reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Dzziuchy poradźcie jak wy robicie na spacerach? bo moja dziś ubrana króciutko i nogami macha - mam jej smarnąć ciałko filtrem? i jakim 30? czy wyżej/niżej? bo na razie osłaniam ją tetrą, bo sie boję słonka, ale jak mi się uda wyjść między 10-11 a nie o 12-13 to bym chciała jej troche promyczków wpuścic na troszeczkę...

A masz jakiś krem z filtrem? Bo ja chciałam kupić, to mi w aptece powiedzieli, że dopiero od 3 roku życia, a póki co smarować grubo kremem dla dzieci.

reklama
Dzziuchy poradźcie jak wy robicie na spacerach? bo moja dziś ubrana króciutko i nogami macha - mam jej smarnąć ciałko filtrem? i jakim 30? czy wyżej/niżej? bo na razie osłaniam ją tetrą, bo sie boję słonka, ale jak mi się uda wyjść między 10-11 a nie o 12-13 to bym chciała jej troche promyczków wpuścic na troszeczkę...

A masz jakiś krem z filtrem? Bo ja chciałam kupić, to mi w aptece powiedzieli, że dopiero od 3 roku życia, a póki co smarować grubo kremem dla dzieci.

Ja smaruje mleczkiem Nivea Sun Baby od 3-ego miesiąca
Edit a no i faktor 50+ bo tylko taki wyoki byl od 3-ego m-ca:)

Ostatnia edycja:

Jest sporo kremów z filtrem- nivea np.Ochrona przeciwsłoneczna - NIVEA

i mam linka którego dawała kaja

MLECZKO PRZECIWSŁONECZNE DLA DZIECI i NIEMOWLĄT SPF 20 - Lavera - naturalne kosmetyki wegańskie bez konserwantów, pielęgnacja twarzy dzieci, zapalenie skóry, alergie, wrażliwa i sucha skóra

Nie wiem czy w dobrym watku , najwyzej przezucicie

Jak ubieracie wasze pociechy na dwór jak jest powyzej 20stopni????

No moja równiez ma takie krostki czerwone, najbardziej na pleckach, czasem na buzce jej wyskoczą . A te na pleckach to ma juz dosc długo i lekarz powiedział ze to od proszku no ale to by wtedy nie miała ich na całym ciałku????

Malwina u mnie dziś 23 stopnie ale wiaterek mam - mala wyszła w bluzeczce z krótkim rękawem (pod tym cieniutkie body na ramiączka) i spodenki do kolan, a na główce chusteczka - choć jak w wózek nie wieje to jej zdejmuje-tylko jak ją wyciągnęłam żeby sobie popiła to chustke miała na główce. Miała skarpetki,ale potem zdjęłam żeby sobie machała nóżkami:) jak spi to kocykiem nożki przykrywam

Najważniejsze, żeby filtr był mineralny a nie chemiczny. No i zeby nie zawierało niedozwolonych substancji (Kaja liste wklejała - link). Ja jeszcze nie kupiłam ;-)

Tez sie zastanawiam, jak go ubierac - wydaje mi sie, że go przegrzewam...

Szukam tez czapeczki ze szmatki, która nie będzie go grzała, a osłoni od słońca.

U nas było 20 stopni i Bartek miał body z długim rękawem, cienkie spodenki i skarpetki. Na główce cieniutką czapeczkę.
Jak zasną, to przykryłam go lekkim kocykiem.
Co do kremów z filtrem, to my mamy NIVEA - Krem ochronny na słońce, faktor 30. Ma filtry mineralne i może być stosowany u niemowląt.

reklama
Dziewczyny ale mi Olka wysypało...... masakra, plecy, brzuch, główka( na twarzy prawie nic), chyba raczej to reakcja na jagody bo przeciez on nie miał nigdy potówek i tak nagle by tyle wylazło? Fakt ze sie posi cholerni teraz, szczególnie przy jedzeniu główka no i jak spi to czasem plecki ma mokre, nie wiem co z tym robic:no::no:

Do góry