reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Cześć Mamusie
I znowu poniedziałek, dobrze że chociaż trochę słońca jest pomimo niskiej temperatury, zawsze to trochę inaczej dzień wygląda. :-)
Nie bardzo wiem jak Małego ubrać, nie chcę go przegrzać no ale przemrozić też go nie mogę co chwilę karczek mu sprawdzam, dzisiaj na wieczór chyba przepalimy w piecu.

Przywiązałam Małemu balonik z Kubusiem Puchatkiem do nóżki i mogę dzięki temu spokojnie kawę wypić i do Was skrobnąć kilka słów, bo Mały zafascynowany fika i próbuje go złapać, ciekawe kiedy go to wkurzy że ten balon poza jego zasięgiem jest ;-)

reklama
Ale naplotkowałyście:-D
Co do płci dziecka,to mi sie kalendarz chiński tez sprawdził:-) A na przyszłość to postaram sie wszystkie rady wypróbować,a słyszałam,ze jeszcze ma znaczenie to czy łóżko w sypialni jest ustawione w kierunku pn-pd czy wsch-zach.To sie u nas też sprawdziło,ale to chyba kwestia przypadku:sorry2:
W każdym bądź razie dzięki Daggy! a i odnośnie koscioła to mam takie samo zdanie co Ty:tak: No ale to faktycznie temat na dłuższą konwersację.

Co do basenu to my niestety mamy złe wspomnienia i o ile na początku było fajnie to jak zaczęło sie zanurzanie dziecka to juz tragedia.Tym sposobem młody do dzisiaj nie lubi sie kąpać ( a wcześniej uwielbiał),a jak ma myc głowę to jest w ogóle tragedia:baffled: Nawet w lecie nie chciał za bardzo kapac się w baseniku dmuchanym,a do jeziora wcale nie wszedł.Taki ma uraz.
Także ta szkoła pływania fajna,ale jeśli dziecku się nie spdodoba to nie ma co czekać,ze może się przekona i na siłe zanurzać.A to był nasz wielki bład,bo Maciu nie lubił tego zanurzania od początku,a mysmy jeszcze ze dwa razy spóbowali,bo mieliśmy nadzieję,że będzie ok,a nie bylo i do tej pory nie jest:no:

Ostatnia edycja:
Witam,
A my po weekendowym imprezowaniu, nie mam na nic siły, a do tego bałagan mam taki w domu, że najchętniej nocowałabym w pracy:szok:
Ale było fajnie:tak::-), czekam na zdjęcia od rodziny, bo ja sama nie robiłam :-( zgubiliśmy ładowarkę do naszego aparatu:-( Patryk miał super tort w kształcie żyrafy, a jak mu smakował:-D wieczorkiem oczywiście część wieczoru tylko dla dorosłych, towarzystwo popiło i na następny dzień ledwo żywi:crazy: Ksiądz w kościele na początku zapomniał powiedzieć, że msza jest za Patryka też, no ale na szczęście się później poprawił i na koniec mszy przeprosił za pomyłkę:tak: rodzinka pojechała zadowolona, bratowa wyjechała z Opola z małym kotkiem:crazy: z czego mój brat jest niezbyt zadowolony:-D A za tydzień impreza w Bielsku u mojej siostry:-);-)
a co do dyskusji na temat wiary, kościoła itp to mnie to za dużo nerwów zawsze kosztuje :tak: ja wierze, ale kościół ewangelicki mi bardziej odpowiada, chodziłam w Anglii i moim zdaniem oni sa bliżej Boga i tego co głosi Biblia niż katolicy. Brakuje mi miejsca gdzie mogłabym się poczuć dobrze modląc się, a kościół katolicki mi tego nie daje, dlatego może nie zawsze chodzę do kościoła:sorry2:
a jak słysze z ambony o polityce to mam ochotę wyjść na środek i wygarnąć księdzu:angry: poza tym jestem niesamowicie tolerancyjna wobec innych wyznań, uwielbiam słuchać ludzi jak mówią o swojej religii i tradycjach:tak:

Witam się grzecznie :-)

Nie gniewajcie się ze się do niczego nie odniosę ale duuuzo skrobałyscie...

u mnie weekend...ehhh...jakbym w kamieniołomach robiła... Monika mamy nie opuszczała nawet na chwilę i zaliczyłam wczoraj rano sport ekstremalny czyli sikanie z 10,5kg Moniką na rękach... grunt ze poleciało do kibelka na na pizamę :-D cały dzień noszenia na rekach albo trzymania na kolanach... a co mnie nacałowała....za cały ten pierwszy rok...

dziś rano płakała ale była pierwsza w grupie i zaraz się na nia 2 panie rzuciły :-) zobaczymy jak bedzie dzis bo aklimatyzacja zakończona i wszystkie dzieci zostają "na cały etat"

w domu okna nie wymienione..., my byliśmy u dziadków a R niby posprzątał duży pokój... posprzątal...a czemu kaloryfer nie odkurzony??? czemu Moniki krzesełko do kamienia nie umyte??? czemu....długo można by tak "czemac"... pozamiatał, poodkurzał, umył meble (ino z wierzchu) i posprzątanie...
no ale i tak w szoku byłam ze cokolwiek zrobil :-)

dobra...spadam do moich śmieci :-)

miłego i dalej słonecznego dnia ;-)

Czesc dziewczyny :-)

Dawno nie pisałam, choc co kilk dni czytałam co u was :tak:

Wiecie jak to jest, przeziebienie nas wszystkich dopadło :-( i remont gna pełna parą i latam jak dzikus za róznymi rzeczami, koncepcje to raz zmieniam, to udoskonalam i głowy do niczego innego nie mam. Najbardziej wykancza mnie temat oswietlenia, no koszmar jakis :wściekła/y: ... nie umiem sobie tego zwizualizowac czy nie bedzie za jasno bądz ciemno :crazy:
Jeszcze w sobote mi tu z Niemiec zadzwoniła exzoncia własciciela krwi napsuc :angry:. Najpierw mi rozkazywała - nie wyszło :-p, potem straszyła - nie wyszło :-p, potem przekupywała (chce moje papiery najmu, aby testament podwazyc ze własciciel miał kase, a jej alimentów nie płacił i to obiera za punkt zaczepienia. On jej wysłał do Niemiec ze mi wynajmuje za 30zł m-cznie - wiedziałam o tym :tak:) - nie wyszło :-p, a potem w dupencje mi wchodziła .... wiec mysle, ze mam ja z głowy do wyprowadzki :tak:.

Miłego dnia kobietki :-)

Aga to świetnie że imprezka się udała :-). Znalazłaś kiełki? W temacie przepisów podrzuciłam nowy na zapiekankę ;-)
Magda jak pogodzę się z mężem to może podjedziemy też 18go jak będzie jeszcze miejsce :-)
Pływać Małego to mąż nauczy w swoim czasie, no chyba że zdecydujemy się na basen :-)
Rubi pamiętaj że czekamy na serial pt Monia i żłobek ;-)
Hiox czyli wszystko zaczęło się układać. A światła nigdy za dużo :-)

Postanowiłam ściąć włosy, jak tylko znajoma zawita do nas na wichurę, ostatnio aż spływ pod prysznicem zatkałam tymi wypadającymi kudłami :-(

Ostatnia edycja:
Hiox czyli wszystko zaczęło się układać. A światła nigdy za dużo :-)

No zobaczymy jak to będzie ... czy z tym marnym budzetem uda się wszystko dokonczyc ;/
Narazie mieszkanie wyglada jeszcze gorzej niz przed remontem, co za rudera jak do zburzenia dosłownie hehehe w koncu padlinka swoje lata ma ;)
Kilka groszy sie udało zaoszczedzic :) hydraulik wymyslił inna trase prowadzenia rur c.o. i odpadło ich ponad 20m :). Sciana miedzy pokojem i kuchnia poległa i się okazało, ze metalowa szyna podtrzymujaca stropy co by mnie wyszła ładnych kilka stów juz w suficie była, szok normalnie przezyłam ze cos wyszło in plus :)
Mieszkanie zyskało przestrzen do której jeszcze sie nie umiem przyzwyczaic :) mam teraz korytarz, kuchnie i duzy pokoj połączone co dało razem 41m powierzchni :)
Wejscie od czesci sypialnej czyli pokoju Mysiaczka i mojej sypialni wcale się w oczy nie rzuca i mam to co chciałam czesc dzienna idealnie odzielona od czesci sypialnej drugim malenkim przedpokojem, w którym dodatkowo zyskałam miejsce na szafe wnękową o wymiarach 1,8szer na 2,70wys będzie na butki i kurtałki :)

Lece dalej na allegro szukac halogenków, ledów i plafonów ... juz mam dosc tego tematu :/ potem jeszcze dwie hurtownie elektryczne trzeba objechac ... o gniazdkach, włacznikach nawet juz siły myslec nie mam, takie nic plastikowe, a co jedno to drozsze :/

Hiox ty to masz parcie:-D ja kupowałam jak leciało,bo nie miałam już siły i chęci na wybieranie,oby było w miarę ok i szybko:-D
Dlatego u nas nie ma żadnych wymyslnych gadżetów,bo też budżet nie pozwalał,jest prosto i tyle,ale mi sie podoba,bo to moje:-D
Więc nic nie stracisz jak cie teraz nie będzie u mnie, za to już czekam z niecierpliowścią na wizyte u ciebie (hehe wprosiłam się:-D;-))

Madzia to parcie własnie przez kase, aby jak najwiecej miec tego co sobie umysliłam i jak najtaniej - rabat to moje drugie imie :-p(oczywiscie zostajac przy upatrzonych firmach:-p) ... dlatego np TZ dostał kopniaczek w zadek i gnał mi po materiały budowlane az za Ozimek i tym sposobiem 800zł w kieszonce mojej zostało :-p. TZ tez ma misje gruz, auto od kumpla z burta pozycza, a innemu kumplowi plac zagruzowuje:-p, bo liczac juz 2 razy zamawiac trzebaby było kontener + kazda wrzucona tona do niego, by mi lekko z tysial ubył :baffled:. Dzis znowu z gruzem na wieczór ma walczyc, u nas ciagła produkcja gruzu na ruderce, ale mowia ze jeszcze troche i kuniec wszelakiego podkuwania :tak:

Miałam sama czescic sobie sciany z surowej cegły, ale nie daje rady ... taka pylica ze szok i jak ciezko te rowki zrobic :-( ... robie robie po nocach:-(, a efektów brak i jednak chyba zapłace niech chłopaki to zrobią :tak:. No chyba ze TZ sie podejmie szczotkowania ręcznego lub wiertarką :-p

Madzia co tam u mnie na starym śmietnisku będzie do oglądania :zawstydzona/y: ... to moja pradziadkowizna :szok: ... robie tyle ile musze aby szło mieszkac powiedzmy jak człowiek :tak:. Nie ma to jak nowiutkie pachnące jak twoje, do którego tez się wpraszam of kors:-p

ps: Farbe juz wybrałam zajeło mi to aż 5 sekund :-D .... zaskakująco łatwo :-D. Jak to fajnie mazac wszystko na jeden kolor, tyle problemów odpada :tak:. Będzie kamionkowa jesień z bardzo trwałego i dobrze kryjącego Nobilesa, a sufity białe i wsio :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ja tylko na szybko piszę, bo za chwilkę wyjeżdzamy do moich rodziców na tydzień:-). Odezwę się w niedzielę, jak wrócimy. Miłego tygodnia dla Was wszystkich:-)

Do góry