reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Dziewczyny ja wiem, że ja tu tak średnio mile widziana jestem ale mam prośbę do was....Znacie może jakiegoś dobrego dermatologa w Opolu lub okolicach...Dobrze by było jakby przyjmował i dorosłych i dzieci....mam co prawda namiary na jakąś babke na Sosnkowskiego ale wolałabym sprawdzic czy może wy jesteście lepiej poinformowane...Wizyta oczywiście tylko prywatnie bo na nfz to miesiące czekania...

reklama
Dziewczyny ja wiem, że ja tu tak średnio mile widziana jestem ale mam prośbę do was....Znacie może jakiegoś dobrego dermatologa w Opolu lub okolicach...Dobrze by było jakby przyjmował i dorosłych i dzieci....mam co prawda namiary na jakąś babke na Sosnkowskiego ale wolałabym sprawdzic czy może wy jesteście lepiej poinformowane...Wizyta oczywiście tylko prywatnie bo na nfz to miesiące czekania...

ja niestety nie znam :no:

Amelka - widzisz zawsze sie można czegos nauczyć, ja ten alt w takim razie gratis naciskalam:-D

Witam jestem tutaj nowa. mam 24 lata i mam coreczke 2 letniej Ariadna jest z pazdziernikowa 2007 :) Pochodze z brzegu a moze ktos jest z Brzegu chetnie bym poznala albo by sie spotkaly na zyweczko:)
Co by jeszcze pisac? hmm za 4 dni spr test ciazowy i zobaczymy co okaze :) Pozdrawiam

Hej kobitki, wypad się w miarę udał ale byłam z drętwą koleżanką co to się bawi jak dobrze popije a że kasy sępi to nie popiła........;-);-)Więc nawet za jędrny pośladek nie złapałam!!!:-D:-D:-D:-D
Jestem po 3 ćwiczeniach dziś.....zapisąłm się do Dynamiki i baaaardzo sie cieszę, bo w końcu nagadałam się i mama 2 razy przyjeżdza i zostaje z Olą a raz w piatki P wczesniej z pracki wraca....:-)
Zakwasy meeega.......po indoor cyklingu ale dam radę!!!!!Czas założyc swoje letnie ciuszki!!!
Bo mi facet zacznie szukać chudej kochanki ;-);-);-);-)
Czuję się bosko! Mogłabym nawet codziennie chodzic. Ale poczekam troszkę i na roleczki pójde niedługo.
A moja gwiazda juz chodzi że hoho, juz wogóle nie raczkuje. Dostała super tenisówki i juz była pare razy na nóżkah na spacerku :-):-)
A dzis razem po pranie w suszarni!!

Anik ale fajnie - to jednak synusia masz!
Amelkowa ja nie wiem jak dasz radę z 2 jak Ania będzie raczkować!

Amelkowa ja woże w maxi cosi cabrio- tym od 0-13....Ola się mieści jeszcze a teraz będę szukała ale okazji na maxi cosi toby lub tańszy model priori. Ja jakos mam zaufanie do tych maxi cosi a używany można dostać za pół ceny i ja na to stawiam. Mój tez kupiłam uzywany i służy....:-)
a ten fotelik graco fajny......i może dziecko jeździc tyłem a to najbardziej bezpieczna pozycja! :tak::tak:Wiec to duzy plus tego fotelika.

Amelkowa ten co wkleiłaś fajny:tak:A co do za krótkich pasów to myśmy mieli ten sam problem,no i zastanawia mnie w ogóle to czy jak zmienicie fotelik to te pasy bedą ok:confused: chyba wszystkie foteliki sie podobnie montuje,no chyba ,ze nie:baffled: Myśmy dokupili taką przedłużkę do pasów,tylko w książce auta trza by było sprawdzić jaki model pasuje,bo znajomym którym sprzedaliśmy swój maxi cosi,a którzy też mieli za krótkie pasy to ta przedłużka nie pasowała i wożą młodego na przednim siedzeniu,bo tam pasy dłuższe.
Wprawdzie się później okazało u nas,że ten fotelik jakos tak nieumiejętnie żeśmy zapinali za pierwszym razem,bo później już pasy były ok nawet bez przedłużki.Myśmy kupili to ustrojstwo na angielskim ebayu i nie wiem czy w Polsce takie coś się znajdzie,ale chyba tak,poszukaj,to napewno mniejszy wydatek niz fotelik:tak:A poza tym to jak znajdę u siebie i u was będzie pasować to mogę odsprzedać swoje jeśli bys chciała;-).

Kurde a u nas zapalenie oskrzeli.To jakis wirus chyba teraz panuje,bo pełno dzieci chorych,słyszałam,że w Warszawie i Wrocku pomału brakuje miejsc w szpitalach na oddziałach pediatrycznych taka fala zapaleń płuc i oskrzeli:szok:
Maciek w sumie rozrabia jak zawsze,ale kaszel ma okropny:no:
I mamy tydzień siedzieć w domu.No to mam po premii:wściekła/y::dry:i to właśnie teraz jak sie urządzać mamy i kasę potrzebujemy.No ale dziecko najważniejsze.Pani dr powiedziała,że jak do środy będzie ok to młody może iść do żłoba.

Amelkowa myślę, ze po kolizji nikt fotelika rozwalonego nie sprzeda....zawsze mozna obejrzeć i jak cos nie gra to zwrócic.........
Ja lubię ten mały fotelik bo jak Olcia zasypia w aucie( co nadal często się zdarza) to nie trzeba jej budzic......jak trzeba jechac a jest jej pora spania, to spi i juz.....potem się j a wypina i śpi nadal. Dlatego ja poki się miesci to lubię ją tak wozic, wpakuję na spokojnie w domu, wypakuje itp. a i na wózek się założy jak trzeba noi tyłem najbezpieczniej.......To plusy.
A minusy- że ciężko tak w kółko wpinać , wypinać- jak masz na stałe to tylko pasy zapinasz i jedziesz, po drugie dzieciaczek tez ciężki, plus fotelik waży swoje....

czesc kobitki
OOO... ale mam zakwasy...........Jak ja chce juz wrócic do mojej figury......ale teraz mam nadzieje to nastapi....
Kobitki znacie jakis sposób aby bezboleśnie odstawic maluszka od piersi? Moja zołza nadal sie domaga.....i to wdzień i w nocy i ani mysli dac cycusiom spokój...;-);-):tak::tak:

Amelkowa Ola waży 8,800 a długa jest hm... nie wiem ale ciuszki kupuje na 86 cm.......
:-):-)

Amelka my mamy maxi cosi tobi i uwazam ze jest to najlepszy fotelik na swiecie, w testach bezpieczenstwa jest dobry, a my nie mamy isofixa i w starym aucie mielsimy krotkie pasy i byl idealny. Ten fotelik ma super pasy, bo sa usztywniane i nie musisz wygrzebywac ich zza plecow dziecka jak wsadzasz je do auta. W ogole maxi cosi sa fajne, teraz kupilismy Dominikowi maxi cosi rodi 15-36kg, i ten fotelik ma funkcje do spania, a te foteliki dla tej kategorii wagowej z reguly nie maja, nie wiem czy jakikolwiek inny ma:no:
A dla pocieszenia powiem Ci ze Patryk wazy prawie 11 kg, ale wiem, ze jak zacznie raczkowac i sie ruszac to przystopuje z waga:tak:

reklama
Amelkowa no po prostu Ania to duża panna! Myślę, że to akurat wogóle nie ma znaczenia ( może dla plecków mamy) bo dzieci jedne są większę i cięższe bo tak mają i juz......
Ola zawsze była drobna, a je dużo, jak miała 4 msc to wazyła niecałe 6 kg.
Ona teraz przybrała dużo bo ją futruję! Specjalnie bo miała leciutką niedowage. Przybrała w msc 500 g. Noi napewno dzieci starsze juztak nie przybierają.
Dominik natomiast był klocuś a urodził się z wagą 2970. Jak miał rok to wazył 13 kg .....
łapy miałam jak rolnik. Ola ma body po nim, nosił je jak miał 3 msc a Ola teraz je nosi......:-D:-D:-D A potem zawsze chudzielec był niesamowity.

Madzia ja własnie na ten Maxi Cosi Toby poluję! Tez myśle ze jest dobry.
a ja mam nowe roletki rzymskie w pokoju i takie same poduszeczki, cuuudo!! Ale się ciesze!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry