reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze ruchy

reklama
Moja dzidzia też dzisiaj zozbrykana od rana:-) Najczęściej czuję te kopniaczki bardzo nisko, na samym dole brzucha:-) Chyba ma jakąś taką swoją ulubioną pozycję:-D

Ja też czuję synka nisko, chociaż czasem już wyżej też, koło pępka nawet czasem robią mi się wystające górki, wtedy się zastanawiam co to było, czy kolanko, czy rączka.....uwielbiam to.

zgadza sie i tak jeszcze troche zostanie bo dno macicy dopiero siega pepka i dzidzia bedzie jeszcze troszke nisko ulozona ale w polowie 6 miesiaca to sie zmieni, moja dzidzia tez kopie nisko i zawsze z lewej strony, chba ze jak leze to czuje wyzej wlasnie w ok. pepka i jak dzidzia sie wierci to widac bo gorki sie robią:-D

Ja też nie widziałam górek, ani mężuś jeszcze nie poczuł kruszynki. Bo jak ona mocno bryka, ze wydaje mi się ze może by się udało mu poczuć, to on w pracy albo śpi :-(
A kruszynka jest aktywna. Co mnie cieszy bardzo, bo uwielbiam czuć jak się rusza. A czuje ja prawie cały czas. Czasem robi sobie przerwy na kilka godzin a potem znowu zaczyna :-)

moja kruszynka ma wzrost aktywności do 2-3 dni, dwa dni jest spokojna tylko jakies delikatne kopniaczki w ciagu dnia i nocy, a potem jeden dzien ostrej jazdy, aż mi niedobrze czasami i czuje sie okronie zmeczona tym, ale w taki miły sposób.

reklama
Do góry