reklama

Pieluchy wielorazowe

Ewula moze i sprobuje do coolababy wlozyc wklady male me i zobacze co bedzie: )

no i kupilam wonderoos v2 minkee i grovia aio - ciekawa jestem tej grovii niesamowicie wonderosy znam ponoc jedne z najlepiej chlonnych pieluch . no i zobaczymy.....

a ja dzisiaj spie...... wrzucilam do pralki co popadnie myslacze same wklady tam sa.....i na 90 st z kwaskiem.......

po praniu wyciagnelam poza wkladami:

flipa- idealny stan pula nic sie nie stalo, gumki w porzadku
2x itti bitti sio podejrzewam ze rowniez bez zmian - niestety pula nie da sie podejrzec ale gumeczki okey
chinke - stan jak przed praniem
i otulacz małe me......- doslownie szmaticzka.......pul rozwarstwiony ze go nie widac a gumki przestaly byc gumkami :(:(

po takim wypadku widac co trwale

reklama
Reniuszek, ale pech... Dobrze, że jednak większość jest w całości. Ja mam postanowienie nie kupować więcej, ewentualnie na bazarku, bo jednak troszkę się uzbierało i starcza mi pieluch na 3 dni. Zobaczymy co wyjdzie z tego postanowienia... Zawsze można prać raz na 4 dni, będzie oszczędność wody i prądu ;-)

Do_ti, jak wpiszesz w googla małe Me, to pierwszy link.

Przetestowałam pieluszki małeMe chyba już na każdy możliwy sposób.
Zakupiłam 2 otulacze i 4 wkłady .

A jakbym przeszła na system otulacze i wkłady (w tym przypadku mam stosy tetry, dokupiłabym jeszcze jakieś polarki, żeby wilgoć od pupy odciągały, papierki na kupsko) to jak myślisz, ile powinnam mieć na składzie (prałabym tak co 2 dni)

A jakbym przeszła na system otulacze i wkłady (w tym przypadku mam stosy tetry, dokupiłabym jeszcze jakieś polarki, żeby wilgoć od pupy odciągały, papierki na kupsko) to jak myślisz, ile powinnam mieć na składzie (prałabym tak co 2 dni)

Jak chcesz otulacze i wkłady to już nie kupuj papierków ,bo z mikropolaru wszystko pięknie schodzi w zimnej wodzie.Małe Me ma wkłady sucha pielucha właśnie z mikropolaru i dla mnie to genialne rozwiązanie.
Po prostu zawijasz złożoną tetrę w ten mikropolar i git .
Ja osobiście nie używam tetry ,bo mam wkłady z mikrofibry w ilości 60 sztuk ,ale na mikrofibrę zakładam te wkłady sucha pielucha z mikro i super spełniają swoją rolę.W takiej sytuacji nie używam już polarków.Zawsze stosuję albo jedno ,albo drugie.;-):-):-)

tu są wkłady chłonne
wkłady do otulaczy

a tutaj te sucha pielucha
wkładki sucha pielucha

Co do ilości to u mnie idzie średnio 10 na dobę tej chwili.;-)

a mój m powiedział wczoraj, że nie jest przekonany do wielorazówek i nie będzie ich używać :no:
rozmawiałam z nim na ten temat i był za
fortuny nie wydałam, ale tak policzyć z wkładami to ponad 400zł :wściekła/y:
nie mógł tego powiedzieć od razu nim zaczęłam zakupywać:dry:

kochane poratujcie
nie mam czasu przy małej na poszukiwania
co muszę kupić do prania pieluch ?????????

Zuzolka przekroczyła 3kg
Będę miała powrót do wielo może już się mieści:happy:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry