reklama

Pierwsze ruchy dziecka

no to super Karincia:-) Pewnie i brzuszek juz masz wiekszy, bo pamietam ze Ci sie dlugo ukrywal;-) Mnie tak z 17 do 18 tygodnia nagle wyskoczyl i od wtedy juz konkretne czuje ruchy, super to jest:-):-)
a terz to przybieraja na czestliwosci mocy, czasami to nawet widac te kopniaczki:tak:
Moje nowe hobby, wpatrywanie sie we wlasny brzuch:happy:

reklama
a wiecie że podobno dzidzia po urodzeniu jest aktywna o tych samych porach o których daje o sobie znać w brzuchu , jak jest aktywniejsza nocą to ponoć po urodzeniu też tak będzie , ja tam nigdy tego wcześniej nie sprawdzałam ale teraz zwrócę na to uwagę zobaczymy czy to prawda

no to super Karincia:-) Pewnie i brzuszek juz masz wiekszy, bo pamietam ze Ci sie dlugo ukrywal;-) Mnie tak z 17 do 18 tygodnia nagle wyskoczyl i od wtedy juz konkretne czuje ruchy, super to jest:-):-)
a terz to przybieraja na czestliwosci mocy, czasami to nawet widac te kopniaczki:tak:
Moje nowe hobby, wpatrywanie sie we wlasny brzuch:happy:
Brzuch jeszcze nie taki duży ale ja sobie wmawiam że już duży :-D
W każdym razie jak ktos nie wie że jestem w ciąży to nadal by nie zgadł ;-)
Ale mam nadzieje że na dniach sie to zmieni :happy:

Bo ja się tak zastanawiam. Właśnie zaczynam 12 tydzień, 15 kwietnia lecimy do Polski na urlop, czyli już będzie 14 tydzień. Czy możliwe, że wtedy dzidzia zacznie o sobie dawać znać??? Słyszałam, że często pierwsze ruchy odczuwa się w podróży. Bylibyśmy wniebowzięci:-):-). Jak w ogóle rozpoznać, że to dzidziuś a nie coś innego??? Chodzi mi o te przelewania, jak to określiłyście.

A ja już czuje te słodkie delikatne kopniaczki-jeżeli to można nazwać kopniaczkami-bo są bardzo delikatne ale dziś pierwszy raz poczułam mocniej :-D cudowne uczucie!!Szczególnie czuje jak dużo odpoczywam i jestem spokojna.

Odkąd jestem na L4 mam więcej czasu, aby wsłuchać się w swój organizm. Kiedy leże i odpoczywam czuje dość mocne kopniaczki. Przez swój aktywny tryb życia umknęłyby mi najpiękniejsze chwile...

Ja już od paru dni czuje rybke pływającą :-) a w czoraj wieczorem poczułam pierwsze maleńkie kopniaki:-) szkoda że mój M jeszcze nie czuje :-(

reklama
Na zwolnieniu jestem trzeci dzien i mam nadzieje, że po tygodniu będę mogła wrócić do pracy. Ale sam lekarz powiedział, że musze zwolnić, bo dzidziuś zaczyna się buntować (przedwczesne skurcze - 19 tydzień ciąży). Może w ten sposób daje o sobie znać??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry