Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
moj synek ma 4 miesiace, dzis dałam tzn próbowałam dac małemu pierwsze jedzonko ze słoiczka marchewke z ziemniakami. niestety wszystko wypluwał, przy tym byl bardzo wesoly i jak widział zblizajaca sie lyzeczke otwierał buzie, czy ja mu zle podawałam czy tak na poczatku zawsze jest?
zgadzam się z poprzedniczką ...
dziecko ma czas... próbuj pomalutku - dziecko zdąży jeszcze najeść się "dorosłego" jedzenia...
w tym wieku ma jeszcze odruch wypychania językiem - ten odruch zanika ok 6 mca i wtedy karmienie łyżeczką jest bardziej wydajne.
Na początku w posiłkach jest więcej zabawy niż jedzenia Twój synek jest nim zainteresowany, jednak jeszcze nie wie o co w tym wszystkim chodzi Próbuj powoli, nic na siłę.
Co do tego kiedy zaczynamy podawać jedzenie maluszkom - to kwestia indywidualna dzieciaczków. Jednemu niemowlakowi w 4 miesiącu wystarczy sam cycuś lub mm, dla innego będzie to zbyt skąpa dieta. Schematy żywienia są wymyślone na oko, wiadomo, że każde dziecko jest inne i nie każdemu podpasuje.