reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pierwsze Urodzinki Naszych Pociech :)

kilolku torty super!!!! a fragment z ..."najbliższa rodzina 22 osoby..." hahahaahahahahahahahahahaha

ilona212 aleeeeeee impreza wow

reklama
Kilolek padam przed Toba na kolana dosłownie!!!!!!
Jaki ty antytalent???gdzie???

2 dzieci,jedno chore,samiuteńka i takie CUDAAAAA zrobione!!!!!!!!

TORTY PRZEPIĘKNE!!!!!

a co do rodziny....nie znają się lub pozazdrościli :-)
ps.w sumie po tych Twoich naleśnikach latem ( pyyycha) wcale nie powinnam byc zaskoczona wypiekami:-) ZDOLNIACHA I TYLE :p

no i u mnie juz po
byla tak jak u dziunki;) sama najbliższa rodzina - 22 osoby. Ciasno bylo, ze szo zwlaszcza jak chlopcy odpakowali prezenty.
A do jedzenia na syzbko dziś w nocy a właściwie jjuż nad ranem zrobilam:
- pałki kurczaka slodko-kwaśne
- sałatka ananasowa z kurczakiem
- sałatka selerowo-porowa
- wędlinka
- jajka w majonezie z groszkiem i kukurydzą
- pomidorki, ogórki
- 2 torty
jedznei zostało masę. Zaczełam od tortu. Może dlatego

A teraz UWAGA bo pękam z dumy hehe choć rodzina jakoś zachwytu nie wraziła
nieziemnskim wręcz wysilkiem, po kilku probach, we łzach i pocie udało mi się to:

Kilolku sliczne torty:-)

Tak wciaz myls o daniach dla dzieci i doszlam do wniosku , ze nie ma co kombinowac , bo dla dzieci jedzenie to srednia atrakcja. Myślę , ze przygotuje któres ciasto ze strony co podałą ilonka , do tego soczki do wybory , flipsy, owoce w kawałeczkack :)
zastanawiałąm sie nad konkursami , ale maz mnie otrzezwił " Marta , czy widziałas kiedys roczniaki , ktore biora udział w konkursach na czas, rysunkowych , czy sportowych"? hmmm nie widziałam :D

reklama
Dzieki dziewzyny :D wiedziałam,z e wy mnie bardziej docenicie hehe szkoda tylko, ze dino taki blady wyszedł

kilolek, super ci wyszlo!!!!! specjalnie robilas zaslone dymna,ze niby piec nie potrafisz,a tu takie cuda!

a goscie buraki, ze nie pochwalili (sorki,ze obrazam twoja rodzine ;) )
nooo hehe to masz fotke moich biszkoptów ze wskazaniem na ten wulkaniczny hehhe jedyny który mi w zyciu urusl jjak na złość no (nie przewidzialam tego i wylazl z tortownicy)

Kilolek torty przepiekne ;-)

Jeju ja po mału wpadam w panike przed roczkiem. Nie boje sie przygotowan tylko wlasnie tłumu , pamietam jak to było na chrzcinach. MASAKRA. Niby dom duży ale pokoje dość małe jak na 20 osób-to najbliższa rodzina . U mnie bedzie tak:
tort, orzechowiec, metrowiec, shrek, ciasteczka z dziurka, galaretka ze snieżka i jakies ciastka w sklepie dokupie jeszcze.
A na kolacje zrobie:
sałatke gyros,
zwykła sałatke,
udka z kurczaka pieczone,
klopsiki z grzybami,
szogun,
rybe po kaszubsku lub grecku,
moze bigos i parówki,
fasolke po bretońsku.
Myśle ze wystarczy, no i moze jeszcze koreczki. Postawie tez wedline, ser, pomidorki, ogórki do chlebka.

Najgorzej ze musze pożyczyć stół, krzesła, wszystko w sobote przywieść od babci z 4 pietra , niestety nie mamy samochodu kombi-bede pół soboty jezdzic .
o matko! ilona ty to się narobisz. Ja po najmniejszej lini oporu poszłam
U mnie tez stól pozyczany, krzesł, nawet talerze sztućce, szklanki, półmiski itp
a stól to tki specjalny teść sobie zrobił - rozkładany na części by sie w piwnicy w bloku zmieścił, a wczoraj teść mial imieniny - walczyli do 4 rano po czym on o 9 wstal, stól rozkręcił, przynióśł z mężem do nas (kierowcy nie bylo by przywieść, bo wszyscy po baletach) i u nas na nowo skręcał :D

Załączniki

• IMGP2139.jpg
    IMGP2139.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 55
Do góry