reklama

pieluchy wielorazowe

dalka na stronie sklepu pieluszkarnia.pl wszystko jest fajnie opisane. Ile, czego, dla kogo itp. Większość sklepów internetowych sprzedających wielo ma takie poradniki.

Dziewczyny, do prania wielo, szczególnie z pul-em nie powinno się używać środków zawierających mydło, ponieważ zatłuszcza ono materiał, przez co pieluszki tracą chłonność. Żeby je odtłuścić trzeba namoczyć je w płynie do mycia naczyń a potem wyprać i dokładnie wypłukać.

Ostatnia edycja:
reklama
dalka
Dziewczyny, do prania wielo, szczególnie z pul-em nie powinno się używać środków zawierających mydło, ponieważ zatłuszcza ono materiał, przez co pieluszki tracą chłonność. Żeby je odtłuścić trzeba namoczyć je w płynie do mycia naczyń a potem wyprać i dokładnie wypłukać.

A co ma pull do prania w mydle, on przecież ma za zadanie nie przepuszczać wilgoci. Jeszcze mi się coś takiego nie zdarzyło, używam mydła w płynie więc wszystko się pięknie wypłukuje.

z tego co wyczytałam na innych pieluchowych forach to mydło jest najbardziej szkodliwe dla warstwy mikropolaru, suede i wkładów chłonnych, bo rzeczywiscie zatłuszcza materiał i jest gorsza chłonność. ale jeżeli się porzadnie wypłucze to nie powinno byc problemu. ja jednak stawiam na proszki do prania bez zmiękczaczy dla dzieci i odkażacz.

Dziewczyny wiem, że pewnie już jesteście znudzone odpowiadaniem na podobne pytania, ale ja kolejna przyszła zielona mama mam prośbę o wytłumaczenie jak krowie na rowie, bo tak czytam czytam i mętlik w głowie...

Znalazłam na allegro takie pieluszki Pieluszki wielorazowe AIO Minky / bambus 10 szt. (1283369237) - Aukcje internetowe Allegro są one tańsze niż te na pieluszkarni, czy w związku z tym są gorsze ? I czy taki zestaw wystarczy na początek, a może wystarczy dokupić jeszcze wkłady bambusowe np 10szt, bo z tego co zrozumiałam to często wymienia się właśnie ten wkład, a pieluszkę można prać raz na 2-3 dni, podoba mi się ta idea oszczędność, środowisko i to, że pieluszki są naturalne, ale tak się zastanawiam czy taka przerażona zielona mamusia bedzie miała głowę do tego :)

Dziękuje za odpowiedz.

Witam serdecznie

Chciałbym przyłączyć się do dyskusji z takim zapytaniem...
Widzę że podstawowym problemem w pieluszkach tetrowych jest ich pranie prasowanie i suszenie.
Czy korzystały by Panie z nich gdyby firma przyjeżdżała co drugi dzień w dogodnych dla Pań godzinach odbierała zabrudzone już pieluszki i od razu wymieniała je na czyste, pachnące i wyprasowane?

Z góry dziękuję za odpowiedz,

Witam dziewczyny:-)
Jak widać spodziewam się bliźniaków i jestem baaaaardzo zainteresowana takimi pieluszkami. Starsza córka jest na jednorazówkach od których nie mogę jej odzwyczaić:no:. Żadne z moich dzieci nie miało problemów z odparzeniami ale bliźniaki wiadomo skórka może być o wiele delikatniejsza bo mogą być wcześniakami. Oczywiście poruszę wątek ekonomiczny bo to jednak wszystko x2.Wrzucenie codziennie wieczorem pieluch do prania nie powinno być znacznym problemem a i tak są ubranka do prania. Przeczytałam cały wątek i nie znalazłam "bliźniaczej" mamy. Jak myślicie ile potrzeba takich pieluch przy bliźniakach? Myślałam o kieszonkach

reklama
Witam ja co prawda jeszcze nie urodziłam i nie mam dzieci ale będe prubować z wielorazówkami , pierwszy tydzień planuje na pampersie - bo nie wiem jak sie bede czuła i w jakiej będe formie a po tygoniu planuje zacząć pieluchować , na początek zamówiłam 2 otulacze i mam 60 pieluch tetrowych :) nie chciałam kupować wiecej bo nie wiem jak sie sprawdzą - pożyjemy zobaczymy :) mam nadzieje że mi sie uda że nie odpadne za szybko :)

znalazłam fajną - tak mi sie zdaje aukcje http://allegro.pl/pieluszki-wielorazowe-minkee-bambus-zestaw-3-szt-i1387274689.html jak myślicie opłaca sie i czy sa dobre ?? może bym jeszcze takie dokupiła ?? bo w sumie z 2-ma otulaczami może być cięszko no i powiedzcie czy wam to tak gładko poszło czy były jakieś problemy na początku ?? ja bym chciała ale troche sie boje że nie podołam :( dziewczyny na wystaranych mówiły że one na pampersach będą jechać a inne mówiły że próbowały - ale one chyba sama tetra+ folia i że sie poddały bardzo szybko :(

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry