reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze Buciki:-)

no dokładnie tak jak piszesz :) 1,5 cm to i tak spory zapas, mysle ze maxymalny. Nikomu nie byłoby wygodnie chodzic w kajakach :D tym bardziej naszym dzieciaczkom.

reklama
pewnie ze zobaczymy :)
Zmierzylam specjalnie, OLis ma nozkę tak jak jest zaznaczone na wkladce ze mają byc paluszki a potem jest dalej wkladka, od duzego paluszka (narysowanego na wkladce) do konca wkladki jest 1,5 cm. Nie kupowalam butow zeby starczyly na niewiadomo ile, kupilam takie jakie polecila baba w sklepie, na ile starczą nie wiem, po prostu je kupilam i tyle :)

no ja podobnie kupowałam - wg miarki w Bartku na alę powinno byc dobre 21, ale jak oglądałam różne buty 21 to różniły się o prawie 5 cm wielkością na oko. I Ala najswobodniej chodziła właśnie w tych największych w które spokojnie moge włożyć palec za piętą jak są niezapięte.

Ja jakoś nastawiłam się że buty będą drogie, tym bardziej ze z Alutki temperamentem zmierzenie 3 par to maks co jest w stanie wytrzymać :) i musze jmieć jakiś skle gdzie jest spory wybór. Dlatego kupowałam w Bartku.

Juluś smiga narazie w butach po Zuzi z BOTI. Dałam za nie 40 zł (teraz tez chyba po tyle są) i są swietne. A ze Zuzia założyła je dosłownie moze 5 razy to nie bede wariowac ze kazdemu dziecku sie inaczej nozka układa, no bo w sklepie przeciez tez inne dzieci buty mierza, a po kilku razach but sie nie wyrobi jakos specjalnie. Pozatym własnie z doswiadczenia wiem ze za kilka tygodni bede musiala jakies trampeczki kupic bo w tych za cieplo bedzie. Na jesien to juz sie nastawiam ze buty musze kupic, bo moim dzieciakom okropnie szybko noga rosnie, jeszcze nigdy nie starczyły buty z wiosny na jesien i odwrotnie.

Uleńka, Agafka - buciki przesliczne, ale cena dosc wysoka, ja zawsze sie nastawiam na dobre i drogie (jak dla mnie)buty na zime bo moje dzieci po kolana w sniegu chodza a wiosna, lato , jesien to tanim kosztem;-)

Mama - super Ci sie udało buty kupic, lubie firme Mc Arthur, zawsze na zime kupuje z tej firmy, wg mnie super.

no ja podobnie kupowałam - wg miarki w Bartku na alę powinno byc dobre 21, ale jak oglądałam różne buty 21 to różniły się o prawie 5 cm wielkością na oko. I Ala najswobodniej chodziła właśnie w tych największych w które spokojnie moge włożyć palec za piętą jak są niezapięte.

Ja jakoś nastawiłam się że buty będą drogie, tym bardziej ze z Alutki temperamentem zmierzenie 3 par to maks co jest w stanie wytrzymać :) i musze jmieć jakiś skle gdzie jest spory wybór. Dlatego kupowałam w Bartku.

dokladnie ja tak samo. W mojej miescinie nie kupuję bo nie dam 120 zł za firmę mniej znaną, wolę dolozyc i miec Bartki. Ja teraz chodze jak chodzę ale Olinkowi zawsze kupię. Fakt faktem teraz mam zielone swiatło od męża bo ja nie zarabiam juz a moje konto niedawno stopniało ;/ gdybym nie miala kupilabym tansze rzecz jasna. Korzystam poki mogę a dzis to juz wogole mąż zaszalał z nami....muszę go usciskac w nocy :) Nawet i ja spodnie w H&M takie Sindbady długie dostałam ;p

wczoraj kupiłam Kubie adidasy i też kupujemy ok14 cm ,a butki mamy takie 87_986832838.jpg
jeszcze w weekend pojedziemy mu kupić kalosze i może jakieś trzewiki :)

fajne buciki to widze ze Marcelos az takiej małej stopy nie ma tylko Antoniusz wyskoczył daleko ponad norme :D Marcelowi kupiłam ostatnio buciki na 14,5 cm wkladki i ma 1 cm zapasu.

reklama
Super... Jaki będzie elegancik... Ja ostatnio kupiłam 2 pary trampeczek w Coccodrillo i za obie pary zapłaciłam 26 zł :)))

Do góry