reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

kajenka - nie odpowiem Ci nic madrego,trzymam sie zalecen;najwazniejsze,ze splynely wszystkie wyniki,w 100% celiakii nie ma i nie musze poszerzac diety o produkty bezglutenowe...ufff
pytalam sie o ilosc miesa jaka Hania ma jesc teraz,wiec to najmniejsze dopuszcalne minimum:2 plastry wedliny wysokogatunkowej i 2 lyzki do zupy mielonego ugotowanego miesa.
Acha,Hani nie wolno jesc ryb:(.
Wiec nad morze zabiore chyba dla niej gotowe dania sloiczkowe,bo co bede je tam dawac jesc:confused:Chyba to najrozsadniejsze:confused:

-----------------
u mnie sielanka sie skonczyla i moj nastroj szybko prysnal...
Zuzka zaczela wiecej kaszlec:(
Hania kaszle i najgorsze,ze ma znowu biegunke,w prawdzie zrobila tylko 7 kup,to mala jak na jej mozliwosci,reaguje na leki chyba tym razem,ale i tak mam stresa i wyjazd widze w czarnych kolorach;jutro do pediatry znowu:baffled:

reklama
Iwonko a może to od pylenia ... duże stężenie jest teraz i moze smyra w nosku ... niekoniecznie mowa o alergii tylko taka reakcja

....
Też mi to do głowy przyszło, ale zaczął jeszcze pokasływać, więc chyba jednak coś z gardełkiem:baffled:. Tym bardziej,że głupia mama dała mu wczoraj loda,bo tak biedny wołał jak jadłyśmy z Natalką:zawstydzona/y::sorry2:

Katka dużo dużo zdrówka dla dziewczynek:tak: oby choroba nie przeszkodziła wam w planach tfu,tfu....

Katka wy to sie dopiero umeczycie z Hania:no:
Julii wyszły juz dolne 3(pekło dziosło i je widac) a teraz przebijaja sie gorne i jest niespokojna..A ja co najgorsze dostałam jakiejs dziwnej wysypki na klatce piersioewj,po bokach i na plecach..jeden placek mam tez na karku i jeden na rece..i zastanawiam sie co to jest...Modle sie zeby nie ospa:szok:(rozmawiałam w zeszłym tygodniu z kolezanka i mowiła ze jej synek ma-ale przeszłoby przez nia w ciagu 3min rozmowy na dworze:confused:?)Mam powazne obawy ze dostałam uczulenia na truskawki:-(bo ospa to ponoc pecherzyki z woda a ja mam takie suche,odstajace nieco placki i nie swedzace..sama juz nie wiem co to.Na wszelki wypadek pije wapno,zobaczymy jak bedzie jutro,jak sie rozniesie to pojde do lekarza rano.Ponoc przy ospie sa tez inne objawy chorobowe a ja nie mam zadnych..Jak myslicie dziewczyny?Co to?

Mada napewno nie ospa ospa to punktowe wypryski i wystepuje tez goraczka a to mi wyglada raczej na uczulenie:tak:
Iwonko zdrowka dla malego :-):-):-)
Katko kiedy wy odpoczniecie od tych chorobsk:confused::confused:Mam nadzieje ze nie popsuje to waszych planow:tak:
Moniqo napewno bedzie wszystko wporzadku:tak:trzymam kciuki

Mada obstawiam truskawki są bardzo silnym alergenem.

Katus może nie rozwinie sie juz nic strasznego,trzymam z całej siły kciuki (nie wiem jak z nimi będę jutro pracować;-);-);-))

Kubusiu nie choruj,nie rób tego mamie.

Ewa,Ika dzieki:tak:bardzo mnie pocieszyłyscie,bo gdyby to była ospa to Julia na bank by podłapała,przy zebach ona jest zawsze bardzo osłabiona..
No tak ale teraz nie wolno mi bedzie jesc truskawek:-(Podziwiam wszystkich alergikow:tak:Biedactwa:baffled:Duzo całuskow dla was

Ostatnia edycja:
Katka nie podwazam zalecen lekarza. Nie chce tez robic zametu w Twojej glowie. Tak sie tylko glosno zastanawiam:confused:. Najwazniejsze, ze wykluczono celiakie:-)
Ja wszedzie woze torbe z daniami sloiczkowymi. Mozna sie przyzwyczaic.
Duzo zdrowka dla dziewczynek i oby sie chorobsko nie rozwinelo.

Mada mi tez to wyglada na uczulenie. Ale moze nie na truskawki (bronie ich, bo tez je uwielbiam:tak:;-)) a np. nie mialas na sobie nowej bluzki lub wypranej w innym niz zwykle proszku?

Iwonko pozdrowienia dla Kubusia:happy:

Moniqo nie denerwuj sie, na pewno wszystko bedzie w porzadku:tak:

Ostatnia edycja:
Jednak się nie udało obronic przed chorobą:no: Kubuś ma zapalenie gardła ( narazie bez antybiotyku na szczęście). Najgorsze,że to moja wina...po co ja mu tego loda dałam:wściekła/y::-(

..po co ja mu tego loda dałam:wściekła/y::-(
Iwonko,jakiego loda:confused: ja ciągle myślę,że na lody to Ola jest jeszcze zbyt mała.i tak szczerze "mówiąc",jeszcze długo minie zanim dostanie loda.

a co do Oli ząbków...napewno z narkozy zrezygnowałam.nie będę narażać dziecka (i siebie)przez zęby i to jeszcze mleczne.i to narazie tyle.zobaczymy co dalej.

reklama
aniaaa - dlaczego za mala na lody? moja Ninka w zeszle lato sie obiajadal lodami. a teraz dla odnimay nie chce - krzywi sie i mowi, ze zimne :tak:

to dobrze, ze podjelas decyzje o tej narkozie - na pewno sluszna!

Do góry