reklama

Pielęgnacja maluszków

Dziewczyny help, czy kupka o zapachu kwaśnym i lekko ciągnąca się to alergia na jakiś produkt?? marcel ostatnio ma takie kupki, zero wysypki na twarzy czy gdzieś tylko te kupki, poza tym ciężko mu je zrobić szczególnie nad ranem budzi się biedak i nie może zrobić... nie wiem co odstawić, ograniczyłam narazie nabiał do minimum :/ w poniedziałek przyjść ma położna może coś podpowie bu :(

reklama
dziewczyny ja juz tez zdurnialam z ta wysypka.wychodzi mi bardziej na ta skaze bialkowa.mala ma wysypke na uszkach,na glowie,calej buzi i pod buzka tak troche na szyjce:zawstydzona/y:do tego taka cucha skorka na brwi.po kapieli w oliatum troszke przygasa ale zaraz po karmieniu robi sie znowu bardziej widoczne:zawstydzona/y::dry::baffled:i ma juz to ok 2-3 tyg

Jakbyś mojego Antka opisała - nie wiem tylko jak z główką bo włosy zasłaniają.

KARINCIA lek nic nie kazała z tym robić.

Ja jednak myślę, że to nie alergia, bo to znika np. na dworzu, bardziej staje się widoczne jak mały się spoci, poza tym z tego co kojarzę (ale mogę się mylić bo nie mam doświadczenia w alergiach - Anielka puk, puk nic nie ma) przy skazie to policzki sa z krostkami ale jeszcze tak jakby pociągnięte lukrem, błyszczące... sama już nie wiem - teraz będę na wizycie w piątek (dopiero) to zapytam raz jeszcze.

to ja już głupia jestem zupełnie - moja Nuśka też ma takie delikatne pryszczyki na twarzy, za uszkami i na szyi; czasem są blade i ledwo widoczne, a czasem czerwienieją; pediatra zbagatelizowała tą wysypkę i na odchodne powiedziała, że jak nas będzie niepokoić, to mamy się pokazać (i nie wiem o co jej chodziło, bo dlaczego niby nie mogła się wypowiedzieć w temacie podczas ostatniej wizyty..?); i nie wiem czy iść ponownie do niej czy nie...

Mój Marcel na skazę dzidziczoną (mąż ma alergię na białko). Ma wysypany cały policzek i płatek uszka. Najpierw były krostki a teraz już mu sę goi pomalutku i na taką szorstką buzię. lekarz najpierw kazał nam czekać aż zejdzie, ale jak mu powiedziałam, że mąż ma do tej pory skazę to od razu zmienił nam mleko na Bebilon Pepti. Po tym mleczku skaza schodzi ale za to mały strasznie mi wymiotuje i ulewa:( Jutro znowu idę z nim do lekarza...

u nas sie niestety nasililo z krostkami dzis:-( wczoraj troche na buzi mial a teraz juz cala buzia, na uszkach i za uszkami i nawet glowka gdzieniegdzie pokryta kaszka taka,

i do tego bardzo marudny jest ,
moze go to swedzi?

Monika- tylko jedna stona twarzy u Marcela obsypana?

u nas sie niestety nasililo z krostkami dzis:-( wczoraj troche na buzi mial a teraz juz cala buzia, na uszkach i za uszkami i nawet glowka gdzieniegdzie pokryta kaszka taka,
a więc u mojej córci jest tak samo! połozna własnie wyszła kazała odstawić mi masło i zmniejszyć ilosc bułek i chleba wiec od dzis racja głodowa suchy chleb i woda:-D:wściekła/y::-D:wściekła/y:
mała kapie w nadmanganianie potau i buźke tez jej tym przemywam

a więc u mojej córci jest tak samo! połozna własnie wyszła kazała odstawić mi masło i zmniejszyć ilosc bułek i chleba wiec od dzis racja głodowa suchy chleb i woda:-D:wściekła/y::-D:wściekła/y:
mała kapie w nadmanganianie potau i buźke tez jej tym przemywam
ja tez dzisiaj dostałam polecenie,żeby co druga kąpiel kąpać mała w nadmanganianie

reklama
dziewczyny z UK,
nie wiecie czy mozna tu kupic nadmanganian potasu?

chyba lepsze to do przemywania tradziku noworodkowego niz polecana tutaj przegotowana woda:baffled:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry