jak rodziłam w 2006 roku to za urodzenie dziecka ZUS dawał 1000zł(jeśli dochód na członka rodziny nie przekraczał 504 zł i tu moje pytanie czy teraz też ZUS daje te pieniądze,nie moge nic znależc na necie a u mnie w mieście to za bardzo sie nic nie dowiem,ponieważ informacji udziela a raczej nie udziela bardzo niemiła pani od której nic sie nie dowiem!!! prosze o pomoc !
reklama
demsik
Fanka BB :)
Chodzi o becikowe - tak dostaje się.Tu na forum jest juz temat o becikowym i tam bardzo fachowo przyszły tatuś wszystko wyjaśnił.Pozdrawiam
demsik
Fanka BB :)
jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
kochana to jest becikowe?? ja dosteje rente od 10 lat, w zusie jestem dobrze znana, ale kiedy sie spytalam czy cos dostaje sie na bobo poinformowano mnie tylko o becikowym...nie chodzi mi o becikowe które w moim miescie wyplaca opieka spoleczna tylko chodzi mi o pieniadze które wyplaca zus z tytułu urodzenia dziecka!
K
króliczątko
Gość
Podobno dostaje się zapomogę jednorazową od opieki społecznej. Proponuje dowiedzieć się bezpośrednio w urzędzie. Papiery są te same jak na rodzinne tylko gdzie indziej zaznacza się w okienku. Rzeczywiście żeby to otrzymać trzeb mieć jakiś śmiesznie niski dochód. To co innego niż becikowe.
K
króliczątko
Gość
Co z oburzenie????????
Z ZUSU nic się nie dostaje bo to nie on pomaga ubogim i nie wypaca żadnych zapomog analizując zarobki. MOPS to organizacja pomocy biednym. ZUS moja droga zajmuje się czym innym. Zapraszam na jego strony internetowe.

reklama