reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Zdrowiejcie Maluszki!!!!!
Loja - Gosia po biegunce też miała zaczerwienioną pupkę i nie chciało to schodzić po maściach. Miała robioną maść w aptece i też nic nie pomogło. Dopiero jak cały dzień ganiała bez pampersa to zaczęło się powoli goić. W pampku skóra nie oddycha dobrze i jak są jakieś zmiany skórne to dużo gorzej się goi. Nam pediatra powiedziała, że dostęp powietrza jest niezbędny do procesu gojenia. Życzę zdrowia i powodzenia bo się maluszek napewno nacierpi.
Iwonko, Iko, Czarodziejko zdrowia dla Was i dla Waszych pociech:tak::tak::tak:

reklama
Oj biedulki nasze.

Kubusiu, Marcelku dużo zdrówka... Iwonka, a może coś mu na żołądku stanęło i poprostu musiał to zwrócić...

Loja Blubery ma rację, dostęp świerzego powietrza jest ważny, nawet po porodzie zaleca się wietrzenie rany... U nas pomagał zawsze Bepanthen... a kiedyś ktoś (nie pamiętam kto) polecił mi na odpażenie u Kuby, bo miał dosyć spore (ale nie az tak bardzo) krem clotrimazolum (ten na kobiece dolegliwości)... nie stosowałam, bo Kubusiowi przeszło po Bep... także nie wiem??? Napisz co lekarz powiedział... 3maj sie...

a u nas nie udało sie podawanie antybiotyków w płynie,Marcel za żadne skarby swiata nie chce tego wypić ,próbowalismy wszystkiego łyżeczki strzykawki,w mleku,w soczku w zabawie i na siłę,ufffff za każdym razem zwraca od razu wszystko,wiec do jutra jest bez leków a po pracy pojedziemy do naszego lek homeopaty przynajmniej z granulkami nie ma kłopotów

Dziewczeta a ja mam pytanie (dzisiaj same pytania ;-)) .... czy spotkalyscie sie z krostkami typu "ugryzienie komara- pryszcz zaskurniak" :-) - nie wiem jak to lepiej opisac :sorry2: ... Dawidkowi takie wyszly po 1 dniu w zlobku ... 3 dni i zeszly .... 3 dni temu znowu na nozce 4 krostki ... cutivate 2 dni i zeszlo ... myslalam ze to faktycznie jakis zablakany komar ale robi mu sie taka wlasnie twarda gulka w środku zaczerwienienia :baffled:

Moniqa chyba dokładnie wiem o co Ci chodzi, bo Maćkowi takie cos wyskakuje na ramieniu. Co ciekawe zawsze w tym samym miejscu i zaczynam myśleć, że to jednak nie jest ślad po ugryzienu, ale nie mam pomysłu co innego by to mogło być... :dry::confused:

U nas na takie mocne odparzenie pomogl Termentiol ,nic innego nie dawalo rady nawet lorinden(Kuba po antybiotyku tez mial takie silne odparzenie)
Moniqo moze to byc jeszcze ugryzienie po komarze ,Kubus mial wlasnie takie twarde czerwone gule ,tylko ze jemu dluzej to schodzilo(u nas sa jeszcze komary:baffled:)
ZDROWKA DLA CHOROWITKOW:tak:

reklama
U nas też przy odparzeniach sprawdza się Tormentiol...ale Benapnten też jest ok :tak:

Loja...jak Mati :confused::confused:

Iwonko...Kubusiowi przeszły wymioty :confused::confused:

Monia...nie potrafię Ci pomóc :zawstydzona/y:

U nas kaszlu ciąg dalszy...nie chcę dawać antybiotyku ale ręce mi opadają :-:)-:)-(Na noc podaję Amelce lek hamujący wymioty bo te cholery sie pojawiają przy ataku kaszlu...echhhhh :-(
Edit: do tego odkryłam nową górną piątkę !

Ostatnia edycja:
Do góry