Na dodatek dziecko jakieś płochliwe jest - co mój M. mi rękę na brzuchu położy, żeby poczuć kopniaki, to ono gdzieś się chowa. Zdejmuje rękę i w tym momencie następuje kop. Kładzie rękę - dziecka nie ma. I tak w kółko mozna się w ciuciubabkę bawić.
reklama
aniolek20k
Fanka BB :)
u mnie tak samo maz sie smieje ze dziecko go nielubi a innym razem mowi ze czuje respekt przed tatusiem

malutka_z_krk23
kwietniowa mamusia '09
to u mnie synus tylko przed dziadziusiem sie chowa:-) hi hi mezus to go regularnie czuje:-) wczoraj lezelismy i ogladalismy film na dvd, a mezus zrobil sobie z brzusia "podstawke pod orzeszki"
hi hi a w tym momencie synus sie rozbrykal i bylo widac jak ta puszka rusza sie na prawo i lewo:-) chyba niechcial, zeby tatus je jadl, bo go zab boli;-)
hi hi a w tym momencie synus sie rozbrykal i bylo widac jak ta puszka rusza sie na prawo i lewo:-) chyba niechcial, zeby tatus je jadl, bo go zab boli;-)ja w sumie pierwsze konkretne ruchy poczułam 26.11 i od tego dnia kilka razy dziennie nasz dzidziulek łobuzuje
czasami aż śmiać mi sie chce, bo kopnie kilka razy w te samo miejsce i to aż łaskocze
ale ogolnie mam pozytywne odczucia 
umi2
Witajcie.
Ja pierwsze ruchy poczułam w 16 tygodniu, ale gdy powiedziałam o tym lekarzowi to stwierdził ze jak na pierwsza ciaze to za wczesnie, ale teraz jestem juz pewna ze to jednak ja miałam racje:-) Teraz moje maleństwo sie wierci, ale jak tylko przyłozy sie reke do brzucha to cisza.... to cos takiego jak u ^kawka^
Ja pierwsze ruchy poczułam w 16 tygodniu, ale gdy powiedziałam o tym lekarzowi to stwierdził ze jak na pierwsza ciaze to za wczesnie, ale teraz jestem juz pewna ze to jednak ja miałam racje:-) Teraz moje maleństwo sie wierci, ale jak tylko przyłozy sie reke do brzucha to cisza.... to cos takiego jak u ^kawka^
witam was, jestem w drugiej ciąży, w pierwszej odczuła ruchy na przełomie 16-17 tyg, ale były to słabe ruchy, sajgon zaczął się dopiero po 20 tyg.
a TERAZ mam problem, bo jestem dokładnie w 20 tyg i maleństwo nie rusza się zbytnio... tzn. czuję takie małe kopniaczki rano albo wieczorem, ale to nie to, co powinno być.. tak czytam o tym, że wasze dzieciaczki tak kopią, a moje ledwo co... i się boję :-(
a TERAZ mam problem, bo jestem dokładnie w 20 tyg i maleństwo nie rusza się zbytnio... tzn. czuję takie małe kopniaczki rano albo wieczorem, ale to nie to, co powinno być.. tak czytam o tym, że wasze dzieciaczki tak kopią, a moje ledwo co... i się boję :-(
szczesliwa
sasanka każda czuje inaczej jedna mocno druga słabo-to chyba zależy tez od dziecka i jego charakteru i...od diety
ja wczoraj zjadłam wielki kawałek jabłecznika-dziecko skakało w brzuszku!chyba lubi słodkosci
na pewno to sprawa indywidualna i nie ma co porównywac, wiec spokojnie czekaj i ciesz sie z tego, że kopie rano i wieczorem :-)
ja wczoraj zjadłam wielki kawałek jabłecznika-dziecko skakało w brzuszku!chyba lubi słodkosci
na pewno to sprawa indywidualna i nie ma co porównywac, wiec spokojnie czekaj i ciesz sie z tego, że kopie rano i wieczorem :-)aniolek20k
moj skarbek wczoraj jak jadlam tofifi to dal pokaz akrobacji, ale np jak zjem banana to sie potrafi caly dzien nieruszyc chyba nielubi owocow

Madzia_Singh
Kochana PYCHOTKA
moj nie lubi jezdzic autobusem skacze jak wariat...a tak od 4 dni daje takie popisy rano i wieczorem i czasami wciagu dnia ze smiac mi sie chce
reklama
malutka_z_krk23
kwietniowa mamusia '09
nio nasz synus tez nie lubi jazdy autobusem
hi hi wczoraj rano mnie ta przyjemnsci dopadla, bo po wyniki jechalam i synus tak sie wercil, ze szkoda gadac:-) jak wyszlam wkoncu z autobusu to bylam cala szczesliwa, bo nie dosc, ze mnie niezle wytrzepalo, to jeszcze mnie cos brzusio zaczal bolec
hi hi wczoraj rano mnie ta przyjemnsci dopadla, bo po wyniki jechalam i synus tak sie wercil, ze szkoda gadac:-) jak wyszlam wkoncu z autobusu to bylam cala szczesliwa, bo nie dosc, ze mnie niezle wytrzepalo, to jeszcze mnie cos brzusio zaczal bolec
Podziel się: