reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Ja na potowki dostałam Pimafucort i oczywiscie stosuje sie takie mascie w sytuacjach absolutnie koniecznych,np tak jak Katka pisze,ze nie chce to zejsc.Ja mysle,ze rzadko stosowane i w małych ilosciach nie zaszkodzi.Ja zastosowałam to tylko raz i nigdy wiecej nie musiałam:tak:A na potowki ze srodkow naturalnych najlepsza kapiel w krochmalu lub zasypka z krochmalu ale to na pewno katka wie:tak:i od tego kazda mama chyba zaczyna leczenie.

reklama
Wieczorem tesciowa wygonila mnie do laryngologa i chwala jej za to! Diagnoza: ropne zapalenie migdalkow z 'przerzutami' do nosa i krtani:baffled:. Na wlasna reke nie do wyleczenia a z dnia na dzien byloby coraz gorzej (a wg lekarza juz jest tragicznie:no:) Przepisal torbe lekow, w tym antybiotyki i za 10 dni mam sie pokazac do kontroli. Najgorsze, ze jest to zakazne, przenosi sie droga kropelkowa i musze bardzo uwazac podczas kontaktu z dzieckiem:-(
W sobote ominie mnie fajna imprezka, ale diabli z nia, zeby tylko szybko przeszlo, bo teraz jest masakrycznie:no:

Duzo zdrowka wszystkim zycze! :tak:

Choroby precz!!! :crazy:

Katka właśnie czytałam "Twojego maluszka" i tam jest napisane tak:
"Objawy potówek: - małe czerwone grudki, które mogą pojawić się wszędzie: najczęściej występują na karku, szyjce, plecach oraz brzuchu. Przy właściwej pielęgnacji znikają po kilku dniach.
Co robić?
- wietrz mieszkanie
- pozwól malcowi kilka razy w ciągu dnia leżeć tylko w pieluszce
- nie przegrzewaj brzdąca, ubieraj go w przewiewne ubranka z bawełny
- przez kilka dni kąp maluszka w nadmanganianie potasu (dorzuć do wody 2 kryształki, aby była bladoróżowa) lub w łagodzących preparatach do kąpieli (np balneum hermal cena 29 zł)
- gdy malec ma potówki nie stosuj żadnych kremów ani maści leczniczych, wystarczą te do codziennej pielęgnacji (np bepanthen 14 zł)
Koniec cytatu;-)

Katka jest tam jeszcze o różnych innych objawach chorób z wysypkami jak chcesz odezwij się do mnie na priv to zeskanuję ten artykuł i Ci go prześlę:tak:.

U nas Gosi znów powięszyła się wysypka na rączkach więc trzeba zaostrzyć dietę ehh:baffled::wściekła/y::-(
Dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków dużych i małych:tak:

Musialam niestety podac malemu antybiotyk :-(wieczorem wystapila goraczka i kaszel sie nasilil ,dostal tez antybiotyk do noska .Ze mna troche lepiej ,ale jestem juz tak przemeczona ze dzis zaspalam i corka nie poszla do szkoly:szok: no i byl wielki placz rano:zawstydzona/y:zla bylam sama na siebie :wściekła/y:
Kajenko Duzo Duzo Zdrowka (w aptece sa specjalne maseczki jak maly byl malutki to zakladalam coreczce jak byla chora zeby go nie zarazila no i zdaly egzamin)

Matko dziewczyny co się dzieje:confused::szok::szok:
CHOROBY PRECZ A KYSZ !!! POSZŁY!!!!
ZDRÓWECZKA DLA WSZYSTKICH CHOROWITKÓW I TYCH MAŁYCH I TYCH DUŻYCH:tak:
Niestety u nas też nie lepiej. Byłam wczoraj na kontroli z Natalką u niej w porządku. Zbadałam przy okazji Kubusia ( i mimo,że nie jestem zwolenniczką) poprosiłam lekarza o antybiotyk,bo widzę,że Kuba coraz gorzej kaszle kicha.... ale mi nie dał,bo powiedział,żeby poczekać. W nocy Kubusia tak dusiło,że zwymiotował i to z flegmą taką brzydką. Nocka niespokojna ....idę dziś do lekarza, a ten mi mówi,że w oskrzelach już słychać.no qurcze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Mały dostał antybiotyk.

DUUUUZO ZDRÓWKA WSZYSTKIM!!!

Iwonka to masz szpital w domu,ehhh

Kajenka miałam ostatnio też ropna anginę ale bez przerztów na krtań.Ja sie wyleczyłam lekami Marcela,zresztą homeopatycznymi i ropz zniknęła mi w 12 godz.Ale Ty bierz grzecznie antybiotyk.Trzymam kciuki,żeby Pauli to nie dotknęło.:tak::tak::tak:

Ewo tez myslalam, ze to moze byc angina, ale nie mam goraczki za to pojawil sie katar:baffled:

Diagnoza: ropne zapalenie migdalkow z 'przerzutami' do nosa i krtani:baffled:.

Kajenka nie strasz mnie proszę :baffled:...ja miałam ból migdałków może przez 2 dni, później przeszło, teraz męczy mnie katar, gorączki nie mam i samopoczucie tez nie najgorsze....więc mam nadzieję że u mnie to zwykłe przeziebienie....

Iwonko...to żesz !#$%^&*...Was też jakoś trzyma się to choróbsko...jak nie Natalka to Kuba...i tak w kółko...

Ewa....mam nadzieję że Tobie i Kubusiowi szybko przejdzie !!!

Zdrowia, zdrówka, zdróweczka...i stop chorobom !!!

ZDRÓWECZKA DLA WSZYSTKICH CHOROWITKÓW I TYCH MAŁYCH I TYCH DUŻYCH:tak:
U nas Julcia jeszcze troche pokasłuje,mam nadzieje,ze jej przejdzie do wtorku bo jak nie to mamy sie stawic u lekarza.

Moniko nie boj sie;-) Przy anginie bol gardla nie przechodzi po 2 dniach. U Ciebie wyglada mi to na zwykle przeziebienie. Oby!

Ika u mnie to juz sie tak rozwinelo, ze chyba homeopatia tak szybko by nie zadzialala:no: Podobnie jak Iwona nie jestem zwolenniczka antybiotykow, ale chyba w tym przypadku to jedyny ratunek.

Iwono co za lekarz!:wściekła/y:

Kubusiom zycze szybkiego powrotu do zdrowka!:tak:

reklama
zdroweczka...:tak:
blubery - poprosze to info
mada - elocom uzylam raz w zyciu u Zuzi i nie uzyje tego nigedy wiecej....a i owszem kapalam Hanie w krochmalu i smaruje Emolium.
kajenko -
A co Ci sie bardziej nie podoba w tej wysypce?- lokalizacja, czy wyglad?
wiesz,martwila mnie jej ilosc<choc zniknelo z brzuszka,zostalo na karku,zebrach,raczkach i udach - teraz jest ejje duzo mniej> ,kolor miala cielisty,jak sie patrzylam na nia wygfladala jak gesia skorka,takie male krosteczki w kolorze skory,po kapieli nie robia sie czerwone,a dotykajac tego odnosilam wrazenie,ze Hania ma taka jakby poszarpana/szorstka skore;a te suche zmiany w zgieciach,maja kolor czerwony gdzieniegdzie,nawet nie po kapieli.ale smaruje advantanem i tez schodzi;od jutra zaczne Hani podawac zyrtec.

wczoraj bylam z Zuzka u osluchania - tu oki;ale zaczyna sie angina,dzis bylam zrobic mlodej wymaz,wynik za ok. tydzien..

Do góry