ma wysypke na uszkach,na glowie,calej buzi i pod buzka tak troche na szyjce:zawstydzona/y:do tego taka cucha skorka na brwi.po kapieli w oliatum troszke przygasa ale zaraz po karmieniu robi sie znowu bardziej widoczne:zawstydzona/y::dry::baffled:i ma juz to ok 2-3 tyg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry