reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Moniko chyba niewiele pomoge, bo przeziebienie dopadlo nas na urlopie i dawalam Pauli tylko leki dostepne bez recepty (po tel. konsultacji z nasza pediatra): Cebion (witC i multi), wapno, Disnemare do noska i masc majerankowa pod nosek. Na kaszel syrop Stodal. Na noc mokre pieluszki na lozeczku. Nie korpilam zadnym Olbasem itp. bo bylismy nad morzem i Paula miala naturalne inhalacje;-).
Jedno co wiem (od pediatry) i moge doradzic, to zeby nie robic goracych inhalacji tzw. parowek. Mozna tym tylko zaszkodzic. Na katar najlepsze jest chlodne powietrze, dlatego jesli dziecko nie ma goraczki powinno wychodzic na spacery a w nocy miec chlodno w sypialni:tak:

A moze Amelka ma objawy alergiczne? Badaliscie ja pod tym katem?

reklama
Czarodziejko moja ;-):-)...Eurespal podawałam 7 dni -- bez efektów niestety :-(Spróbuję jeszcze Nurofen -- on działa nie tylko p/gorączkowo ale również p/zapalnie, prawda ? A do noska Euphorbuim i na jakiś czas pomaga :tak:

A moze Amelka ma objawy alergiczne? Badaliscie ja pod tym katem?

Kajenko...a wiesz że od przedwczoraj wieczorkiem ma znów takie czerwone rozpalone policzki (bez temperatury) :confused: Nic nowego do jedzonka nie dostała ! Czy możliwe jest żeby np rozpoczęcie sezonu grzewczego wpłynęło jakoś na nią ? I wiesz jeszcze co teraz przyszło mi do głowy -- jak pobiega to kaszle...o zgrozo !!!! --wcześniej tak nie miała...
A o jakich badaniach myslisz ??

Jeeejjjjuuuuśśś....co to znowu ????????

Ostatnia edycja:
Moniko nie chcialam Cie przestraszyc!:-( Moze to jakies uczulenie, np. na kurz a moze... zaczeli grzac, w domu goraco i jest suche powietrze i stad te problemy z ukladem oddechowym u Amelki. :confused:

Hello hello....Przedwczoraj Stas mial robione testy alergiczne i okazalo sie ze alergii na roztocza nie ma. Takze sie bardzo cieszymy, przy okazji dostal tez szczepienie na pneumokoki, udalo sie nam zalapac(dzieci urodzone 09.2006 i mlodsze)tylko nadal nie wiemy od czego te zapalenia kretani. Lekarka mowila ze to wirusowe zapewne i ze z tego wyrosnie...Oby.
Zyczymy zdroweczka chorowitkom.

u nas mega katar:baffled::nerd::shocked2: leje sie z nosa i noce ach te nocki nieprzespane a za 2 dni urodziny!!!

pozdrawiam chore noski:tak: i zdrowe tez:-D:-D:-D:-D:-D

Dziewczynki może wiecie jaki jest dobry syrop (najlepiej bez recepty) na kaszel suchy? oczywiscie dla dzieci.
Maciej juz nie kaslal i dzis rano przez sen mial taki suchy kaszel..tak go męczylo ze juz nie zasnąl...czyli pobudkę dzis mialam w srodku nocy:-D:-Dczyli o 6:00

noce ach te nocki nieprzespane

No właśnie :baffled:....te nocki niespokojne ;-)
Niech Marcelek szybko zdrowieje bo urodzinki już jutro :tak:

Przedwczoraj Stas mial robione testy alergiczne i okazalo sie ze alergii na roztocza nie ma.

Kasiu...cieszymy się razem z Wami :-)...a to były testy z krwi jak sądzę ?

Dziewczynki może wiecie jaki jest dobry syrop (najlepiej bez recepty) na kaszel suchy? oczywiscie dla dzieci.

Przyszedł mi do głowy syrop prawoślazowy...i na suchy i na mokry kaszel :tak:

ZDROWIA !!!!

reklama
Dużo dużo zdróweczka dla wszystkich chorasków!!!:tak:

Czarodziejko jak mój Kuba ma suchy kaszel to lekarz mu przepisuje deflegmin( to są kropelki wykrztuśne),żeby właśnie mógł to wykrzusić. Wiem,że na kaszel suchy jest też stodal,ale czy to już mogą brać takie małe dzieci to nie wiem:zawstydzona/y:

Do góry