reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kiedyś niewielu ekspertów wierzyło, że małe dzieci mogą doświadczać depresji lub lęku. latach 90. stało się jasne, że depresji i lęku mogą doświadczać nawet trzylatki. Jednak u wielu dzieci objawy depresji objawiają się w pozornie niepowiązany sposób, na przykład agresją, zaburzeniami odżywania lub nadpobudliwością. Zapraszam cię na bezpłatny live. 2. marca o 15:30 Wpadaj na YT albo oglądaj na FB

reklama

PŁEĆ DZIECKA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

aska00

Fanka BB :)
Zaglądając na różne miesiące u naszych koleżanek, które wcześniej zostaną mamusiami trafiłam na ciekawą metodę wyliczania płci potomka.

Metoda polega na założeniu, że ciało człowieka, jego tkanki odnawiają się w cyklu siedmioletnim. To znaczy, że osoba w wieku 20 lat ma krew "sześcioletnią" (7+7+6=20), a np. osoba w wieku 28 lat ma krew w wieku siedmiu lat (7+7+7+7=28) i analogicznie dokonuje się wyliczenia.

Robi się analizę wieku krwi rodziców w momencie poczęcia, np. na przykładzie mojej córeczki Wiwi:
mamusia:  24 lata - wiek krwi 3 lata
tatuś: 29 lta - wiek krwi 1 rok
3 lata mamusi > 1 rok tatusia ( => dziewczynka)

Jak zauważyłyście Wiwi urodziła się dziewczynką.
Przeliczyłam prawie wszystkim koleżankom w pracy i sprawdziło się.

Przy tej ciąży wychodzi mi facecik!!!

No dziewczyny do liczenia i zapraszam do dyskusji.

Acha jeszcze jedno, jak rodzice są z jednego roku to pod uwagę bierze się miesiące ich urodzenia, ale jak to się robi tego już niestety nie wiem.

reklama

dori

Mi wychodzi chłopczyk. Wojtek by się ucieszył bo strasznie marzy o synu ale ja mam jednak jakieś przeczucie, że to będzie dziewczynka. No cóż pożyjemy zobaczymy.

grooha1

Jak już bedziecie pewne czy to chłopczyk czy dziewczynka to przedstawiam listę obrazków które mozna wstawić w podpisie
bcbbboy.gif

bcbbgirl.gif

glit_itsagirl.gif

itsaboy.gif

Boyhelloki.gif

surpriseglit.gif

Twinsbg.gif

GirlFlowerHeart.gif

Luvboy.gif

Luvgirl.gif

idzia

mama: X 2000; IV 2006
Miasto
Gdańsk
grooha1 pisze:
Aha
u mnien ta metoda się nie sprawdziła

bo to ze sie sprawdza to czysty przypadek - tak jak wszystkie inne sposoby ;D
my oboje z mezem mamy tyle samo lat czyli co ? blizniaki obojga plci czy co ? :D

aska00

oj, dziewczyny, to miała być zabawa a Wy podchodzicie do tego tak bardzo poważnie. Przecież wiadomo, że tak naprawdę będziemy pewne na 100 % jak już dzidzia będzie obok nas.

Acha, obrazeczki są śliczne.

kosmi

Miasto
Piaseczno
A poza tym, że oczywiście dla każdej z nas najważniejsze jest to by dzidzia urodziła się zdrowa, macie jakieś życzenia co do płci malucha ??? Ja np. zawsze chciałam mieć chłopca, ale nie wiem nawet jakbym go nazwała, a dla dziewczynki mam już imie: Gabrysia, czyli moja mała "Gabi" :laugh:

To jak, jakieś zachcianki, a może niekażda chciałaby znać płeć malucha przed porodem? ;D Do poznania płci maluchów mamy przynajmniej miesiąc, sporo czasu by się pozastanawiać jakie imie dla chłopczyka, a jakie dla dziewuszki :)

aska00

Kosmi!
Takie samo imię wybraliśmy dla dziewczynki - Gabriela (jest takie dostojne), a dla chłopczyka to samo tylko w męskiej odmianie - Gabriel (jak archanioł)
W przypadku chłopczyka nie wiem jak skracać imię: Gabuś? Nie bardzo mi się podoba. No cóż pewnie jeszcze coś wymyślę.

magdalena25

Majowe mamy'08 Przeszczęśliwa mamuśka
Ja nie chciałabym poprzestać na jednym dziecku. Dwójka to takie minimum (oczywiście jeśli będzie nam dane). No i najbardziej chciałabym mieć dziewczynkę i chłopczyka (a może i więcej). Tyle, że u mojego męża w rodzinie sami chłopcy. Zatrzęsienie. No więc jak pierwsza będzie dziewczynka to będę już spokojniejsza - potem mogę rodzić samych chłopców :) Imiona... Jakieś się pojawiły, ale nie chcę jeszcze zdradzać. Generalnie od razu przypadły nam do gustu te same :)

reklama

idzia

mama: X 2000; IV 2006
Miasto
Gdańsk
my mamy juz chlopca; teraz na 90 % tez bedzie chlopiec (mam nawet na to dowod :) ); i taki uklad nam odpowiada :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry