reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Tak mi zal biednych chorowitkow :-(

a co do USG Ninki, to wszystko ok - prawy gruczol rzeczywiscie powiekszony ale bez zadnych zmian. nie wolno jej jesc drobiu, a jajka tylko wiejskie z pewnego zrodla. i obserwowac

reklama
A my wrócilismy od alergologa ... Dawid dostał leki typowe dla alergików ... allergocron do oczu + biodacyne ( antybiotyk bo mu ropieją ) ... cronosol do nosa ... i zwiekszona dawka ketotifenu 2x 5 ml ... po wywiadze rodzinnym stwierdziła, że jest bardzo duze prawdopodobieństwo ze to jest alergia, ale musimy czekac ... jesli leki zadziałają to wiemy co jest, ale nie wiemy na co ;) ... za tydzien kontrola

Zdrówka dla wszystkich małych, wiekszych i dużych chorowitków :tak:

A Katce nakopie do tyłka ... ja Ci dam ... nu nu ... tylko spróbuj przestać pisac ... :-p

no właśnie Katka "nu,nu":tak:!!!
Dziewczyny tak mi żal chorych dzieciaczków. Dużo zdrowia dla wszystkich.
Mam nadzieję, że Dawidkowi lekarstwa szybko pomogą.
Moja Gosia ma skazę białkową i alergię na banany. Co jakiś czas próbujemy wprowadzać coś mlecznego, ale do tej pory niestety jak tylko coś więcej zacznie z nabiału jeść to zaraz wysypka na rączkach się pojawia i odstawiamy. Na szczęście nie jest to jakaś bardzo dokuczliwa alergia pokarmowa (tfu,tfu) choć ja bardzo lubię nabiał i dużo go jem i czasem się zastanawiam tak jak Kajenka, czy daję Gosi wystarczająco zróżnicowane produkty do jedzonka.

Gufi ciesze sie, ze z Ninka wszystko w porzadku:-)

Moniqo oby leki szybko pomogly:tak:

Blubery moja Paule z dotychczas przetestowanych produktow najbardziej uczulilo mleko i... buraczki:dry:
Je 3 gatunki owocow, 6 warzyw, 2 mies i zoltka jaj przepiorczych ("az" 3 tygodniowo:dry:). Moze pic tylko jedna wode- Zywca (proby wprowadzenia innej zawsze konczyly sie biegunka:baffled:).
Na szczescie gluten przeszedl, ale na chleb musimy bardzo uwazac, zeby nie bylo dodatkowych ziaren, nie byl na zakwasie itd..
Do tego dochodza problemy z zuciem pokarmow i czesto sie krztusi az do wymiotow:no: Dlatego nie dostaje zadnych kanapek, wedlin, nic twardego, czego nie mozna zmiazdzyc jezykiem:no: nawet kasza manna ja podraznia:-(

Na szczescie lubi i chetnie pije Nutramigen, ktory wciaz jest podstawa jej menu.

Choc jest bardzo szczupla to nie wyglada na niedozywiona, ma mnostwo energii, ale... kto wie, czy nie bedzie miala problemow z koncentracja, z nauka itp:baffled:

Nie pisze tego, zeby sie uzalac (choc tak to moze wygladac), ale zeby Cie uspokoic, ze Twoja Gosia jeszcze tak zle (tzn. skapo skladnikowo) nie jada. Poza tym jest tyle ciezko chorych dzieci dookola, ze grzechem byloby zbytnie narzekanie na choroby Pauli.

Moniqa caluski dla Dawidka mam nadzieje ze leki zadzialaja :-):-)
dziewczyny kiedys rozmawialam z lekarzem bo moje dzieciaki tez mialy alergie na mleko i dowiedzialam sie ze utrzymuje sie zwykle drugiego roku zycia , moim naszczescie przeszla po wprowadzeniu pokarmow mlecznych nie maja zadnej reakcji organizmu MAM NADZIEJE ZE WASZYM TEZ SZYBKO PRZEJDZIE:tak::-):-):-)

Monia...mam nadzieję że leki pomogą Dawidkowi i już nie będzie się dziecko męczyło...
A jak robiliście panel pediatryczny to czy wyszło Dawidkowi uczulenie na pyłki ??

reklama
Napisalam to wczoraj na " pogaduchach", ale dziś się powtórzę dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków:tak:. Bardzo mi szkoda tych naszych dzieciaczków.:-( te alergie choroby niech idą precz:wściekła/y:.

Do góry